• 9.373.477 stemmen

Geregisseerd door: Dominique Deruddere

Met onder meer: Armin Rohde, Uwe Ochsenknecht en Arne Lenk

Gesproken taal: Duits

Plot Die Bluthochzeit

Ze trouwen. Het had de mooiste dag van hun leven moeten worden. Maar een onschuldige, met garnalen gevulde tomaat gooit roet in het eten. Helaas kan niemand om de farce lachen, want opeens, in een orgie van geschreeuw, schoten, tranen en bloed, verandert het feest in een nachtmerrie. De haat doodt de liefde, de dood slaat blindelings om zich heen en je realiseert je eens te meer dat alles veel beter zou gaan op deze planeet als de mens niet vastgeklonken zat aan zijn ongeneeslijke domheid.

Hermann Walzer

Alexander Halberstadt

Herbert Halberstadt

Officiële site (Duits):

trailer

Ik neem aan dat er een NL-talige en een Duitstalige versie gemaakt is. De trailer valt me tegen, maar dat kan ook komen door de slechte nasynchronisatie.

avatar van gotti

De trailer is niet echt iets om naar uit te kijken nee, maar het verhaaltje klinkt prachtig. Ben toch wel benieuwd.

avatar van FisherKing

FisherKing

Volgens IMDB is het een Duitse titel. Lijkt me ook logisch, hij draait daar ook al. En is vooral met Duits geld gemaakt. Zie ook de poster. Dus die Nederlandse titel hier kunnen we vergeten

Zeer spijtig.

avatar van constanza

constanza

Ik kan jullie geruststellen. Er komt wel degelijk een andere trailer voor de Beneluxmarkt

avatar van Freud

Freud

De personages zien er helemaal verkeerd uit Ik heb hier niet zo'n goed oog in, maar ben toch nog benieuwd

avatar van movielauxje

movielauxje

Deze moet ik zeker zien, ik heb de belgische trailer gezien en ik ben echt nieuwsgierig.

avatar van gotti

Las ooit een stukje uit de strip en dat zag er geweldig uit. Vond de trailer alles behalve bijzonder.

avatar van gotti

Zeker. Van mij mag die erop...

Posters met originele titel hebben de voorkeur.

avatar van gotti

Ook als ze minder mooi zijn dan anderen?

Jep. Ook om discussies te voorkomen.

avatar van Martin Van K

Martin Van K

De strip was in elk geval een voltreffer (kon ook moeilijk anders: Van Hamme meets Hermann), nu hopelijk de film ook. Op het filmfestival van Gent wordt dit de slotfilm.

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Ik heb de strip (nog) niet gelezen, dus de film daarmee vergelijken is onmogelijk voor mij. Na het zien van De Bloedbruiloft kan ik echter niet anders dan er enthousiast over te zijn.

De overwegend Duitse cast (de Belgische acteurs nemen alleen een paar bijrollen op zich) speelt zo overtuigend dat je moeiteloos meegaat in het absurde verhaal. Dominique Deruddere zorgt er dan ook voor dat de gebeurtenissen elkaar steeds sneller opvolgen zonder dat de logica ontspoort. Achteraf kan je natuurlijk wel bedenkingen plaatsen bij de handelingen van sommige personages (en niet elk subplot wordt even goed afgesloten) maar zolang De Bloedbruiloft duurt, ben je helemaal mee. Ik gun hem alvast evenveel succes als De Zaak Alzheimer.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Inderdaad een film om enthousiast over te worden. Geweldig uitgangspunt, goede acteerprestaties, pikzwarte humor en een heel eigenaardig sfeertje. Al vanaf het eerste shot merk je dat het tussen de familieleden behoorlijk wringt, maar de krampachtig volgehouden hypocrisie lijkt het feest nog nét overeind te houden.

Tot de beruchte garnalen geserveerd worden en 'pater familias' Hermann Walzer keihard met zijn vuist op tafel slaat. Het gaat in rasse schreden van kwaad naar erger, maar regisseur Deruddere laat het zootje nooit ontsporen tot goedkope farce. Want ondanks de humor blijft het er allemaal akelig realistisch uitzien en werd ik soms behoorlijk zenuwachtig van al dat wapengezwaai.

