• 9.370.279 stemmen

Geregisseerd door: Ryuichi Hiroki

Met onder meer: Ren Ôsugi, Yôko Hoshi en Jun Murakami

Gesproken taal: Japans

Plot Futei no Kisetsu

Een film over het leven van auteur Oniroku Dan, een man met een obsessie voor SM en andere seksuele fetisjen. Voor inspiratie om een boek te schrijven huurde hij een jonge assistent in die mooie vrouwelijke modellen vastbond en zweepslagen gaf. Als Dans vrouw echter een relatie krijgt met de assistent beginnen er jaloezieën te ontstaan in het huis van de schrijver.

avatar van Hemdale

Hemdale

Spannende poster en een film van de regisseur van Vibrator, dus dit kan weleens een zeer interessante film zijn.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Volgens mij heeft de rest van de stemmers iets gemist of heb ik reuze goede smaak Waarom zo'n laag gemiddelde?

Een werkelijk zeer fraai uitziende, mooie rustige film met uitstekende muziek en prachtige buitenopnamen van Hiroki Ryuichi. Een relatiecrisis verpakt in een masochistisch, 'erotisch' spel à la Japonais. Een schrijver met een writersblock raakt de grip op de werkelijkheid én zijn relatie kwijt als hij eindelijk-geholpen door zijn assistent- op stoom komt voor het schrijven van een bestseller.

Door de sekstoestanden heen is een bijzonder grappige en fraaie allegorie te zien. Aangrijpend. De opnamen van Yoko Hoshi die de vrouw van de schrijver (en dus het lustobject) speelt zijn buitengewoon mooi uitgelicht en dus werkelijk sensueel.

O ja en prachtige opnames aan zee, zoals ze dat alleen in Japan kunnen! Een van de beste films van Hiroki.

avatar van belchinees

belchinees

Fantastisch personage dat Ren Osugi hier speelt. Zijn foute spontaniteit en obsessie om een bestseller te schrijven vond ik geweldig.

Toch een interessant regisseur die leuke onderwerpen naar boven haalt. Moest ik er meer van vinden zou ik ze zeker zien.

Hiroki in de aanloop naar een geweldige carriere.

Kan mooi als overgangsfilm gezien worden denk ik. Het pinku-ritme hangt er nog een beetje in, maar Hiroki is duidelijk niet in de erotiek geïnteresseerd. Het is eerder een grappige film geworden, met Osugi in een heerlijk memorabele rol. Ik schrik nog altijd een beetje als hij van die maffe personages uitbeeldt, maar werken doet het zeker.

Verder visueel ook best aantrekkelijk. Mooie buitenopnames met heerlijke lente-achtige groentinten en (uiteraard) sterke strandscenes. Volgens mij hebben ze daar een aparte cursus voor op de Japanse filmschool.

Naar het einde toe neemt het drama wat de overhand, waardoor de film iets aan tempo verliest. Vond het laatste half uur dan ook iets minder, al werd het nergens slecht.

Leuk om deze Hiroki een keer gezien te hebben, ondertussen toch wel al de meeste films van de man gezien, toch apart dat hij dan nog steeds weet te verbazen. Ik vind z'n latere werk wel duidelijk beter, maar z'n stijltje valt hier al goed te ontwaren.