• 9.373.537 stemmen

Genre: Erotiek / Komedie

Geregisseerd door: Gerard Damiano

Met onder meer: Linda Lovelace, Harry Reems en Helen Wood

Plot Deep Throat

Linda kan geen orgasmes krijgen en zoekt medische hulp bij dokter Young (Reems). Die constateert dat haar clitoris zich in de keel bevindt. Geen nood, een simpele remedie is snel gevonden...

avatar van otherfool

otherfool

Eens met Olivier; dat nummer is echt geweldig. Net als de catchfrase aan het eind: 'And deepthroat to all of you...'

Verder natuurlijk een belachelijk verhaaltje, maar dat zal niemand ook maar enigzins verbazen...

2*.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Hilarisch fout, dat uurtje Deep Throat. Idioot geinige dialogen (die inbreker met dat doekje voor z'n mond ) en van die melige, typisch jaren '70 muziek erbij, erg grappig. Had de nadruk soms nog ietsjes meer op de humor en de zelfspot gelegen, had ik 'm nog goed gevonden ook. Nu is het eigenlijk niet meer dan een geinig tussendoortje, mede om te zien waar die commotie om was.

Do you mind if I smoke while you're eating?

avatar van Mug

Mug

Het eerste half uur is lachen, gieren, brullen. Deep Throat is een hilarische doch uberflauwe komedie met porno. De geruchtmakende 'deep throat' scene van Linda Lovelace is uniek, dit moet je zien. Opwindend? Nee. Fascinerend? Ja. Ik wist niet of ik nu moest lachen of met volle verbazing naar het scherm moest kijken. Wat gebeurde daar? Niet normaal. En dan het nummer 'Deep Throat' eronder ('just relax your muscles') en natuurlijk het orgasme dat in nogal opmerkelijke manier wordt gevisualiseerd. Ik kon me wel vinden in een quote uit de documentaire Inside Deep Throat: 'Het enige dat in m'n gedachten rondspookte was dat ik hoopte dat Linda Lovelace niet de hik zou krijgen'. Au.

Deep Throat heeft geschiedenis geschreven. Alleen daarom al moet iedere cinefiel de film gezien hebben. 1) The most successful film of all time in terms of the budget to box office returns ratio. 2) De rechtszaken die volgden. 3) De impact het had op de cinema-wereld en censuur. 4) De impact het had op de (Amerikaanse) samenleving.

Deep Throat moet gezien worden. Helaas zakt de film geheel in in het laatste half uur. Niet echt grappig meer, en het accent kwam te veel te liggen op 'de porno'. Jammer. Slechts 2 sterren, een ervaring.

avatar van thunderball

thunderball

Deze in de jaren '80 als tiener ooit stiekem op video zitten kijken. Was toen nog niet veel gewend, hooguit de pinupclub, maar kende als filmfan al wel zijn reputatie en roem/beruchtheid. Daarom viel ie toen al wel tegen. Veel doorgespoeld en hij bleek ook ontzettend kort. Een uur ofzo. Het: "Is dit nu alles gevoel" was er na heel sterk aanwezig.

Ga straks wel kijken, ben benieuwd wat ik er nu van vind.

avatar van Baggerman

Baggerman

Als ik Ladyshaves of ontharingscrêmes verkocht, dan had ik flink geïnvesteerd in de reclameblokken voor en na deze film!!!!

Tegen beter weten in toch gekeken. Maar ja, als je niet kijkt kun je ook niet oordelen, dus......

Volgens mij is dit op alle fronten een matige film. Vandaag de dag werkt dit totaal niet erotiserend en films als 'Caligola' of 'Ai no corrida' zijn mijn inziens betere films waarin ook expliciete sex voorkomt.

avatar van Shinobi

Shinobi

Ik vond het wel een lachen film om eerlijk te zijn, er zaten wel wat leuke vindingen in. Alleen toen de clou van de film bekend werd na haar bezoekje bij de dokter, draaide het alleen nog maar om krikken (helaas).

Ik geef 'm 1, 5 sterren.

avatar van starbright boy

Maffe parodie-achtige film in het begin met überflauwe humor. Alsof ze zelf een geintje wilde maken van wat ze aan het doen waren omdat het omstreden zou zijn ofzo. Erg leuke, maffe muziek ook (die titelsong...). Later in de film meer porno en minder fun en gek genoeg wordt de muziek idioter. Bijna slapstickmuziek. De hele film lijkt zichzelf te willen relativeren en uit de roepen dat het vooral een soort ondeugende grap is. Half puntje extra voor de hilarische geschreven openingsverklaring voor de film trouwens, met Freudverwijzingen.

Aardig om gezien te hebben en nogal wat maffer dan verwacht, maar vaak ook saai.

Ik zat me trouwens af te vragen wat ze bij Coca Cola vonden van de cola-scene, met parodie op het beroemdste reclameliedje wat Coca Cola ooit had.

avatar van Film Pegasus

Slechte film die vroeger wel wat mensen zal opgewonden of geïnteresseerd hebben. Maar dan vooral omdat er nog geen gelijkaardige alternatieven waren. Als je het porno-gedeelte wegdenkt zie je een dom verhaal en slecht acteerwerk. Zelfs de muziek is ergelijk. Dat hij een cultfilm is in het genre, interesseert me verder als FILMliefhebber niet.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Met een budget van rond de 20.000 dollars en een opbrengst die in de honderden miljoenen dollars loopt is deze uiterst succesvolle film het begin geweest van de pornofilmindustrie. Het is een vrij rampzalige film met een absurd lichtelijk hilarisch verhaal. Linda Lovelace mist haar clitoris: wat een ellende! Maar hiep hiep hoera, een bezoekje bij de dokter brengt opheldering: haar clitoris is dus te vinden in haar keel .