Vooral Armin Rohde als Walzer gaat echt helemaal over de rooie (prachtig om te zien). Zelfs zijn zoons hebben niets in te brengen tegen deze blaffende bullebak. Ook de rest van de cast amuseert zich uitstekend en vooral Uwe Ochsenknecht is erg goed als de wat sukkelige kok die zich tegen zijn wil laat verleiden tot een paar immorele beslissingen. Als leuk extraatje voor de Belgische kijkers hebben Nan Buyl, Dirk Roofthooft en Hilde Van Mieghem leuke bijrollen die zelfs tot in de perfectie werden gedubd.

Zoals Wolkenmeter zegt, worden inderdaad niet alle verhaallijnen helemaal afgewerkt en is het einde een kleine anticlimax, maar dat doet niets af van het feit dat De Bloedbruiloft een bijzonder aangename verrassing is.

3.5 sterren.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

3 stemmen?

Maar erg magere opkomst voor deze Belgisch/duitse film.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Ik ben nogal benieuwd naar deze. Overal zag ik overwegend slechte recensies opduiken. Zo zie je maar, als je een Belgisch regisseur wat geld in handen stopt..

Maar goed, we zullen nog zien of ze gelijk hebben.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Is deze ondertussen nog niet op DVD verschenen?

avatar van Quido

Quido

Staat gepland voor 15-08. Zie ook hier.

Erg onderschatte film en ten onrechte onderbelicht.

Het is geen cinematografisch hoogstandje, het is ook niet Deruddere's beste film, maar dit is een film die erg lekker wegkijkt en knap gemaakt is.

De film ziet er goed uit en de acteeprestaties zijn ook dik in orde. Armin Rohde is een lekker foute schmierende Duitse meneer die als puntje bij paaltje komt, een man met een klein hartje blijkt.

avatar van OT_Stijn

OT_Stijn

Een film van Belg, Dominique Deruddere, weliswaar duitstalig en met duitse euros gefinacieerd. Er zitten 3 belgissche acteurs in de cast, maar die zijn er lijkt mij alleen maar ingeplaatst om in belgie toch ook wat kijkers te lokken.(wat precies niet echt gelukt is) Nand Buyl heeft er wel een leuke rol in!

Toen ik hem net had gezien, vond ik er niet zoveel aan, maar nu toch een klein jaar geleden is er blijkbaar veel blijven hangen. Dat is een postief punt van een film, als je je maanden na de het kijken van de film nog echte beelden voor de geest kan halen, moet er wel iets speciaals ingezeten hebben hé. Als hij ooit eens op tv komt, zal ik zeker niet wegzappen.

avatar van djelle

djelle

Aardige prent van Deruddere, die het basisidee uit Festen (familiefeestjes die waanzinnig uit de hand lopen) hier nog eens dunnetjes overdoet, en er een soort 'Festen met guns' van maakt. Maar dan wel met meer nadruk op het luchtig zwartkomische -het is dan ook gebaseerd op een stripverhaal-, en zonder idioot camerawerk. Sommige scenes zijn werkelijk hilarisch (zoals opa die per ongeluk een dure Mercedes opblaast), andere momenten getuigen dan weer van bedroevend niveau (een worst die een penis moet voorstellen, dat soort dingen). Jammer ook van de standaard filmstijl en de oppervlakkige zijplotjes die erbij gemixt worden, al maakt de overtuigende prestatie van de heer Rohde veel goed.

De film balanceert voortdurend tussen matig en goed, en toont vooral in de finale dat men er op den duur zelf geen mouw meer wist aan te breien. Redelijk vermakelijke tragikomedie uiteindelijk, maar Deruddere heeft er al veel betere op zijn naam staan.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ik heb zelf alleen de strip gelezen en die was erg mooi. En de verfilming... Waarom is het een komedie!!!!! De strip was niet om te lachen. Spoilers uit het stripboek: Verloofde van Jerome word verkracht en zwanger door Jerome's vader, Moeder van een Engelse kind word zomaar neergeschoten. Veel doden en elende... Lachen man!!!!
Ik denk dat deze film een beetje misbruik maakt van de strip. Maar ach ik moet hem zelf ook eens zien voor ik een te snelle conclusie trek.

