Deep Throat (1972)
Genre: Erotiek / Komedie
Geregisseerd door: Gerard Damiano
Met onder meer: Linda Lovelace, Harry Reems en Helen Wood
Plot Deep Throat
Linda kan geen orgasmes krijgen en zoekt medische hulp bij dokter Young (Reems). Die constateert dat haar clitoris zich in de keel bevindt. Geen nood, een simpele remedie is snel gevonden...
niethie
huh welke dan zoal? heb hem in ieder geval nog nooit ergens zien liggen, en ik kom vaak in platenzaken.
egbert-Bos
het meest debile verhaal ooit het meest debiele film ooit de enigste remedie is alle kopieen op een stapel leggen en verbranden. dat dit ooit regulier heeft gedraait in een bioscoop onvoorstelbaar.
jammergenoeg door Dutch Film Works uit het stof gehaald, wat hadden ze daar een beter film voor kunnen kopen.
wat ik mij zelf zeer kwalijk neem is dat ik hier anderhalf uur van mijn leven aan heb gespendeerd.
0.5 * het is dat je niet nog minder kan geven
niethie
nightbreed

Waarschijnlijk moest hij op de helft van de film ff uitpuffen
Dubieuze link en discussie die daar op volgde verwijderd.
Quentin
Nederland 3 gaat pornofilm uitzenden
De pornoklassieker Deep Throat (1972) staat zaterdagavond 23 februari centraal tijdens een avondje BNN/VPRO op Nederland 3. De omroepen zenden deze omstreden film uit, voorafgegaan door een special van Spuiten & Slikken (22.15 uur) en de de documentaire Inside Deep Throat (VPRO) om 22.35 uur.
Dat meldde een BNN-woordvoerster maandag. De film Deep Throat begint die nacht om 00.10 uur. In de special van Spuiten & Slikken blikken presentatoren Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink terug op de historie van de pornofilm. Regisseur Pieter Kuijpers, pornoactrice Kim Holland en Ingo Schiweck (Duitse filmwetenschapper en pornofilmspecialist) schuiven ook aan.
In de film Deep Throat bezoekt Linda Lovelace psychiater Young omdat ze maar geen seksuele bevrediging kan vinden. Al gauw ontdekt hij wat het probleem is: Linda's clitoris bevindt zich op een nogal vreemde plek, achterin haar keel.
Trots
"Porno op de publieke tv, dat kan", beweert directeur tv van BNN, Maarten van Dijk. "BNN vindt het belangrijk dat jongeren hun eigen oordeel over dingen kunnen vormen. Dan moet je ze dus ook de kans geven om kennis te nemen van een klassieke pornofilm als Deep Throat, zeker als je dat goed inleidt met een speciale aflevering van Spuiten & Slikken en een documentaire over Deep Throat.
We zijn er trots op dat we deze speciale avond kunnen maken samen met de VPRO, de omroep die ooit de allereerste blote televisietieten had."
ToNe
Bij BNN vraag ik mij altijd af of zij de jongerencultuur volgen of dat de jongeren hen hopeloos volgen.
De gemiddelde Spuit en Slikpuber heeft elke mogelijke porno-term al wel gezocht op Google. Iets anders dan grijze muizen (publieke net) provoceren zie ik hier niet in.
Deep Throat. Pfff.
Tuurlijk, net alsof jongeren zitten te wachten op een suffe ouderwetse porno vol snorren, grote slippen en schaamhaar terwijl ze alles al tig keer overal gezien hebben.
Puur voor eigengeilerij van BNN om te zeggen 'wij durven echte porno uit te zenden' en er dan zo'n heel gedoe omheen bouwen. te triest voor woorden.
riivas
Eigenlijk vraag ik me dat een beetje af. Ik bén jong en ik heb deze film nooit gezien. En ik ga niet beweren dat ik die bewuste zaterdag aan de buis gekluisterd zal zitten, want inderdaad: alles is al lang en breed in veel leukere uitvoering op i'net te vinden.
Madecineman (moderator films)
Goh, hoop dat er een twee luik komt met Debbie Does Dallas.
Madecineman (moderator films)
Maar dan wel met vrouwen met appetijtelijk bijgewerkte bikinilijn aub
nightbreed
Ja ik zat te denken aan porno uit deze eeuw, ik vind die enorme snorren tussen de benen ook maar niets hoor
ToNe
Als BNN poogt iets te willen bijdragen aan de 'pornoficatie' (of pornonorm), een zgn. maatschappelijk probleem, dan doen zij het wel heel plat.
Het komt bij mij over als exploitatief meeliften: net als een aanklacht tegen geweld waarin het eigenlijk gaat om de sensatiezucht van de expliciete beelden. Makkelijk scoren.
otherfool
Dit is een filmklassieker van jewelste en hoort dus thuis op de buis. Alles en iedereen mag in de film afgeknald worden maar hier krijgen de heren en masse rode koontjes van blijkbaar. 't Is wat...
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Triest of slim? Er wordt nu al flink over gepraat / gediscussieerd, dus de kijkcijfers zullen weer hoog zijn.
Slim van de media, dom van de kijkertjes.
Madecineman (moderator films)
Dit is een filmklassieker van jewelste...
Nou ja, filmklassieker
Hooguit een soort van cultklassieker thuis horend in een obscuur, stoffig hoekje van de betere plaatselijke videotheek.
Goodfella_90
Niet toevoegbaar:
- (Soft)porno, tenzij het een historisch belangrijke film of cult betreft.
Dat lijkt me van toepassing op deze film.
kaztor
Deep Throat. Pfff.
Het ergst vind ikzelf dat na al die jaren van Geer&Goor-Idols-Dancing-On-Ice-Talentenjacht-Talpa-BAGGER, als je denkt dat het NIET ERGER meer kan, nu ook nog eens een ACHTERLIJKE, 40 JAAR OUDE PORNOFILM krijgen voorgeschoteld op de Nederlandse DEBIELEVISIE!
En waar ik me het meest aan stoor is dat het notabene op NEDERLAND 3, de enige waardevolle zender, uitgezonden moet worden!
Je zou toch zo je kijk-en-luistergeld niet meer willen betalen!!
Ik GRUWEL hier van!

