FLCL (2000)
Genre: Animatie / Sciencefiction
Speelduur:
180 minuten (miniserie, 6 delen)
Alternatieve titels: Fooly Cooly / FuriKuri
Japan
Geregisseerd door: Kazuya Tsurumaki
Met onder meer: Jun Mizuki, Mayumi Shintani, Izumi Kasagi
Plot FLCL
Naota ontmoet de gestoorde Haruka als ze hem op een dag een keer aanrijdt met haar motorscooter. Haruko gaat bij Naota inwonen als huishoudster en dan beginnen er extreem bizarre dingen te gebeuren zowel met Naota zelf als met Haruka en zelfs in de omgeving waar ze leven. Wat is er in vredesnaam aan de hand?!
Geweldig dat deze als miniserie geaccepteerd werd.
Toenertijd de anime die de deuren voor Trava en Dead Leaves deed openen. Wacky, geschift, creatief, identiteitrijk.
Gainax deed de productie, I.G de animatie, het resultaat is en blijft geweldig. Echte aanrader.
Menni
Mijn god wat een infantiele, pseudo-macho prut is dit toch.. Dat was natuurlijk vantevoren al duidelijk, maar erdoorheen worstelen om daarna tenminste flink te kunnen zeiken is en blijft erg aantrekkelijk!
Menni
Oh, kan ook wel. Al kan pseudo-macho natuurlijk ook best worden geïnterpreteerd als girl-power, 't is maar hoe krom je er tegenaan kijkt. Gezien tijdens een of andere vage animatie-nacht, al dat spul is hetzelfde. Wat hébben we gelachen om deze onzin zeg..
Ja, FLCL is een anime als alle andere, en pseudo-macho kan je ook zien als girl-power. De aarde is vierkant en op mijn kalender staat ook nog eens dat de apocalyps gepland staat voor volgende week.
Laat ik maar hopen dat je nog dronken bent ...
Menni
Ik drink niet.. Want dan zou ik straks dit soort 'films' nog een positief oordeel gaan geven ook en dan is die apocalyps echt naderbij dan we denken..
pjotr
Laat ik het gemiddelde dan maar eens omhoogkrikken...
Dit is gewoon een prachtserie waarvan ook duidelijk te zien is dat 'ie met enorm veel plezier gemaakt is.
Oké, het verhaal is wat moeilijk te doorgronden maar de vormgeving is werkelijk subliem - ik ken maar weinig animé die zo fijn allerlei stijlen mixen...
Menni
Kom kom, niet zo paranoïde, ik geef gewoon mijn mening
. En drinken doe ik écht niet, al moet ik zeggen dat die gore alcohol naast dit misbaksel goddelijk lijkt! Hell, zelfs Yu-Gi-Oh is nog bewonderenswaardiger, dat heeft tenminste geen pretentie.
pjotr
Wat een onzin zeg...
Wat vond je er nou ècht slecht aan, want dat is me nog niet bepaald duidelijk.
Als er iets niet van toepassing is op deze serie is het wel de term: pseudo-macho.
Ach kijk, ik heb Star Wars afgezeken, iemand is op z'n tenen getrapt en reageert dan zo. Van Menni ben ik het al gewend, t'is alleen apart voor een volwassen man.
Menni doet precies hetzelfde als jij bij Star Wars. De ene mening is heus niet beter dan de andere.
Laten we elkaar niet van onvolwassenheid betichten.
Menni
Hoe kom je er nou bij dat ik hier een afwijkende mening plaats omdat jij Star Wars zoals verwacht zwak vindt? (onder afzeiken versta ik heel iets anders trouwens) Zoals ik al zei: paranoïde..
Wegens een debiel bericht over Irrev, Japanners en electrosoundtracks bij Star Wars.
Verder is pseudo-macho een woord dat in de verste verte niks met deze reeks te maken heeft. Hoe onnozel is het bij Star Wars te schrijven dat het een slecht western is ?
Menni
'Pseudo-macho' heeft voor MIJ absoluut met deze afvalreeks te maken, dat heb jij gewoon te respecteren. Waarom je Star Wars hierbij haalt, is me volstrekt onduidelijk. Die opmerking daar had inderdaad lichte verwijzing naar jou in zich, maar had niks met FLCL te maken. Wat pas écht apart is voor een volwassen man, is dat 'ie dit soort kinderfilmpjes (met nota bene een afkorting als titel!) prijst.
Niets mis met apartheid trouwens. Ehm. Zoiets.
