North Country (2005)
Geregisseerd door: Niki Caro
Met onder meer: Charlize Theron, Frances McDormand en Woody Harrelson
Releasedatum: 9 maart 2006
Plot North Country
"All she wanted was to make a living... Instead she made history."
Alleenstaande moeder Josey Aimes (Charlize Theron) is het zat om speelbal te zijn van seksuele intimidatie in de mijn waar ze werkt en ze besluit deze intimidatie te melden en haar gelijk voor het gerecht te halen. Wat ze echter nog niet weet is dat haar besluit om deze mannen te vervolgen op veel weerstand in haar omgeving zal stuiten...
Josey Aimes
Hank Aimes
Alice Aimes
Sammy Aimes
bebdn
Hier laat Charlize Theron voor de zoveelste keer zien dat ze een echte top-aktrice is.
Theron en topactrice in dezelfde zin

Rianneke_Dan
Ik vond het een goeie realistische film, met een goed gecaste Charlize.
Maar ik had er eigenlijk meer van verwacht.
AmazingPP
Prima film, prima vermaak. En Theron en topactrice in dezelfde zin gebruiken mag best Bebdn.... "Monster" gezien??
bioscoopzaal
Inderdaad een prima film, al was het jammer genoed precies wat ik had verwacht. Een flinke dosis Amerikaanse spirit, soms een beetje melig, maar over de hele lijn verdienstelijk en vooral boeiend. Frances McDormand en Charlize Theron zijn geweldig, en ook Sean Bean en Woody Harrelson valen op in goede bijrollen.
Het hele project ruikt soms wat te veel naar Erin Brockovich (met een stevige dosis A Civil Action), maar voor de rest kan ik hier geen slecht woord over zeggen. Regisseur Niki Caro heeft volgens mij nog wel een paar toppertjes in petto.
3.5 sterren.
bebdn
Inderdaad Monster gezien, en vooral haar "smachten "naar een oscar, die ze volgens mijn bescheiden mening "gestolen " heeft van Naomi
Naomi Watts
Aardige Het onderwerp is zeker interessant en ongelofelijk dat vrouwen zo behandeld kunnen worden en niet als gelijke gezien kunnen worden. 3*
Naomi Watts
Onzin en een unfaire uithaal naar Theron. Omdat jij vond dat Naomi het meer verdiende wil niet zeggen dat Theron er naar smachtte, pure frustratie van jouw kant imo. Het ging Naomi om de waardering voor haar werk, zo'n beeldje zegt haar niets. Daar sta ik volledig achter.
Vooral een oscar stelt weinig voor de laatste jaren.
Turkeyloverz
Goede dramatische film, het was wel alsof ik naar een soort remake van A Time to Kill keek, maar ook NC zat goed in elkaar. Sean Bean doet het goed net als de advocaat, maar Theron vond ik in deze film een beetje irritant. Ik kan hier eigenlijk niets slechts over zeggen, vermakelijke film.
Waku
Na "Monster"weer een grandioze rol voor Charlize Theron.
North Country is een meeslepende film.
De strijd van Josey tegen onrecht, haar dramatische verleden op school en het onbegrip en moeizame relatie in eerste instantie met haar vader.
Een film met inhoud en dat geeft na afloop een goed gevoel.
Waku
... maar Theron vond ik in deze film een beetje irritant. Ik kan hier eigenlijk niets slechts over zeggen.....
Hmmm....een irritante Theron klinkt anders behoorlijk
negatief...
Turkeyloverz
Over de film zelf kan ik bijna niets negatiefs zeggen, over Theron wel. Al hoort zij natuurlijk ook bij de film..
Fetcha
Ik vond hem heeel erg tegenvalling! Mooi verhaal maar het ging mij te langzaam. Ik zat constant van wanneer komt het nu? En op het eind had ik zoiets van Tja...
*1.5
animalkrullie
Een goed drama met een uitstekende Theron.
Net als haar vertolking in monster laat Theron zien dat ze tot de beste actrices behoort.
Tijdens de film denk je, het kan niet erger, maar dan volgt de volgende scene en kan het dus toch nog erger.
Prima film, raakt precies de juiste toon en weet vals sentiment slim te vermijden. De subtiele, vaak minimale muziek helpt hier enorm bij. Theron is prima, net als de rest van de cast. Richard Jenkins heeft weer eens een mooie rol te pakken als Theron's vader. Mooi camerawerk, een reeks ontroerende momenten tegen het einde en een slimme montage maken het geheel in stijl af. Niet zo goed als Caro's debuut Whale Rider, maar voor een Hollywood-debuut zeker niet slecht.