BoordAppel
Het is een cultklassieker. Reden genoeg voor de publieke omroep om deze film uit te zenden.
Ik hoor niemand zeuren als ze een nog veel oudere debiele Chaplin film uitzenden. Dat is trouwens niet waar, daar zeuren ook veel mensen over.
orbit
- 12092 berichten
Na het comazuipen zal het comazuigen nu ook weer hoogtij gaan vieren onder de neerlandse jeugd
kaztor
Ik denk niet (lees: weet eigenlijk wel zeker) dat dat niet de reden is waarom ze het uitzenden. Volgens mij is het enkel om te shockeren, en ik moet zeggen dat ze dat dan op een bijzonder lamme wijze gaan doen met een zooi ouwebakken oerwoudpoezen die hopeloos uit de tijd zijn.
orbit
- 12092 berichten
Ach, de manier waarop Linda haar fellatio technieken in beeld brengt verdiend op zijn minst wel wat bewondering, en is nog niet iets wat iedere hollandse huisvrouw beheerst
Ravenstein
Ooit eens beginnen naar kijken, maar vond het maar niks. Als je dan toch porno wil zien uit de jaren '70, dan is er wel beter te vinden...
Het franse Le Sexe Qui Parle bijvoorbeeld..
titan
Je zou toch zo je kijk-en-luistergeld niet meer willen betalen!!
Ik stoor me weer het meest aan al die mensen die vergeten dat er een aan- en uitknop op de televisie zit. Kijk- en luistergeld betalen we trouwens al jaaaaaren niet meer in Nederland.
Leland Palmer

Madecineman (moderator films)
Nadat de huishoudbeurs vorig jaar als thema 'stout' heeft meegekregen is alles anders geworden. Je onderschat de moderne nederlandse huisvrouw Orbit. Vergeet niet... Willeke Alberti is tot meest stoutste gekozen van allemaal. Dat zegt genoeg...

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien