Dood Eind (2006)
Releasedatum: 3 augustus 2006
Bekijk via Videoland
Plot Dood Eind
"This house is angry"
Tijdens een gezellige avond rond het kampvuur worden zeven jeugdvrienden plotseling aangevallen door een stel bloeddorstige honden. Ze weten zich in een oud, verlaten landhuis te verschansen, maar dat blijkt niet zo verlaten als gedacht. Ze horen geluiden, deuren sluiten vanzelf en ze zien de beangstigende verschijning van een vrouw. Maar het is pas het begin van de duivelse opgave om het huis veilig weer te verlaten. De paniek, de toenemende kou, vermoeidheid en onderlinge conflicten maken hun zoektocht naar een uitweg tot een hel. Toch zullen de overlevenden het angstige verleden van het huis helemaal moeten ontrafelen voordat er weer licht door de duistere gangen zal schijnen...
Chris
Joline's Mother
Chris' Wife
Laura
partysander
Kwa alles, spanning, effects, acteerwerk, opbouw van verhaal
Spanning was er voor mij niet. Telkens een herhaling van zetten en daar was ik nogal snel op uitgekeken.
Effects was wel een vooruitgang, maar wederom een groot gedeelte herhaling van zetten.
Acteerwerk? Haha, laat me niet lachen. Dat was gewoon bedroevend. Alleen schreeuwen dat kunnen ze ja.
Verhaallijn zo standaard als cliche als maar wat. Geen enkele dialoog meer vanaf het moment dat ze in het huis zijn en alleen maar schreeuwen, terwijl van te voren nog de personages (weliswaar slecht) geintroduceerd worden.
djerk_Corleone
tja, slecht geacteerd (had ik gelukkig al rekening mee gehouden). gebeurt niet echt veel, de "enge" scenes zijn niet echt eng. Toch wel wat aardige effecten. Wel misschien een begin van een "nieuw" soort nederlandse horrorfilms... wachten is op sl8n8. 2* voor de moeite
Banjo
- 2036 berichten
ik vond het een goede film!. al hoe wel het verhaal soms te veel de nadruk wil zetten op een te clice 'spannend' einde.
maar goed een leuke goede film!
3 1/2 ster
geen meesterwerk maar om nou te zeggen dat hij slecht is nee.
vond de spanning met de geluiden goed.
acteerwerk kon beter maar met de donkere sfeer.
notsub
Helmaal niet zo slecht. Vooroordelen even opzij zetten en je gewoon mee laten gaan in deze film. De muziek is prima en de sfeer mag er zijn. Natuurlijk is het verhaal aan alle kanten gejat en vallen de special effects veelvudig in herhalingen, dit mag de pret niet drukken. En wie let er nu nog op acteerprestaties en dialogen in dit soort films? Denk eens even niet na. 3.0 punten.
peter9
man dit zijn tog geen films meer alleen het beginn was goed vond ik hij krijgt een1 of een halve maar niet hoger wat bagger film daar heb ik mijn tijd mee verspilt
Quido
Die tijd had je inderdaad beter kunnen steken in het volgen van een taal- of schrijfcursus.
HeatWave
Ik vind deze film best goed te doen.
De verhaallijn spreekt mij meestal wel aan: groepje jongeren die ergens op een verlaten plek rond hangen, en dan de onheilspellende gebeurtenissen die zich opdoen. Meestal valt zo'n groep uit elkaar en breekt er paniek uit.
Inderdaad een situatie die in al meerdere horrorfilms is te zien geweest, en dat kan goed uit pakken of het word slappe hap. Ik vind de spanningsopbouw bij "DoodEind" wel goed geslaagd.
Er zitten ook best nog een paar leuke special-effects in, dus "DoodEind" kan er wat mij betreft best goed mee door al is het inderdaad niet altijd even origineel en eigenlijk wel een beetje een samenraapsel van andere griezelfilms,...maar ja verzin maar eens iets compleet nieuws tegenwoordig, dat is niet zo eenvoudig meer.
lassie0210
Wat een slechte film. Er komen steeds weer dezelfde scenes in voor. Heb me niet echt kunnen vermaken met deze film. Dus krijgt dan ook van mij een 0,5!!!
Middelmatige horrorfilm, redelijk goed gemaakt maar qua verhaal behoorlijk slapjes en bij elkaar gejat van eerdere (en betere) films. Het akteerwerk kan ermee door, net als de special effects. Bij vlagen weet de film de juiste enge sfeer neer te zetten, maar te vaak is het geheel saai en een beetje knullig. Jammer ook van die vele slordige spelfouten in de getoonde engelse geschreven teksten.
black_shadow
Waarom zitten er in Nederland zoveel slechte akteurs, deze film kon zeker beter, qua special effects is hij zeker genietbaar, het is wel een heel goede poging om eens een echte Nederlandse horrorfilm te maken.
