Dood Eind (2006)
Releasedatum: 3 augustus 2006
Bekijk via Videoland
Plot Dood Eind
"This house is angry"
Tijdens een gezellige avond rond het kampvuur worden zeven jeugdvrienden plotseling aangevallen door een stel bloeddorstige honden. Ze weten zich in een oud, verlaten landhuis te verschansen, maar dat blijkt niet zo verlaten als gedacht. Ze horen geluiden, deuren sluiten vanzelf en ze zien de beangstigende verschijning van een vrouw. Maar het is pas het begin van de duivelse opgave om het huis veilig weer te verlaten. De paniek, de toenemende kou, vermoeidheid en onderlinge conflicten maken hun zoektocht naar een uitweg tot een hel. Toch zullen de overlevenden het angstige verleden van het huis helemaal moeten ontrafelen voordat er weer licht door de duistere gangen zal schijnen...
Chris
Joline's Mother
Chris' Wife
Laura
Stephan
Jezus! alles is in het buitenland beter. Hou toch op man!
Ik geloof dat mijn betoog geen enkele ruimte laat tot ambiguïteit.
Vinco
Ik heb deze naar 52minuten maar uitgezet omdat dit types weer zo gare nederlandse film is.
Ze hadden iets vernieuwends neer kunnen zetten maar nee,ze hebben erg veel nageaapt uit de films van hollywood(the ring,grudge etc)
Erg erg jammer!
2,0 sterren
Quido
BlueSword
volgens mij iedereen die hier negatief over de film is krijgt gelijk commentaar terug...
Quido
Over de film mogen ze best negatief zijn, natuurlijk. Alleen waarom moeten er altijd die belachelijke vooroordelen of opmerkingen als 'voor Nederlandse begrippen' bij ?
En even je eigen bericht nalezen op wat spel- en/of taalfouten is toch niet zo'n grote moeite. Iedereen maakt wel eens fouten, maar het hierboven door mij gequote stukje staat vol met allerlei niet-Nederlandse woorden/verbanden (eigenlijk klopt de hele zin gewoon niet).
zero-nine
Prachtige film.
Vooral voor mensen die ervan houden als een hele film lang een aantal tieners elkaar met zaklampen snikkend in elkaars gezicht schijnen om vervolgens precies hetzelfde ritueel te herhalen in de volgende kamer.
Aanraader voor mensen met Insomnia.
Vinco
Ik had dat even snel getypt en niet doorgelezen!!
Jij had nederlands leraar moeten worden,het gaat hier om MIJN mening en NIET om mij nederlands!
Dus niet zo zeiken!!!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11918 berichten
Misschien is dit heel erg off-topic en ik zal wel weer gezeik krijgen met de moderators hiermee, maar ik vind dat Quido groot gelijk heeft.
Ik heb hier geen specifiek voorbeeld nu, maar sommige posts zijn echt onleesbaar (ja, ik weet dat ik dat moet melden) en die spelfouten staan gewoon DOM.
Mug