Wat volgt zijn langdurende en tevens langdradige pijpscenes . Om een indruk te geven van hoe kut de film is, de verhouding piemol in beeld vs. borsten (die nog lelijk zijn ook) in beeld ligt rond de 20 op 1. Nogal niet boeiend dus. Het enige wat de film enigszins redt is de vrolijke jaren '70-muziek, de montage bij het klaarkomen en wat bizarre dialogen.

Linda: How would you like it if you had balls in your ears?

Dr. Young: [pause] I guess I could hear myself coming!

Gha gha gha.

avatar van Zinema

Voor een ieder wie houdt van niet-geile porno en foute muziek. Zelfs De Flop 100 lijkt me iets teveel eer. Vroeger overigens nog lang op zoek geweest naar meisjes met een clitoris in de keel. De zoektocht was leuk

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Als cult classic en porno klassieker zou dit vast aan alle criteria voldoen maar qua film schiet dit dan echt wel te kort. Verbaast me ook weinig dat dit in de flop staat want dit verdient de film ook op dit forum. Hoewel het vast hoogstaande kwaliteiten bevat in de erotiek-wereld, past het niet qua vergelijking met andere films en vandaar dat ik het ook afwijs in mijn stemgedrag. Al met al wel geinig om een keertje te kijken in ieder geval. De film verdient alle aandacht, maar niet op deze site. 0,5 ster

avatar van Spetie

Een typische enorm gedateerde "zaadfilm" uit het begin van de jaren zeventig toen "lang haar" blijkbaar nog in de mode was.

Destijds was de film enorm in de publiciteit omdat een pornofilm om de publieke zenders volgens sommigen niet kan. Ik vond het allemaal nog wel meevallen. De film is in ieder geval erg slecht en het verhaal is eigenlijk te onnozel voor woorden. Er zitten een paar grappige momenten in maar als geheel stelt het verder erg weinig voor.

Vooral vanwege de interesse destijds gezien, maar achteraf gezien was het eigenlijk verspilde moeite en viel het zwaar tegen.

avatar van Theunissen

Er was destijds veel ophef over en het is min of meer ook een van de beroemdste pornofilms met de hoogste opbrengst ooit. De film is inmiddels zeer gedateerd en brengt ook niets meer teweeg (ze hebben hem een paar jaar geleden eens uitgezonden op Nederland 3, ik meen BNN). Erotiek en Porno is nu min of meer de normaalste zaak geworden en je kunt er ook zeer makkelijk aankomen betaald/gratis (TV en Internet). Het verhaal (daar gaat het natuurlijk helemaal niet om in een pornofilm) slaat natuurlijk nergens op en de hoofdpersonen waren ook niet eens echt aantrekkelijk. Over de acteerprestaties van de actrices en acteurs zullen we het maar niet hebben want dat is niet van toepassing. De film duurt met amper 60 minuten natuurlijk niet lang maar ik kan me haast niet voorstellen dat iemand deze volle 60 minuten heeft kunnen kijken zonder vooruit te spoelen (en dan bedoel ik vooruit spoelen naar de erotische momenten). Puur en alleen als eerbetoon aan de porno-industrie geef ik deze film een nipte voldoende maar feitelijk verdient deze film op grond van kwaliteit niet meer dan een dikke NUL.

Ze mogen trouwens ook wel eens filmbiografie gaan maken over Traci Lords, want dankzij haar is bijna de hele porno industrie in Amerika ten onder gegaan.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ooit gezien toen bij BNN. Als film saai en heel lelijk, ook voor de porno met veel vies haar hoef je niet te kijken. Als film eigenlijk niet serieus te nemen, als cultproduct wellicht wel, maar niet voor een tweede keer. 0,5*.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een vulgaire sekstape waarin bossen schaamhaar bij de prijs ingegrepen zitten. Door de willekeurigheid qua shotkeuze en het oppervlakkige scenario kwam het wat experimenteel op me over. Ook mocht het lichtgebruik wat meer aandacht krijgen want zulke 'intieme' scènes zouden vurig en warm moeten zijn terwijl het er nu vrij koud uit zag. De muziek is vrolijk en dat moet ook; anders zou de grens tussen porno en film wellicht vervagen. De eerste ontmoeting met die dokter was best geinig en ik kon ook wel glimlachen om de teleurgestelde reactie van die inbreker toen hij Linda wilde verkrachten en zomaar toestemming kreeg. Maar verder is het te langdradig en die pijpbeurten begonnen me werkelijk de keel uit te hangen.

De porno cultfilm, ondertussen meer dan 40 jaar oud, iedereen heeft hem indertijd in Amerika gezien: zowel de arbeider, directeur, pastoor...in deze tijd zou dit niet meer waar zijn, Amerika is zogezegd preutser geworden, maar het internet wordt overspoeld door bij tijden brutale Amerikaanse porno, ja: als het maar opbrengt. Linda Lovelace, niet haar echte naam, kreeg echter weinig té zien van de opbrengst van deze kassakraker en werd door haar eerste echtgenoot gebrutaliseerd. Later scheidde ze van hem en hertrouwde, kreeg een kind en later stierf ze in een auto ongeval. Ze zou slechts korte tijd in de porno filmindustrie gewerkt hebben maar haar naam was gemaakt.