Quido
Waarom zitten er in Nederland zoveel slechte akteurs
salako
bah niet mooi verhaal ik vind slacht nacht veel beter
Relax
Black Shadow heeft gewoon gelijk, iedere keer als ik een discussie start over slechte acteurs in NL is iedereen het met mij eens..
Dus Black Shadow is echt niet de enige met die beoordeling, het is zeker geen vooroordeel want het is zo'n beetje bij alle NL films..
Soldaat van Oranje is beste NL film allertijden.
Quido

Werkelijk onzin. De nederlandse top is breed en goed. Ik ken geen landen waar de top een hoger niveau heeft. Als je het over de mindere goden hebt, tja... Heb deze film nog niet gezien, maar durf te wedden dat als je naar een vergelijkbare low budget Amerikaanse horrorfilm kijkt het acteren niet beter is. Misschien dat het jou wat minder opvalt, omdat het je moers taal niet is.
Er valt best wel wat aan te merken op Nederlandse films en er zijn dingen die we goed kunnen en minder goed, maar aan het niveau van het acteren ligt het in ieder geval niet.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11918 berichten
Ik ben het met Wouter eens. Kijk eens naar namen als:
Pierre Bokma; Bram van der Vlugt; Petra Laseur ; Peter Blok ; Frank Lammers; Fedja van Huet ; Piet Romer ; Carice van Houten
En dit zijn er nog maar een paar!!! (maar ik heb nu les, vandaar
Nadiaatje
Slechte cast. De goede tijden en ONM acteurs vliegen in het rond en de hele film zit vol met drama die nergens op slaat. Sorry, maar deze film vond ik nog net 1 ster waard. Jammer van die bar slechte cast!
De Mees
Ik heb de film vanavond gezien geen Top maar goed genoeg voor 3*
Wat ook jammer is, dat slechte geneuzel over de cast en all die vergelijkingen met Amerikaanse films.
patrick17
Een prima film voor Nederlandse begrippen zojuist heb ik hem eindelijk gezien en is me zeker niet tegen gevallen.Ik vond vooral Everon Jackson Hooi een voortreffelijke rol neerzette.
3 *
Soeperman87
iedere keer als ik een discussie start over slechte acteurs in NL is iedereen het met mij eens...
Praat voor jezelf alsjeblieft.
Wees wat duidelijker. Ik neem aan dat je bedoelt dat je 'zo'n beetje alle Nederlandse films die je gezien hebt ondermaats tot slecht vond'. Want elke Nederlandse film heb jij echt nog niet gezien! (Mocht dat wel het geval zijn, dan klopt je stemtabel hier op MovieMeter niet)
LuCos
Wat een slechte film zeg! Echt waar! En ik ben normaal juist wel dol op nederlandse films.
Spoiler:
In het begin worden ze dan aangevallen door honden, ze komen helemaal in paniek, en ze gaan opeens gehaast rijden zodat ze een ongeluk krijgen. WAAROM in hemelsnaam ga je slechter rijden? Tzijn maar honden.
Als ze in het huis zitten dan zitten ze te huilen en te klagen. Het enige wat er was gebeurt tot nu toe was dat de honden er waren in het bos. Waar slaat dit nou op?
Einde spoiler..
later word de film misschien beter, ofja, meer geloofwaardiger (waarom ze dus bang zijn). Maar jah, dat komt vooral door de stukjes die ze eigenlijk van Amerikaanse en Japanse films hebben overgenomen.
Ik geef als cijfer een 1. géén 0.5 want het enige wat nog een béétje goed was waren de special effects...
Wat een amateuristische bagger. Die Amerikaanse 13-in-een-dozijn tiener-horrorfilmpjes zijn hierbij vergeleken echt meesterwerken.
Tha Clown
Zeker voor Nederlandse begrippen leuke film!
Natuurlijk, veel jatwerk in de (dunne) verhaallijn, maar welke 'standaard' horror-film heeft dat tegenwoordig niet ... zijn maar een paar uitzonderingen.
Maar zeker qua sfeer, spanning (schrikmomenten) en special effects vind ik DoodEind zeker de moeite waard!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11918 berichten
Zeker voor Nederlandse begrippen leuke film!
Raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!
Tha Clown
BlueJudaskiss > Ik heb het over het niveau van de film. Er worden nu eenmaal weinig echt goede Nederlandse films gemaakt. Dat wil niet zeggen dat het acteerniveau in NL ook slecht is. Daar had ik het bewust niet over, omdat ik het zeker met je eens ben dat het niveau wat acteren betreft in NL best goed is.
Goed acteren en een goede film zijn wat dat betreft naar mijn mening twee totáál verschillende dingen.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

SM-rechter