• 9.159.086 stemmen

Geregisseerd door: Emmanuel Carrère

Met onder meer: Vincent Lindon, Emmanuelle Devos en Mathieu Amalric

Gesproken taal: Engels, Frans en Mandarijn

Plot La Moustache

Marc en zijn vrouw Agnes ontvangen in hun moderne woning een stel vrienden. Voor de gelegenheid scheert Marc zijn snor af die hij al jaren heeft. Tot zijn verbazing heeft niemand iets opgemerkt en kan ook niemand zich herinneren dat hij een snor had. Hij begint een complot te vermoeden.

logo tmdbimage

avatar van Redlop

Redlop

Zit ik me vanavond bij het briljante 'De battre mon coeur s'est arrêté' af te vragen waar ik die vrouw (Emmanuelle Devos) toch van ken.

Van deze filmposter dus. Gisteren nog toegevoegd. Wat een toeval. Maar goed...ik wou het even kwijt .

avatar van xenne

xenne

aardige film, misschien een aanrader voor liefhebbers van niet zo rechtlijnige verhaaltjes zoals bijvoorbeeld Lost Highway & The Machinist en dergelijke. al is deze wel een klasse minder, maar zeker 't bekijken waard, ook al omwille van de uitstekende acteerprestatie van Lindon & Devos. de film is een vage puzzel, er zit heel weinig symboliek in wat het moeilijk maakt om er een theorie aan te breien, op aanvraag wel te verkrijgen.........3

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Een paranoïde film, waarbij je tot het allerlaatst zelf ook niet meer weet wat nu werkelijkheid is. Emmanuelle Devos vind ik altijd een genot om te zien spelen, het verhaal houdt je wel bezig.

avatar van stinissen

Een psychologische film die wel de aandacht weet vast te houden maar nergens naar toe werkt.

avatar van Robi

Robi

Een psychologische film. Man scheert zijn snor af en iedereen in zijn omgeving beweert dat hij nooit een snor heeft gehad. Wat volgt is een fascinerende en surrealistische reis terug in zijn verleden en in zijn relatie. Bijzondere film !

avatar van flaphead

flaphead

De Snor, toptitel. Het hoofdkarakter denkt aan een vriendencomplot als het afscheren van zijn snor door niemand opgemerkt wordt, maar lijkt zich gaandeweg te bedenken dat ie misschien wel gek geworden is.

Een film waarin de hoofdpersoon zoiets ervaart en zich vervreemd voelt van de rest van de wereld is niet nieuw, maar dit gebeurd meestal in een thriller en/of scifi-sfeer. Dat is hier totaal niet het geval, het blijft down-to-earth-basic. Of dat een kracht of een flaw is, weet ik niet zeker. Het houdt niet altijd even goed je aandacht vast en lijkt een herhaling van zetten. Zeker vanaf het punt dat hij naar Hong Kong gaat raak ik het kwijt. Er wordt niks verklaard en alles is open voor theorieën. Of ik heb de symboliek compleet gemist, maar ik vermoed eerder dat de regisseur bewust voor deze speelfilm-aanpak zonder bepaald plot heeft gekozen. En dat is toch een beetje jammer. Acteerwerk en sfeer is ok. Redelijk tussendoortje met zijn 85 minuten.

avatar van Movsin

Movsin

Vincent Lindon vind ik altijd een beetje attractie. Ook nu, in deze keine "La Moustache" - toch al enkele jaren oud - heeft hij de gepaste physionomie om de rol te vertolken van een man die met verbazing en ongeloof uiteindelijk zijn eigen persoonlijkheid in twijfel trekt. Naast hem de altijd charmante en goed acterende Emmanuelle Devos (Fransen spreken haar naam uit als "Devooz").

Een film die ook de kijker in de ban kan houden vermits deze zich voortdurend afvraagt (net als het hoofdpersonage, trouwens) wat nu realiteit is en wat fictie.

Wat steekt er nu eigenlijk achter dit verhaaltje ? Misschien wel dat de mens zijn lot niet in eigen handen heeft, er eigenlijk niet kan aan ontsnappen en uiteindelijk voor een stuk geleefd wordt...

Genre film die bij mij toch een zekere voorkeur geniet, zeker als twee klassebakken instaan voor de vertolkingen.

Mooie muziek.