• 9.374.990 stemmen

Met onder meer: Johan Libéreau, Salomé Stévenin en Pierre Perrier

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 26 januari 2006

Plot Douches Froides

Het verhaal van drie jonge mensen, elk uit een ander milieu. Voor Mickael is judo de ideale manier om te ontsnappen uit de sleur van de problemen thuis. Zijn ouders hebben steeds geld tekort en zijn vader drinkt. Clément daarentegen komt uit een rijke familie en zijn vader wordt sponsor van de judoploeg. En dan is er nog Vanessa, van wie Mickael erg veel houdt...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Aardig filmpje dat mij vooral trok omdat het eens een film was dat over judo ging. Films uit Frankrijk vallen mij nooit tegen. Zo ook deze niet.

Naast de judo verhaallijn kwam er toch ook wel veel sex voorbij. En dan uitspattingen die ik tot dusver nog nooit gezien heb. Van enige censuur lijkt deze regisseur nog nooit gehoord te hebben. Ik weet tenminste wel hoe ik zal handelen mocht ik ooit een triootje proberen. Het liefst natuurlijk met 2 meisjes en in een periode dat ik geen vriendin heb. Dat zou net zo als in deze film alleen maar eland opleveren.

Het verhaal was interessant en het was weer eens een keer wat anders. Leuk ook om eens een vader te zien die zowel vaak dronken was en toch van zijn zoon hield Ik heb me toch wel vermaakt 4*

avatar van rep_robert

Leuke coming of age film over de typische situaties die tieners meemaken. Dat levert een aantal scenes op die voor een coming of age film erg ver gaan, maar voor de rest valt het qua expliciteit wel mee.

De jongeren spelen aardig hun rol en de ouders zijn ook erg leuk(maar wel cliché) neergezet. Soms wijken ze iets te ver uit van het hoofdverhaal, waardoor je teveel zijplotjes hebt. Had uiteindelijk de relatie tussen Michael en Vanessa iets beter uitgewerkt zien worden.

Leuk filmpje voor tussendor, echt lang hangen blijft ie niet bij mij.

avatar van BBarbie

BBarbie

Volop problemen thuis, op de sportclub én met zijn oversekste vriendin. Kortom, het zit Mickael (Johan Libéreau) allemaal niet mee.

Ingrediënten genoeg in ieder geval om er een boeiend verhaal van te maken. Daar is regisseur Antony Cordier niet in geslaagd. Het blijft allemaal wat oppervlakkig, zonder veel diepgang.

Een gemiste kans volgens mij.

À propos: Salomé Stévenin is een telg uit het acteursgezin van Jean-François Stévenin (L’Argent de Poche et al.)