Hemdale
Menni
Vergeet mijn laatste opmerking niet.. Ik hou dus wel van apart! Sterker nog: vreemd = goed, bizar = beter.
cornelis
Niets mis met apartheid trouwens. Ehm. Zoiets.
Uhm.....is dit een slechte grap of een onbedoelde taalfout?
Menni
Dan denk ik dat het 'bedoeld' genoemd mag worden, al was het niet eens 'bedacht'. En humor, ach, da's inderdaad heel persoonlijk. Zo hou ik zelf heel erg van kanker- en holocaust-spitsvondigheden. Zo houden andere mensen er weer van om oprécht mensen te beledigen. Leuk toch?
Oh, geheel los hiervan, Onderhond: kinderachtig, onvolwassen, bezopen, onnozel, debiel, huilend, raaskallend, apart, je moet zo langzamerhand wel enigszins gaan selecteren hoor, want zó ontzettend veelzijdig ben ik nou ook weer niet..
Nee hoor, past allemaal in het "labiel" kraampje. Ik loop gewoon de checklist af.
Menni
Ah ja, hokjesdenken, jouw specialiteit. Ik ben op dit moment stabieler dan ooit trouwens, bedankt voor de steun!
En on-topic: de term 'motorscooter' alleen al, dat bewijst toch volledig dat 'pseudo-macho' wel degelijk tot de checklist van déze labiele film behoort.
Damn, je hebt me Menni. Motorscooter, wat een onomstotelijk bewijs.
Menni
Ach, ik dacht: pas me een beetje aan jouw stijl van recenseren aan he, alleen dan wat beknopter (en dus doorzichtiger). Fijn dat je me eindelijk begrijpt! Verder kijk ik natuurlijk nooit meer dit soort zielige, nutteloze, dertien in een dozijn tekenfilmpjes.
puck
Het lijkt er toch op dat je in de minderheid bent Menni...
Maar even serieus, leg nou eens uit wat je zo slecht vindt? Zoals pjotr al eerder zei, het verhaal is nauwelijks te volgen, dus als dat je punt van kritiek is kan ik dat wel begrijpen... maar het tekenwerk daarentegen is subliem. En juist als je wel van bizar en vreemd houdt kan je hiermee je lol op, zou ik zeggen, met al die idiote dingen als robots die hoofden groeien...
Bas17
robots die hoofden groeien, nu maak je me wel heel nieuwsgierig, heb de serie hier thuis liggen en zal hem na texhnolyze eens kijken al is het maar om te zien wat robots die hoofden groeien inhoudt.
danuz
Wat een geniale (mini)serie is dit!
De stijlen die hier worden toegepast, de briljante soundtrack(!!!), de speelduur van drie uur, de characters. Alles aan deze serie straalt sfeer uit: van extreme 'actie' scenes naar een super ontspannen sfeer wanneer er onder de brug wordt gehangen. En dan die eeuwige spoorweg overgangen, blijf het heerlijk vinden
Snap niet waarom Menni dit een macho-serie kan noemen, het is juist het omgekeerde. Of in ieder geval, macho is hier gewoon pure lol... En misschien heeft hij ook wel gelijk met het een kinderfilm te noemen
Ik voelde me weer even een super blij klein kind dat drie uur lang met een brede grijns voor de buis geplakt zat. Iets wat ik niet heel vaak heb bij films. Een kinder film voor grote mensen
De drie uren die de serie duurt schoten echt voorbij, en het had van mij makkelijk een uur of twee langer kunnen duren...
Hele dikke vette 4,5* dit met kans op ophoging naar 5*
Precies wat ik nodig had na een drukke week op m'n stageplek. Ge-wel-dig.
maxcomthrilla
Waarmee valt deze film het beste te vergelijken? Ik lees hier dat het voornamelijk een mengelmoes van genres is.
Heeft het wat weg van een mengeling van nonstalgie ala Omohide Poro Poro, gemoedelijkheid ala My Neighbours the Yamadas versus bizarre fantasie elementen ala Dead Leaves? En blijven de absurde en surreële gebeurtenisen niet beperkt tot robots, aliens en veel luchtgevechten ala Steamboy?
En lijkt de animatiestijl op die van de meeste Ghibli films of heeft het meer weg van het werk van Otomo of Oshii?
De film lijkt mij heel interessant. Vooral omdat de film een rustige maar tevens bizarre, absurde sfeer lijkt uit te stralen in combinatie met veel satire en schokkende humor. Klopt dit een beetje? Zo, ja. Dan is mijn interesse gewekt!

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'