• 9.370.277 stemmen

Fang Shi Yu Yu Hong Xiguan (1974)

Actie / Drama | 86 minuten

Genre: Actie / Drama

Alternatieve titels: Heroes Two / Heroes II / Bloody Fists / Temple of the Dragon / 方世玉與洪熙官

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Cheh Chang

Met onder meer: Sheng Fu, Kuan Tai Chen en Fong Sam

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Fang Shi Yu Yu Hong Xiguan

De Ching-dynastie is aan de macht in China, wat niet tot ieders tevredenheid is. Door deze voedingsbodem ontstaan kleine verzetseenheden. Wanneer blijkt dat een grote groep rebellen zich schuil houdt in een Shaolin-tempel, krijgt generaal Che Kung de opdracht de tempel en haar bewoners te vernietigen. Als één van de weinigen weet Hung Si Kwan te ontsnappen aan deze slachting en besluit zijn verzet tegen de Ching heviger dan ooit tevoren door te gaan zetten.

Fang Shih Yu

Ho Chu Chen

Li Shih Chung

avatar van goongumpa

goongumpa

Oerdegelijke kung-fufilm volgens de bekende Shaw-formule. Boordkartonnen (maar verzorgde) decors, snelle zooms, cinemascope, eenvoudige effecten, veel gedubde sla-, schop- en schreeuwgeluiden, gemene slechterikken, goeie goeierikken en verzorgde gevechten. Alexander Fu Sheng valt op in positieve zin, filmgenieke kerel.

Niets nieuws onder de zon (bij Chang Cheh hoef je niet te zijn voor verrassingen), maar op zijn tijd best fijn.

Fijn.

Heb de laatste tijd best veel Cheh Chang films gezien die niet meteen strookten met zijn typische stijl. Dan kan je je afvragen of zijn stijl wel zo typisch is, maar als je bijna 100 films geregisseerd is, is het ook niet zo vreemd dat er 20 vreemde vogels tussenzitten. Dat laat nog steeds 80 andere over die wél volgens de bekende formule verlopen.

Dit is ook echt wel een typisch Chang film. Rebellie, wraak, historische setting en een hoop martial arts. En dat alles met een typisch Shaw Bros sausje eroverheen. De typische gezichten en klassieke decors met andere woorden. Had hier best wel weer een keer zin in, viel me ook niet tegen.

Je hoeft hier verder zeker niks origineels te verwachten, en echt best in class is dit nu ook weer niet. Maar ik heb me er best mee vermaakt. Vlot, duurt niet te lang, bevat voldoende actie en de recente remasters maken het allemaal net wat fijner om te kijken. Ondertussen al een eind opgeschoten in Chang's oeuvre, maar nog steeds niet halverwege. Vind ik eigenlijk niet zo heel erg.

avatar van 80&90’s Nostalgia

80&90’s Nostalgia

When Tiger and Crane style unite!

Deze classic kungfu film weer herzien. Vroeger een aantal keer gehuurd op vhs met mijn vader, vonden hem beiden geweldig.

Filmdebuut van de charismatische Alexander Fu Sheng, die hier een Chinese patriot held speelt. Hij wordt erin geluisd door de Manchu’s en helpt hen met de gevangenneming van een andere patriot held genaamd Hung Si-kuan. Later komt hij door andere Chinese rebellen erachter dat hij een cruciale fout heeft begaan en riskeert zijn leven om Hung te bevrijden. Aantal goede gevechten en muziek blijft ook gaaf.