Kilkenny Cross (2006)
Geregisseerd door: Eric Oosthoek
Met onder meer: Sjoerd Dragtsma, Mariëlle Woltring en Ariane Schluter
6,9 (61)
Plot Kilkenny Cross
De drie belangrijkste dingen in het leven van de zeventienjarige Jordi zijn Magic The Gathering (geen spel, maar een passie), internet en zijn motorrijdende vriendin Tess. Internet zet Jordi's wereld op zijn kop... totaal, en onverwacht. Hij pakt z'n kaarten bij elkaar, z'n mobieltje en z'n laptop en gaat er vandoor, samen met Tess, op de motor. Z'n huis, z'n moeder en haar vriend laat hij achter zich. Jordi's leven blijkt boeiender te zijn dan Magic...Binnen een paar dagen merkt hij onder meer: dat hij iemand anders is dan hij dacht; dat hij niet de enige is met problemen; dat hij Tess nodig heeft - maar nú even niet; dat raadsels zich niet oplossen, maar alleen maar groter worden. En dat Ierland bestaat. Ierland wordt zijn circle of protection. Voorlopig. Een heel nieuw deck dus: nieuwe kaarten, nieuwe risico's, nieuwe mogelijkheden...
Exclusieve preview op MovieMeter!
(klik op plaatje voor grotere versie)

Ook een hoofdrol voor Marcel Hensema.
Scenario: Hugo Heinen (met bijdragen van menni en kappeuter)
Still fotograaf: Jaap Vrenegoor
Eind mei 2005 zijn in Connemara, Ierland de opnames afgerond voor de nieuwe IKON-telefilm KILKENNY CROSS. De film wordt in opdracht van de IKON Televisie geproduceerd door DUTCH MOUNTAIN MOVIES BV en zal december 2005 in Amsterdam in première gaan. Uitzending staat gepland voor april / mei 2006.
tovenaar
Scenario: Hugo Heinen (met bijdragen van menni en kappeuter)
Hier willen we dus meer over horen he! (of loop ik enorm achter...)
tovenaar
Tuurlijk, dat zal best, kan bijna niet anders! Dan nog ben ik benieuwd, dus als Kapp zo vriendelijk zou willen zijn...
Mooie stills en Kapp komop met dat verhaal. Ben je op 'middebare leeftijd' nog van plan om door te breken als scenarioschrijver?
Het idee om Magic The Gathering de passie van de hoofdrolspeler te laten zijn komt van mij. Ik kwam met wat verhaallijnen/ideëen rond dit thema die goed in het verhaal passen, die Hugo heeft overgenomen en verder uitgewerkt.
Verder heb ik Hugo op enkele weblogfragmenten en wedstrijdverslagen van Menni gewezen, die bruikbaar bleken voor het script.
Hugo heeft vervolgens met Menni afgesproken om het Magic deel volledig kloppend te krijgen.
Menni en ik hebben het script gelezen en op- en aanmerkingen mogen plaatsen. Ik had voornamelijk nog ideëen over de weergave van het internetgebeuren binnen de film zodat dat nu wat realistischer getoond wordt.
Dat is in een notendop mijn bijdrage, en in het kort die van menni. Ik wil er verder niet te veel over uitweiden (niet te veel verklappen), maar er zitten enkele leuke MovieMeter verwijzingen in de film...
De hoofdrolspeler had trouwens misschien beter Ramon kunnen heten.
Menni
Heej Kapp,
Leuke verrassing vandaag, al zat het er natuurlijk al een beetje aan te komen he
. Enig idee wat die premiere in Amsterdam gaat inhouden?
Nee geen idee nog. Ga ik nog even navragen. Er is geen filmfestival op dat tijdstip he?
tovenaar
Nou ik ben benieuwd in ieder geval! Heet de hoofdpersoon per ongeluk Jordi?
jassonn
Ik vind de synopsis op dit moment nogal onduidelijk/warrig overkomen... (no offence).
Nou ik ben benieuwd in ieder geval! Heet de hoofdpersoon per ongeluk Jordi?
aegron
Heb jij ooit magic the gathering gespeeld? Waarschijnlijk niet, want de beschrijving bevat allemaal termen uit magic te gathering.
Maar ik ben het met je eens dat het een wat vage beschrijving is. (ook van mijn kant no offence intended)
De 'vage' beschrijving, dat is heel bewust gedaan. Een meer conventionele samenvattende synopsis zou bij deze film uitdraaien op een synopsis vol spoilers. Het beschrijven van de eerste scene zou bijvoorbeeld al een spoiler zijn...
Deze synopsis is geschreven door scenarioschrijver Hugo Heinen.
cornelis
"Oh my god, they killed Kenny!"...moet ik steeds denken. "Bastards!"
Phoenix
Is magic the gathering een soort Runescape?
Een CCG, collectible cardgame. Je hebt vast wel eens die pokemon-kaarten gezien. Zoiets is het, alleen ingewikkelder en intelligenter
Prachtige synopsis trouwens.
Hannibal
Is er al een precieze datum bekend wanneer hij op tv komt? Ik wil dit natuurlijk niet missen.
Hannes791
uitzenddatum is zaterdag 13 mei
Wanneer worden de andere telefilms uitgezonden?
Ga vanavond allemaal deze film zien. Er zit een MovieMeter verwijzing in. Naast dat de hoofdpersoon Jordi heet. Verkeerd gespeld, dat wel.
Carow
Ik ga deze film ook kijken
. Lijkt me wel mooi, en Ierland is een heel mooi land. Met Magic the Gathering ben ik niet zo bekend, behalve dat een paar klasgenootjes het spelen.
TimD
Ik moest gelijk aan South Park denken toen ik die titel las.
Menni
Eerste titel was 'Magic' en dat vind ik nog steeds een betere titel, ook inhoudelijk.. Toen deze veranderd werd, heb ik er direct op gewezen dat associatie met South Park onvermijdelijk was. Maar ach, als de film zo wat aandacht trekt (nooit verkeerd, voor dit soort kleine produkties), valt er prima mee te leven. Er zijn vervelender associaties denkbaar
. En het is een prachtig Iers plekje.
LaCaméraStylo
Ik zit te twijfelen of ik vanavond deze film of de last picture show ga kijken. Sypnosis spreekt me wel aan, ondanks mijn afkeer tegen Magic (maar dat staat natuurlijk helemaal los van de film).

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'