avatar van Martin Van K

Martin Van K

Valt in vergelijking met de strip een beetje te licht uit. De tekenstijl van Hermann maakt een verhaal zo ie zo een stuk deprimerender en zwartgalliger, maar in de strip durfde men een stuk verder gaan. De toon in de film is een stuk luchtiger en hij valt iets te braaf uit (geen enkele dode hier, tegen 2 à 3 in de strip). Men had moeten kiezen voor een donkere, bloederige versie, want het verhaal leent er zich perfect toe (positieve stemming op het huwelijksfeest verandert in een grimmig gijzelingsdrama).
Het acteerwerk was eerder matig.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Prima film, heb met genoegen gekeken: 3,5

avatar van gotti

Jammer van de anti-climax. Daarin was de strip helaas beduidend beter. Verder heeft Deruddere de sfeer van de strip aardig weten te vatten. Helaas moest er hier en daar alleen een beetje onzin bij omdat de strip net iets te karig bleek voor een full feature film.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tamelijk goede Duits-Belgische film van de Belgische cineast Dominique Deruddere, maar ik had er wel iets meer van verwacht.

Het is een niet alledaags verhaal (dat van een stripverhaal afkomstig is, naar ik heb vernomen), dat bij wijlen zeer komisch is maar ook dramatisch.

In de, voornamelijk Duitse, cast zitten een drietal bekende Vlaamse acteurs, met de sublieme Nand Buyl als topper, verder Hilde Van Mieghem en Dirk Roofthooft.

Hoewel dit geen topfilm is, is het toch een leuke film die eens gezien mag worden.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Mwah. Niet al te briljante film. Het begint als een komedie, eindigt als een matige dramafilm. Beetje anti-climax zoals gotti al aangeeft.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Plot: Mark & Sophie, een pasgetrouwd koppel, rijden na de trouwmis naar het favoriete restaurant van Mark's vader "Herman".
Herman en de restaurantuitbater "Franz" zijn niet meteen beste maatjes.
Herman heeft al herhaaldelijk een bod gedaan op diens domein, maar Franz wil niet verkopen. Da's niet naar de zin van Herman, die gewend is zijn wil aan iedereen op te dringen...
Na klachten over het bedorven voorgerecht roept Herman de chefkok (Franz) erbij, er komen woorden van en voor je't weet besluit Herman op te stappen en bij een ander te gaan eten, héél de familie moet ophoepelen.

Ondertussen waren de bruid en Herman's vrouw samen naar't toilet gegaan om een vlek op het trouwkleed uit te wassen.
Als de laatste wagen misnoegde feestvierders van Franz's terrein bolt sluit die de poort achter hen en gijzelt de vrouwen.
Al gauw komt Herman tot het besef dat de vrouwen zijn vermist en keert onmiddellijk weer. Franz wil ze enkel laten gaan als Herman het onaangeroerde feestmaal betaald.

Keikoppen als ze zijn geeft geen van beide toe.
Franz start een belegering van het hotel, niemand komt er nog in of uit voordat de vrouwen terug vrij zijn.
Een mini-oorlog begint....

Hmmmmm
Ik vond er niet veel aan.
Het script rammelt aan alle kanten, er worden zijverhaaltjes opgestart die vrij veel aandacht krijgen maar gaandeweg doodbloeien...
Zoals Roger die een weekendje in't hotel verblijft samen met een hoertje, zijn vrouw weet van niets. Regelmatig worden zij onder de aandacht gebracht maar op't einde van de film wordt er met geen woord meer over gerept

Vooral de eerste 40 minuten zijn ongelooflijk idioot, er wordt dan nog een poging gedaan om enige humor in het verhaal te brengen, wat naar mijn aanvoelen totaal mislukt is.

Het laatste halfuur was nog best leuk om zien, maar dan word je getrakteerd op een bombastisch einde dat totaal misplaatst is in dit kleinschalige filmpje.

De soundtrack klonk véél te episch, die zou niet misstaan hebben in een grote Amerikaanse superproductie. Hier klonk die totaal misplaatst.

4/10.
Als Dominique Deruddere een beginnend regisseur was geweest zou'k nog zeggen: verdienstelijke eerste poging.
Maar dit is verdomme zijn 13e film !!

Bon, ik ga er over ophouden...

Dit is een slechte film die af en toe een goed moment heeft, de Duitse acteurs spelen hun rol meestal goed, maar de Vlaamse acteurs bakken er niets van.
Ik wéét dat zij goed kunnen acteren, maar niet in deze film, Amen