• 9.371.710 stemmen

Alternatieve titel: By Hook or by Crook

Geregisseerd door: Vincente Minnelli

Met onder meer: Red Skelton, Eleanor Powell en Richard Ainley

Plot I Dood It

"M-G-M's MADCAP MUSICAL COMEDY!"

Constance Shaw is een danseres op Broadway en Joseph Rivington Reynolds is fan van haar. Na een verbroken relatie trouwt ze met hem, omdat hij haar wijs heeft gemaakt dat hij de eigenaar van een mijn is. Dit blijkt niet zo te zijn, hij is slechts schoonmaker. Nadat hij verscheidene repetities heeft verstoord wordt hij uit het theater gegooid. Nadat hij erin geslaagd is ongezien weer binnen te komen, hoort hij dat er een bom geplaatst gaat worden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Joseph 'Joe' Rivington Renolds

Miss Constance 'Connie' Shaw

Suretta Brenton

Ed Jackson

Kenneth 'Ken' Cawlor

Zichzelf (as Jimmy Dorsey and His Orchestra)

avatar van Dk2008

Dk2008

Ik heb deze film bekeken omdat Jimmy Dorsey met zijn orkest erin voorkomt met Star Eyes. Dit is wel een aardig nummer. Voor de rest matige film. In die tijd had je veel van dit soort films, romantische komedies met wat gedans en een big band om de film een extraatje te geven.

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

Ja het is toch meer een komische film tussen Skelton en Powell. Het lijkt wat op Ship Ahoy uit 1942, met daarin het Tommy Dorsey Orkest.

Tommy komt in deze film ook nog even voorbij, grappig. Het waren na de ruzie concurrenten van elkaar geworden. In hoeverre in die tijd nog.

Het gedeelte van Hazel Scott en Lena Horne duurt veel te lang. Maar kan ook door de rassenscheiding te maken hebben. Waardoor ze een apart filmgedeelte hebben gereserveerd.

De muziek is redelijk tot goed. Een hoop tapdans. Het bekende studiowerk. Laat maar op 2.0.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Wow. Wat een heerlijke musical/comedy. Het flinterdun patriottisch verhaaltje functioneert prima als kapstok voor het massa talent betrokken bij deze film. Eleanor Powell danst de sterren van de hemel, eerst in een acrobatische westernsetting en op het eind in een geweldige tapdansroutine, tussendoor bevinden we ons on stage in Hawai. Verder kunnen we genieten van Jimmy Dorsey en zijn orkest - let op de ongecrediteerde cameo van zijn broer Tommy waarin wordt geknipoogd naar de real life rivaliteit tussen beiden. Eveneens fantastisch is het nummer van pianiste Hazel Scott, zangeres Lena Horne en hun entourage. Deze dames waren mij onbekend maar vooral Hazel Scott maakt enorm indruk als virtuoos pianiste. Opvallend ook dat het gaat om een volledig Afro-Amerikaanse inbreng in een film waar ze verder niet aan te pas komen. De visuele en verbale humor met Red Skelton is eveneens van hoog niveau, kan ook moeilijk anders wanneer je weet dat Buster Keaton materiaal aanlevert, niet in het minst met de herwerking van scenes uit zijn eigen Spite Marriage (1929) . Vermakelijke stuff van begin tot eind dus, geproduced door hetzelfde team dat het ook al zeer vermakelijke Ship Ahoy (1942) in mekaar bokste, eveneens met Eleanor Powell en Red Skelton in de hoofdrollen, en met Tommy Dorsey als muzikale side-kick.