• 9.370.279 stemmen

Geregisseerd door: Yasujirô Ozu

Met onder meer: Kinuyo Tanaka, Joji Oka en Sumiko Mizukubo

Gesproken taal: Japans

Plot Hijosen no Onna

Een op het oog normale typiste is in werkelijkheid het liefje van een humeurige amateuristische gangster. Wanneer hij een affaire begint met een jonger respectabeler meisje, probeert het gangsterliefje haar af te schrikken en hem voor zich terug te winnen.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Mijn eerste 'stille' Ozu is goed bevallen. Ozu gebruikt zowel het beeld, het ritme, de acteurs als de narratieve elementen als in een talkie dus ergernissen over overacting en 'knulligheid' uit de stille periode waren nagenoeg afwezig. Ik denk dat-ie het zelfs zonder titelkaarten had afgekund. De scene in de biljartzaal is er een voorbeeld van. Prachtig.

't Is de enige Ozu met een revolverschot trouwens.

Ben benieuwd naar de andere stille Ozu films. De Eclipse box staat klaar. Ben benieuwd naar de kwaliteit, want van deze Panorama (regio 3) editie viel het me al heel erg mee. Dus dat zal me niet weerhouden de andere oude films nog eens te kopen.