TheRisingSun
Goede film! Zoals james-cameron hierboven al zegt wordt de film nooit té sentimenteel en weet het je de hele film geboeid te laten kijken.
Theron is weer ijzersterk als in haar Oscarrol uit "Monster", maar ze hoeft het hier niet in haar eentje te doen, want ze wordt bijzonder goed bijgestaan door McDormand, Bean, Spacek, Harrelson en Jenkins.
Het verhaal is misschien niet al te schokkend als je het leest, maar als je dan ziet wat de vrouwen moeten doorstaan is dat niet te beschrijven.
De eindscene is misschien wat 'overdone', maar maakt wel goed duidelijk dat er toch echt iemand op zal moeten staan, wil je echt iets aan je situatie veranderen. En dat is wat Josey (Theron) uitstekend heeft gedaan in deze film!
Tarkus
Charlize Theron won een Oscar voor haar rol in 'Monster', maar voor deze film mag ze er van mij ook een in ontvangst nemen. Ze laat zich hier wederom van haar sterkste kant zien en zet een glansprestatie neer.
Ook de andere hoofdrollen zijn stuk voor stuk uitstekend, zowel Frances McDormand, Sissy Spacek, Woody Harrelson, Sean Bean en Richard Jenkins, en de vele anderen spelen de ziel uit hun lijf.
Het is bijna ongelooflijk dat dit waar gebeurde verhaal zich afspeelt eind jaren 80, je zou toch denken dat zulke situaties dan niet meer kunnen, maar niets is minder waar.
Dat in zulke tijden een vrouw nog als 'minderwaardig' wordt beschouwd is nauwelijks te geloven en toch is dit verhaal eens te meer een bewijs daarvan.
Een zeer goede film deze die iedereen zou gezien moeten hebben met een grandioze, het kan niet genoeg worden gezegd, Charlize Theron.
moviemike
Opvallend is dat Theron beter lijkt te presteren onder regie van een vrouw. (Monster, North country)
helleke
Ik kan alleen maar bevestigen wat ge hier allemaal schrijft.
Wat een ongelofelijk goeie films met acteerprestaties om "U" tegen te zeggen.
Vooral Charlise Theron en Richard Jenkins waren schitterend.
Dit is met grote voorsprong de film die de grootste indruk heeft nagelaten op mij de laatste jaren.
Het komt zelden voor dat een film mij zo kan raken als deze.
Hij verdient dan ook 4,5 sterren.
hinie
Jeetje, wat een hoge waardering voor deze flutfilm.
Vond de voice over erg irritant bij deze film.
helleke
Jeetje, wat een hoge waardering voor deze flutfilm.
Vond de voice over erg irritant bij deze film.
Smaken verschillen nu éénmaal.
Ge hebt anders ook wel enkele films staan in uw top 10 waarvan ik denk,wat een baggerfilms.
hinie
Vertel...welke?
Goesting?
prometida
Goede film, en hij raakte me wel bij veel momenten.
Echt vreselijk wat die vrouwen door moesten maken.
missl
Ik vind dit wel een mooie film, vooral ook omdat het op waargebeurde feiten gebasseerd is, dat maakt het extra krachtig denk ik. ook theron zet een goede rol neer.
kleez
zonnet op canal+ gezien!
Een aardige film, vond m wel wat saai beginnen, voor rest wel
leuke speelfilm.
keukenzout
zonnet op canal+ gezien!
Een aardige film, vond m wel wat saai beginnen, voor rest wel
leuke speelfilm.
(bij mij heet het film1?)
usr14112
Hele mooie rol van Theron. Aangrijpende film. Kan me moeilijk voorstellen dat deze vrouw uberhaupt nog iets zag in mannen. Wat een ellende. vond de film goed. Alleen het einde met de rechtbankscene waarbij Harrelson de getuige overhaalde de waarheid te vertellen ging mij wat ver. Dat ging wel heel makkelijk. Maar goed. mooie film.
robertvanmourik
ja ik zou idd.. niet de film 'knetter' in m`n top 10 zetten..:S
robertvanmourik
North county: Goeie film.. charlize theron speelt weer supergoed..net als alle Sean Bean en alle andere.. ik geef 4 *

'Outlander'-serie 'Blood of My Blood' snel te streamen op HBO Max

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie