menu

Devour (2005)

mijn stem
2,29 (85)
85 stemmen

Verenigde Staten
Horror
90 minuten

geregisseerd door David Winkler
met Jensen Ackles, Shannyn Sossamon en Dominique Swain

Een groep studenten, die deelneemt aan een dodelijk computerspel, The Pathway genaamd, geraakt steeds meer in het spel betrokken. Na verloop van tijd dreigt er een wereldwijde epidemie van geweld los te barsten.

zoeken in:
avatar van bisse
2,5
Best een aardige horroflick,er is een aardige bijrol acteur die de film wel een stuk omhoogkrikt. Over het algemeen niet echt bijzonder te noemen.2,5 ster

3,5
Ik vond deze film best goed. De pathway komt best angstaanjagend over......... Voor de liefhebbers zal ik maar zeggen.

xx patricia

2,5
Vind et best een goeie film, alleen einde snap ik niet helemaal!
Kan iemand dat uitleggen!

0,5
Gisteren de film gekeken na hem impulsief gekocht te hebben. De kaft zag er opvallend en aardig uit en dacht een goede genretitel in huis gehaald te hebben.

Het bleek zonde van het geld geweest te zijn....

Horrorfilms waarin videogames en/of internet als de drijfkracht fungeren voor het kwade zijn allemaal slecht tot waanzinnig slecht. Voorbeelden die me zo meteen te binnen schieten zijn: "Brainscan", "The mangler 2.0" (uuuuuggggh, waanzinnig slecht), "Fear dot com", ".com for murder", "The lawnmower man 1+2", en "How to make a monster".

Devour combineert zowel het internet en gaming als gegeven voor zijn "angstaanjagende" kuch gebeurtenissen. Hij kan gewoon toegevoegd worden aan het groeiende rijtje van mislukte cyberspace films.

De film werd gemaakt met een cinemarelease als oogpunt maar net na de voltooing ervan werd de film lange tijd in de schappen gelegd om dan maar stilletjes rechtstreeks op DVD uit te komen. Voor een horrorfilm had de film een aardig budget ter beschikking (18 miljoen dollar) maar daar is in het eindresultaat nauwelijks wat van te zien. Hij ziet als een TV-film uit met een budget van 8 miljoen dollar met een hoog Dawson's Creek gehalte. Het voelt ook aan alsof het een halloween special is van voorgenoemde serie.

De film is erg saai, nooit spannend, nooit verrassend en bevat erg slechte effecten. De effecten van een brand zijn zo slecht geanimeerd door CGI dat het zelfs voor TV niet de norm haalt. De muziek is heel erg zwevend waardoor je vaak als gehypnotiseerd naar het gebrek aan gebeurtenissen ligt te staren. Trage, lange scenes met oninteressante gesprekken.

De site van the pathway en alle ICT ellementen van de film zijn larger then life en absoluut niet overtuigend met plastische operating systems. Een kwaal dat wel meer films met ICT ellementen heeft. Zo was de grappigste scene wel de meest belachelijke notebook reparatie die ik ooit gezien heb. De notebook start niet op omdat er een stuk gestolde was tussen de toetsen geklemd zat. Bij het verwijderen van de was doet hij het gewoon weer. YEAH RIGHT!! De film behandelt ons al als idioten...

De sterfscenes zijn allemaal after the fact. Het enige gore-moment van de film is het afsnijden van een tong. De enkele sexscenes zijn saai gefilmd en erg braafjes. Eentje zelfs met alle kleren aan. De film heeft ook geen badguy en de kans is groot dat je in slaap valt bij deze bagger.

Een film die met zijn magere 90 minuten aanvoelt als een epos van drie uren waar niets in gebeurd.

Horrorfans moeten dit mijden als de pest!! De anderen.... ook. Ik vind het bovendien wel verrassend dat de andere reviews nog enige positiviteit kunnen opbrengen.

Een half ster, omdat lager niet kan.

avatar van BlueJudaskiss
incubus schreef:
met een hoog Dawson's Creek gehalte.


Ik heb de film niet gezien, maar wat lul je nou met je hoge Dawson's Creek gehalte? Als jij op die manier over de serie praat heb ik niet het idee dat je de serie echt goed kent. Mondje dicht dus, a.u.b, en ik spreek namens alle DC-fans!

0,5
BlueJudaskiss schreef:
(quote)


Ik heb de film niet gezien, maar wat lul je nou met je hoge Dawson's Creek gehalte? Als jij op die manier over de serie praat heb ik niet het idee dat je de serie echt goed kent. Mondje dicht dus, a.u.b, en ik spreek namens alle DC-fans!


Oei, niet de bedoeling om Dawson's Creek fans voor de borst te stoten. Ik heb nergens vermeld dat Dawson's Creek slecht is....
Het werd aangehaald om de TV-kwaliteit van deze film als een oorspronkelijke cinemaproductie te benadrukken.

De film wordt verkocht als een "horror"-film maar voelt eerder aan als een gemiddelde aflevering van Dawson's Creek (lees, NIET horror). Ik zeg daarbij niets slecht over de serie, enkel over de kwaliteit van de film ALS HORRORFILM. Dit is geen review over Dawson's Creek, ik had net zo goed de serie Roswell kunnen aangeven. En ja, ik heb ook episodes van beide series gezien.

Geen reden om persoonlijk te worden.
Just my two cents.

3,0
aardige film, beetje standaard

ollieman
KUTFILM....

avatar van dope
2,0
Pfff, was blij dattie maar zo kort duurde. De horror was trouwens heel ver te zoeken.

2,0
Raar filmpje die me niet helemaal heeft kunnen bekoren. Het is maar omdat ik niks anders te doen had dus tijdverspilling is het niet echt geweest.
Het stukje waarin hij zijn tong afsnijdt is veruit het enige waar je 2 seconden recht voor gaat zitten.

2*, gebuisd dus!

avatar van Film Pegasus
2,5
Film Pegasus (moderator)
Geen slecht uitgewerkte horrorfilm. Je hebt tegenwoordig zoveel horrorfilms waarvan je verschiet dat ze die gemaakt hebben in de 21e eeuw, met beelden en decors uit de 70's of 80's. Hier valt het acteerwerk nog goed mee. Origineel is het natuurlijk niet, maar het is zeker een aangename film om te kijken.

avatar van Rianneke_Dan
2,0
Ontzettende vage film, die helemaal niet eng is.
Er zaten wel een paar vieze stukjes in maar dat was dan ook alles.
Acteurs waren opzich wel leuk, en ze acteerden ook redelijk.
Maar het kon me allemaal niet echt boeien.
2 sterren.

2,5
Er waren wel vieze momenten zoals iemand ze tong afsneed. Ik snapte alleen het einde niet helemaal.

avatar van DownBusiness
2,0
En film, die meer op een soap lijkt, en daarom, als horror film zijnde, totaal niet eng is.

De 'jongeren' (die in het echt al bijna tegen de 30 aanzitten, acteren opzich wel goed.

Alleen jammer dat het zo weinig met enge dingetjes te maken heeft.


2 sterren

BlueJudaskiss schreef:
(quote)


Ik heb de film niet gezien, maar wat lul je nou met je hoge Dawson's Creek gehalte? Als jij op die manier over de serie praat heb ik niet het idee dat je de serie echt goed kent. Mondje dicht dus, a.u.b, en ik spreek namens alle DC-fans!
Omg hopeloos:P Dawson's creek a way of life ? en meningen verschillen ... jij mag dus wel zeggen dat die serie goed is en een ander niet dat hij slecht is 't is een vrij land maar goed en blijkbaar bedoelde incubus 't er niet eens mee maarja..

avatar van Spartaan1986
1,0
De band loopt constant vast op RTL7...

avatar van Spartaan1986
1,0
Zeer matig allemaal. Geen echte lijn in het verhaal en belangrijker nog de film is geen moment spannend

1*

avatar van nickvanzutphen
Ik had deze film gisteravond ook maar een half uurtje kunnen volgen, daarna leek het wel of RTL 4,5 en 7 ermee kapten. leek me ook maar een redelijk horror-filmpje

avatar van 606
3,0
606
redelijke film met wat spanning

3 sterren

avatar van Horror-Maniac
0,5
Wat een bagger film
In geen tijden zo,n slechte film gezien

Ster : 0,5

Een en al slecht geacteerd onrealistish raar einde raar verhaal lijn.

Wat een Afgang

0,5
Als je s,avonds trek in Red bull heb en je kan daarna niet meer slapen dan moet je cker deze film kijken
Hij is echt waardeloos!!
0.5 en dat vindt ik al een te hoog cijfer voor deze film

avatar van J-fan
1,0
Nja, niet zo'n goede film

avatar van J-fan
1,0
J-fan schreef:
Nja, niet zo'n goede film

Het verhaal is vaag en vreemd en ontzettend ongeloofwaardig, het 'monster' is echt ontzettend nep, Jensen is ontzettend schattig en ik zou deze film zeker geen horror noemen.

avatar van _Moonwalker
3,0
Snap niet de vele negatieve reviews hier. Ik vond het wel een aparte film. Wilde steeds weten wat er ging gebeuren. Het einde is wel vaag, maar dat is wel ok, want dat blijft je bezig houden en je blijft je afvragen wat in godsnaam de bedoeling ervan was.

Acteerwerk was goed, het verhaal was prima, was niet echt een horror film, dus ga deze film niet kijken als je een horror film wilt zien, het einde was vreemd, maar niet vreemder dan veel andere films in de genre.

Als je naar deze film kijkt, zet je verstand op nul, lees vooral niet waar de film over gaat en laat je meesleuren door het verhaal en de karakters.

avatar van moviemafketel
2,5
Het is een soort Hellraiser Hellworld. Toevallig(of niet) beiden uit 2005.
Een spel gecreëerd door de duivel zelf. Op zich niet zo dom natuurlijk, aangezien je als de duivel zo miljarden zieltjes kan winnen. Ze hadden er wel iets meer uit kunnen halen vind ik. Het bleef allemaal een beetje te luchtig en ik vond het einde ook een beetje een anticlimax, te meer ik al had verwacht dat Sossamon niet was wie ze zei dat ze was. Wel een hele mooie, schattige meid vind ik het, dus leuk om haar in deze film te zien spelen. Het had gewoon allemaal wat grimmiger mogen zijn, engere muziek ook. Het leek te veel op een lange aflevering van Supernatural. Acteerwerk had ik niet eens zoveel op aan te merken. Toch interesseerde het me allemaal niet zoveel wie er nu weer gruwelijk aan zijn dood kwam. Er had echt meer in kunnen zitten. 2,5 sterren dekt de lading wel.

avatar van J-fan
1,0
@ moviemafketel

Naar mijn mening lijkt het totaal niet op een Supernatural aflevering.
Supernatural is een geweldige serie, deze film is gewoon crap.

avatar van TimZor
2,5
moviemafketel schreef:
Het is een soort Hellraiser Hellworld. Toevallig(of niet) beiden uit 2005.
Een spel gecreëerd door de duivel zelf. Op zich niet zo dom natuurlijk, aangezien je als de duivel zo miljarden zieltjes kan winnen. Ze hadden er wel iets meer uit kunnen halen vind ik. Het bleef allemaal een beetje te luchtig en ik vond het einde ook een beetje een anticlimax, te meer ik al had verwacht dat Sossamon niet was wie ze zei dat ze was. Wel een hele mooie, schattige meid vind ik het, dus leuk om haar in deze film te zien spelen. Het had gewoon allemaal wat grimmiger mogen zijn, engere muziek ook. Het leek te veel op een lange aflevering van Supernatural. Acteerwerk had ik niet eens zoveel op aan te merken. Toch interesseerde het me allemaal niet zoveel wie er nu weer gruwelijk aan zijn dood kwam. Er had echt meer in kunnen zitten. 2,5 sterren dekt de lading wel.


Ik heb geen zin om hier teveel over te zeggen sluit me aan bij bovenstaande ! Best leuk om gekeken te hebben.

Gisteravond gekeken. Vond het geen slechte film maar er had inderdaad wel meer in kunnen zitten.

avatar van The_CrY
3,5
Was wel leuke film met spanning tot aan het... bijna einde... toe. Einde was beetje een teleurstelling vond ik, vanaf dat hij erachter komt hoe het werkelijk in mekaar steekt.

avatar van eavymetal
2,5
Aardige Horrorfilm.

avatar van Boeikens
2,5
Niet echt denderend.

Vrij warrig om te volgen, nogal traag en nooit echt spannend.
Naar het einde toe wat beter.
Heeft me niet echt verveeld maar er komt zeker geen 2de kijkbeurt.

2,5*

Clapboy
Sfeervolle en wat dromerige film met goede special effects en een aardig griezelig sfeertje.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:53 uur

geplaatst: vandaag om 02:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.