• 9.373.593 stemmen

Monster: The Josef Fritzl Story (2010)

Documentaire | 48 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Josef Fritzl: Story of a Monster

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: David Notman-Watt

Met onder meer: Daisy Beaumont, Walter Bohnacker

Plot Monster: The Josef Fritzl Story

"Monster"

Documentaire over de gruwelijke zaak van Josef Fritzl, die decennialang zijn eigen dochter mishandelde en seksueel misbruikte. Fritzl hield zijn dochter 24 jaar gevangen in de kelder onder zijn huis. Uit het misbruik werden zeven kinderen geboren. De documentaire bevat interviews met familieleden, dokters en slachtoffers.

avatar van jackie chan

jackie chan

Omdat er nog geen reacties zijn ier maar een berichtje.

Allereerst wat een vreselijke zaak! 24 jaar lang opgesloten zijn in een kelder en zeven kinderen verwerken....Echt een gruwelijke zaak!

Niet gek dus dat er een documentaire over wordt gemaakt. Maar laat ik kort zijn, dit is niet echt de moeite waard om te kijken. Er wordt vooral ingegaan op vrienden en kennissen die vertellen hoe geschokt ze zijn. ''Tja, dat zal best'' is mijn gedachte dan.... (geen woorden voor, net als de mensen die aan het woord komen ze zeggen wel wat maar .... tja wat moet je zeggen ).. Uiteindelijk wordt er weinig nieuws vermeld. Heb na het zien van de docu Wikipedia geraadpleegd en dat gaf me meer informatie. .

1,5*.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Heel erg matig. Inhoudelijk voegt de documentaire niets toe, zoals hierboven gezegd: de wikipagina geeft veel meer informatie. Men probeert de persoon Fritzl te duiden vooral, maar komt niet verder dan wat algemeenheden. In de basis zijn gesprekken met kennissen wel boeiend, maar dat komt vooral steeds neer op: dit had ik niet gedacht bij hem. Verder ook weinig boeiend filmisch in elkaar gestoken. 1,0*.

avatar van Jeffrey050

Jeffrey050

Interessant verhaal, maar totaal verkeerd gebracht, er wordt je weinig bekend over alles wat er gebeurt is, het is een beetje afgeraffeld.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Voegt inderdaad weinig toe aan wat er al bekend was over Der Fritzl, afgezien van een nog niet eerder vertoond fragment uit een vakantiefilmpje. Het zijn hoofdzakelijk interviews met oude vrienden en buren die het allemaal wel eens met elkaar lijken te zijn: 'Nooit achter hem gezocht... Ja, dat ie zijn kinderen sloeg, dat wel, maar dit??' Rare vrienden trouwens, ze ontdekken op vakantie met Fritzl en zijn vrouw dat Fritzl vreemdgaat, tenminste, dat denken ze, maar dat vinden ze allemaal heel normaal en nog grappig ook. 'Dat moet toch kunnen?' zegt die ene nog. Leuke vrienden. En die homevideo van dat feestje in het huis van Fritzl, what the fuck?!