Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: Roger Spottiswoode
Met onder meer: Sidney Poitier, Tom Berenger en Kirstie Alley
Releasedatum: 25 augustus 1988
Plot Shoot to Kill
"It's about staying alive."
FBI-agent Stantin zit een misdadiger op de hielen die gijzelaars heeft gedood. Samen met een gids trekt hij de bergen in om te voorkomen dat de man ontsnapt. De gids heeft een goede reden om Stantin te helpen: zijn verloofde is gids van een groep jagers, waarbij de verdachte zich heeft aangesloten.
Warren Stantin
Ralph
Fournier
Minelli
tom
Een redelijk filmpje, vond et spel niet egt geweldig en het verhaal een beetje slap. Wel aardig dat je die gast eerst niet zag, leuk om de spanning erin te houden, dan hoop je eigenluk op een heel eng persoon maar dat valt dan weer een beetje tegen.
In Nederland uitgebracht in de bios en op video uitgebracht als "Deadly Pursuit". Tussen haakjes, Jordy?
FisherKing
Ik vond dit een boeiende film met een goede Poitier en een enge Berenger. Mooi die Rocky Mountains
roda
sterke film, met geweldige rollen van Sidney Poitier en Tom Berenger.
de film is spannend en onderhoudend en is opgenomen in het prachtige Vancouver,Canada
jay73
Weer een film die ik toch al eens gezien heb. Ik herkende de eland.
De film is net niet helemaal cliché. 3*.
narva77 (crew films)
Had ik ook Jay73, realiseerde me tijdens het kijken ook dat ik em eerder had gezien; gebeurd wel vaker. (Het handjevol diamanten dat Kirstie Alley wordt beloofd deed het em). Wel vermakelijk. 3*
sn@ke
- 2077 berichten
Doorsnee werk dat best wel te bekijken is. Sydney Poitier is een zeer goed acteur en acteert Berrenger volledig van het scherm. Het verhaal is natuurlijk erg cliché en de film wordt nergens spannend. 3*
John Doe
Erg onderhoudende film met interessante nieuwe ontwikkelingen en een realistische moordenaar, soms wat cliche gezeik: 3,5*
Captain Pervert
Erg vermakelijke film. Let ook op de slanke Kirstey Alley
ThaMovieVoter
Had de film al een maandje terug gezien op bbc, vandaag herinnerd door net5 om er nog even op te stemmen.
Ik zou bijna zeggen, het lijkt erg op The Edge, maar dat kan ik dan weer beter omdraaien.
Echt een spannende actiefilm, die dus goed is voor 3/3,5 sterren.
Meer geef ik meestal niet voor deze categorie.
mr TB
Meeslepend en Spannende Avontuur thriller met de comeback van Poitier in het aktie genre.
djelle
Onderhoudend mix van actie en avontuur. Ik vond het heel aangenaam om te zien hoe een deel van de film zich zowat in de natuur afspeelde, en dan een ander deel in de drukke stad. Goeie genrefilm. 3,5
soom
Ik heb deze met een groepje jongeren gekeken, toen we na kerkbezoek wat gingen doen. het was een spannende film, en we zaten eigenlijk te wachten tot bekend werd wie het had gedaan.'
Kirstie Alley speelt een middelmatige rol, maar bijgestaan door Sidney Poitier en Tom berenger is ze wel goed.
Dylan Blanker
Een goede film, waarbij de spanning er goed in blijft, doordat je je steeds afvraagt wie nou de moordenaar is (alleen had ik de moordenaar anders verwacht , qua uiterlijk). Daardoor blijft de film boeiend, en geen moment saai. Verder een uitstekende samenspel tussen Tom Berenger en Sidney Poitier. Bovendien erg mooie Canadese natuuropnames, en een spannend einde op een veerboot! Ook goed dat de film deels in de natuur afspeelt en deels in de stad (goed ingedeeld) En een goede mix van actie en avontuur *** en een half (3,5).
Ben zo wie zo gek op spannnede films die in de natuur afspelen (goede films dan), want het geeft toch altijd een aparte sfeer.
Echt de moeite waard om te kijken!

thomzi50
- 1991 berichten
Sluit me honderd procent aan bij Dylan Blanker, toch een lichtelijk onderschatte film.
Theatertje
Een goede film, maar het boeide me niet echt.
Dito hier. De film boeide mij uitermate niét.
GreenHorN
De film wist mij ook niet te boeien.
Ik wist toen ik zat te kijken niet wat voor film het was. Aan het begin te zien dacht ik dat het een triller zou worden dus zat te wachten op een beetje spanning en op hoe die mensen vermoord zouden worden. Als je daar op wacht dan valt hij flink tegen
ILDIB
allemachtig wat een bfilm met normaliter redelijke acteurs. Op geen enkel moment komt enige geloofwaardigheid of gevoel of interactie over. Het interesseerde me werkelijk geen drol wie of wat wat deed. En het schermen met de wie is nu de dader door de regie was werkelijk een erbarmelijk slechte poging. Onlogisch en onsamenhangend. pffff en dan toch nog afkijken, hoe stom kun je zelf zijn..
Gert P
Waarom moet toch alles geloofwaardig zijn.
Lord of the rings is toch ook niet geloofwaardig.
Deze film is spannend met ook nog eens mooie natuurbeelden en een goed verhaal.
Dat het iet altijd even geloofwaardig is maakt niet uit daarom is het ook een film.
Kan er wel 20 opnoemen in de top 250 die veel slechter zijn.
namingway24
Dit is één van mijn favoriete actiefilms, wat vooral komt door de prachtige omgevingen. Ik vind de afwisseling tussen de woeste natuur en de woeste stad ook erg leuk werken. De film geeft je echt het gevoel dat je een hele reis achter de rug hebt.
De vaart komt er geleidelijk in, maar de interactie tussen Poitier en Berenger zorgt ervoor dat mijn aandacht erbij blijft. De humor werkte ook aardig, zoals de scène met de grizzlybeer. Kirstie Alley is nooit één van mijn favoriete actrices geweest, maar hier is ze nog niet zo irritant als tegenwoordg.
Als deze film op TV is zal ik er altijd bij blijven hangen, dit is voor mij perfect vermaak.
Gert P
Prachtige film blijft dit met een mooi stukje natuur erbij.
Ook aan actie ontbreekt het niet.
Warren Stantin
Heerlijke thriller. OK, niet altijd even geloofwaardig maar met een aantal memorabele scenes (die ik dus niet ga verklappen). Het niveau van Platoon, Gettysburg en deze film heeft Berenger daarna nooit meer benaderd. Poitier is subliem. De natuuropnames zijn fantastisch. Heb de film al talloze malen gezien maar gaat geen moment vervelen.
erik1677
In een tijd dat je elke week nog naar de VIDEOtheek rende voor de nieuwste releases heb ik deze film al een keer gezien, en vondt hem toen helemaal te gek.
En nu alweer een paar keer herzien en gaat me nog steeds niet vervelen.
Lekker die typische jaren 80 thrillers, en sidney poitier speelt hier natuurlijk geweldig, en niet te vergeten tom berenger.
Aapje81
Lang geleden dat ik hem heb gezien maar heb me er toen wel mee vermaakt.
Filmkriebel
Nog eens uit mijn DVD kast gehaald. Ondanks flink wat idiote momenten, vooral naar het einde toe, blijft dit een onderhoudende avonturenfilm die geen minuut verveelt en waar je niet teveel moet bij nadenken. Ook mooi in beeld gebracht, die wilde natuur.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Mississippi Burning