Zullen we gewoon inhoudelijk discussieren over de film ipv spelfouten [iedereen maakt spelfouten, zeker ook degenen die er nu over klagen]. De alert-meld-knop heeft Jordy niet voor niets gebouwd.
Terug naar de film, bedankt.
demimoorefan
misschien dat op de 2e dvd het de ondertitelde versie is
dan weet je tenminste waar ze het over hebben
i.p.v. het liplezen wat je nu moet doen
verder geen kritiek op de film...............
mijn waarderingspunt staat er al
TeubY
Wat een drama :S Erg slap verhaal en heel voorspelbaar, schrikmoment: 0
Mug
spelfout-discussie berichten verwijderd...kom op mensen. Enough is enough.
Spartaan1986
DoodEind is een aardig filmpje. Helaas niet veel meer.
Het begin is vrij origineel en spannend wanneer de groep wordt aangevallen door een paar bloeddorstige honden.
Maar als ze eenmaal het huis betreden is het weer allemaal een beetje van hetzelfde.
De moordscenes waren vrij eentonig, de personages slecht uitgewerkt en eigenlijk wil de film nooit echt heel eng of spannend worden alhoewel er af en toe wel een aardig schrikmoment tussen zit.
Pluspunten vond ik verrasend genoeg het acteerwerk dat van elke acteur vrij redelijk was en ook de grime ziet er goed uit
DoodEind is een klein Nederlands niemendalletje. Niet meer, niet minder. 2,5*
SiSsY bOY
Vond het geen goede film, het is alsof je naar een matige amerikaanse film zit te kijken met een enorm gebrek aan originaliteit. Nou ligt dit genre me toch al niet zo moet ik zeggen.
2.5 sterren
infineonz
leuk filmpje.
Ik vond dat de film wel een duitsere/spannende sfeer had. Vaag groot huis, bleke cast, vaag hyperventieleren etc, goede schrikmomenten. De spelers zagen er goed uit, en vond dat ze in het algemeen goed speelden. Vooral die meid waarin de geest ging vond ik goed aan het einde en koblenko vind ook wel een type om in een horror te spelen. Leuke tussenstukjes met die jongere broekies die boos worden en stenen keilen. Mooie lui, dat leidertje van dat groepje kan uber boos kijken, leuk gezicht
Wat al eerder is genoemd is dat je zonder ondertiteling soms niet dingen kan verstaan. Je moet soms goed luisteren en/of liplezen. maar kvind het niet erg om een keer NL te horen ipv altijd die ondertitelingen eronder.
al met al heb ik zeker plezier gehad in het kijken van deze film. Het is een smakelijke Nederlandse horror waar op ik 3,5 * heb gegeven.
Best aardig, maar zeker niet meer dan dat. Doet zeker niet onder voor de gemiddelde Amerikaanse teen horror, maar stijgt er helaas ook niet boven uit. Begint vrij zwak, maar kent wel een aantal spannende (schrik) scenes. Het geheel is helaas wat onevenwichtg. Krappe 2,5*
Lee72
Hallo? hallo? Wat een -piep- film. Nederlanders en horror, slechte combi.
Noem 1 goede Nederlandse horrorfilm..... noppes.
x_Roxanne_x
Ik had er lang naar uitgekeken om de film te zien.
Nou hij valt zeker tegen. Er zit geen leuk verhaal in en weinig tekst.
De special effects waren wel mooi. Maar daar blijft het dan ook wel bij.
*2,5
grid8400
wat een bout film zeg.... enige tekst van de cast: Hallo? hallo? Tim? Tim? Hallo? *zucht* Ja, laten we de film lekker donker filmen, misschien wordt het dan spannend. Anyways.. als je echt niets beters te doen hebt op een zondag middag, misschien grappig maar meer ook niet.
2* voor de rottweilers
Mac Hammer Fan
Hallo? hallo? Wat een -piep- film. Nederlanders en horror, slechte combi.
Noem 1 goede Nederlandse horrorfilm..... noppes.
"De Lift" heb ik gezien en vond ik wel goed, hoor!
V
Dramatisch slecht. Het begin is al zo amateuristisch in beeld gebracht. Slechte 'actrice' die moet doorgaan voor een Schotse (belabberd accent). Een vuurzee die lijkt op een close-up van de vlam van mijn Digros aansteker. Gaap...
Hopen dat het beter wordt dus. Helaas. De personages worden vluchtig geïntroduceerd, waardoor er totaal geen binding ontstaat. Op zich geen probleem, maar zorg er dan wel voor dat de film spannend/goor/freaky of iets dergelijks wordt. Helaas, geen seconde op het puntje van mijn stoel gezeten. Funest voor een horrorfilm.
Het slechtste zijn nog wel de acteerprestaties. Werkelijk niemand krijgt een voldoende. Die blonde hing even tegen een zesje aan, totdat zij een hand op haar hoofd kreeg. De misplaatste overacting startte. Dat constante gehijg van al die figuren werkte ook op mijn zenuwen. Het is potdomme geen goedkope Duitse porno!
Zoals mijn kijkmaat zei: ,,Het is net Costa in een horrorjasje."
En zo is het maar net. 1*
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11918 berichten
Wat een gezeik allemaal! Zo slecht was deze film toch niet?! En moet je kijken wat ze met zo'n ontzettend laag budget hebben weten te bereiken!
flyer
Zelden zo een slechte film gezien. Wilde toch weten hoe het afloopt maar maakte het mezelf erg moeilijk mee want dat koste me echt moeite. Tip als je niet kunt slapen zet deze film op wedden dat het dan wel lukt.
0.5 voor de moeite meer niet waard
MrEd
DoodEind is een aardig filmpje. Helaas niet veel meer.
DoodEind is een klein Nederlands niemendalletje. Niet meer, niet minder. 2,5*
Valt eigenlijk niks meer aan toe te voegen
ralfsjam
tjonge tjong wat een gemiste kans was dit! zo'n budget, redelijke acteurs en de special effects waren een voldoende voor een (nederlandse) horror film. en dan stop je er zo'n slecht/doorzichtig/voorspelbaar/uitgekouwt/goedkoop verhaal is wat door een kind van 6 verzonnen kon wezen.
jammer jammer jammer.... slechte start voor de wederopstand van de NL-horror.
stop er nu eens niet 6 of zeven verschillende (1 donker, 1 blond, 1 sterk 1 slim 1 alternatief/rebels etc.) dat is al 10.000 keer gedaan en gezien! en dat "enge huis" in een donkere verlaten bos! BAH! ze hadden de eer nog kunnen redden door het in de veluwe op te nemen of de grotten van limburg, maar nee... laten we naar het buitenland gaan! schotland, die hebben meer enge verhalen!
nu maar hopen dat slachtnacht beter is..... ik hoop dat dat zin heeft.... hopen!

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

SM-rechter
Drama, 2009