• 9.371.574 stemmen

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: Christian Molina

Met onder meer: Paul Naschy en Miguel del Arco

Plot Rojo Sangre

De ouder wordende acteur Pablo Thevenet ontdekt dat hij niet langer kan teren op zijn glorierijk verleden. Hij ondergaat vernederende castingsessies door jonge regisseurs die nog nooit van hem hebben gehoord en door veteranen die hem zijn vergeten. Pablo is kwaad en gefrustreerd. Talent is niet langer van tel in zijn vak. Maar zijn kansen keren als de rijke Mr. Reficul hem inhuurt om levend standbeeld te spelen aan de ingang van zijn trendy nachtclub. De job stelt niet veel voor maar het betaalt goed, zo goed zelfs dat Pablo in staat is om zich te wreken op al die onbenullen die zijn plaats onder de schijnwerpers hebben gestolen. In de gedaante van beruchte menselijke monsters zoals Gilles de Rais, Raspoetin en Jack the Ripper, begint Pablo de rangen uit te dunnen van de Bekende Spanjaarden.

Pablo Thevenet

Cliente Pandora

Actor nominado

Presentadora Premios Murillo

Vendedor de cuchillos

Inspector Falcón

avatar van Goodfella

Goodfella

Best geinig slashertje met bijzonder opvallende en verzorgde scèneovergangen. Verder vrij onderhoudend, maar da's het dan ook wel.

Als ik zoek op Blood Red staat deze niet tussen de zoekresultaten btw.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Toffe trailer! Opvallend weinig aandacht. Erg gave poster btw

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Een overheerlijke, zwart komische 'slasher' die heel verrassend werkt door niet ieder plot punt uitgebreid uit te werken wanneer je dat wel zou verwachten. Je weet eigenlijk nooit wat je te wachten staat met zo'n hoofdpersonage. Een lastig te doorgronden en daarom een bijzonder interessante rol. Zoals ik al zei is vooral het (zwart) komische aspect dat het zo aangenaam maakt. De dialogen in de begin scene zijn briljant

De overgangen zijn inderdaad alleraardigst, hoewel nogal gimmicky. Rojo Sangre is verder ook zeker niet onaangenaam om te zien, met een aantal stukken die er ver bovenuit steken. De originele verhaallijn in combinatie met het meer dan verzorgde uiterlijk maakt het toch vreemd dat dit werkje van onbekendheid geniet. Zal een aantal mensen hier zeker erg moeten aanspreken. Als je een keer een slasher op een ander spoor wilt zien, dan is dit de uitgerekende kandidaat om dat met succes te doen.

Tony's Cinema Trash: Rojo Sangre (2004) - tonypulp.blogspot.com