• 8.903.680 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Matt Cooper, Martin Kunert en David Semel

Met onder meer: Christine Taylor, James Marsden en Amy Smart

Plot Campfire Tales

Op een donkere, verlaten weg krijgen vier tieners een ongeluk met hun auto. Terwijl ze op hulp wachten, vermaken ze elkaar met het vertellen van lugubere verhalen. Maar ze beseffen niet hoe angstaanjagend de nacht nog zal worden.

logo tmdbimage

Cliff (segment "The Campfire")

Lauren (segment "The Campfire")

Eric (segment "The Campfire")

Alex (segment "The Campfire")

Rick (segment "The Honeymoon") / RV Driver (segment "The Campfire")

Valerie (segment "The Honeymoon") / RV Passenger (segment "The Campfire")

Cole (segment "The Honeymoon")

Amanda (segment "People Can Lick Too")

Katherine (segment "People Can Lick Too")

'Jessica' / Internet Man (segment "People Can Lick Too")

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ik zocht eigenlijk 'Tales from the Dark side: The Movie', maar this will do

avatar van Herald

Herald

Als je een beetje de bekende urban legends kent (zie snopes.com)heeft deze film weinig verrassingen. De uitvoering is ook maar matig, vooral in het eerste verhaal waar heel omslachtig een bekende legende wordt uitgebeeld.
Het tweede verhaal gaat over een internetstalker. En zoals het in films hoort is de chatbox hier ook voorzien van spraak. En zoals het hoort zit er een douchescene in (je moet toch wat doen als er een engerd in je tuin rondloopt). Alleen is de gestalkte persoon pas 12 jaar dus je moet zelf maar beslissen of je dat fraai vindt
Het derde verhaal kende ik niet, en gaat over een reiziger die schuilt in het huis bewoond door een stomme(als in niet kunnen praten) vrouw waar een geest zich manifesteert. Dat was best een aardig segment.

het kaderverhaal over de verongelukte tieners biedt ook nog een verrassend eind
maar uiteindelijk heeft deze film het niveau van de serie Are you afraid of the Dark.

Leuk als je zondagmiddag niks te doen hebt, maar het is geen zaterdagavond horror.

Maverick

Ik vond het wel een aardige film,alleen dat verhaal over die chatgast was erg sadistisch,vooral doordat op het laatst die hond word vermoord.

avatar van xenne

xenne

vrij aardige collectie van een 3-tal (bekende) verhaaltjes, die aan het eind toch nog aan elkaar gekoppeld worden met een verrassend slot. de makers proberen de verhaaltjes eng te maken door sfeer, schrikeffecten komen bijna niet voor in de film. persoonlijk vond ik het niet zo eng, maar het keek wel lekker weg ... 2½

avatar van killerfreak

killerfreak

vr 23/3 op kanaaltwee te zien

avatar van RealLife

RealLife

het kijken waard ? kdenk dat ik maar eens voor de buis ga zitten

avatar van duffman

duffman

killerfreak schreef:

vr 23/3 op kanaaltwee te zien

het was vrijdag de 24ste om 23:35. heb hem opgenomen,

en ik vind hem zeker niet slecht had er niet zoveel van verwacht. Het eerste verhaal is natuurlijk bekend maar altijd fijn om opnieuw te zien, het tweede was echt goed, erg griezelig want er lopen genoeg zo'n mannen rond

( misschein niet zo extreem maar toch ) en het derde verjaal was ook goed. Als je niet weet wat doen is dit zeker een goede film. 3.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 1940 stemmen

vond het tweede verhaal wel leuk, spreekt me altijd wel aan zo stalking.........de rest was bullshit

avatar van mikey

mikey

3 verhalen, zoiets mist altijd structuur van film als geheel, zijn simpel en gemakkelijk verzonnen. Misschien biedt deze film een mogelijkheid tot herkenning als typisch jaren 90 creepshowtje. Qua beeld niet goed maar het acteerwerk is (gelukkig) leuk.

De makers van Dead end moeten deze film gezien hebben.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Vond deze ondanks alle clichés en urban legends zeer geslaagd!

De verschillende verhalen, legendes worden in iedere film toch altijd wat anders vertoond. Hier vond ik het zeer goed gedaan.

*3.5

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Plot: Enkele jongeren zijn na een feestje op weg naar huis. Uiteraard wijken ze van de autosnelweg af om een binnenweg te nemen, da's veel leuker om dan met de wagen gevaarlijk over de weg te slingeren om de meiden op stang te jagen.

Natuurlijk verongelukken ze, maar ze komen er met de schrik vanaf.
Nu zitten ze daar, in't holst van de nacht in een verlaten bos op't Amerikaanse platteland.
Er zit niets anders op dan een kampvuur aan te leggen om hen aan te verwarmen en zo de ochtend af te wachten.

Ze beginnen elkaar enge verhalen te vertellen, eentje over moordzuchtige wezens die bij volle maan op mensenjacht gaan, een ander over een pedofiel die zich in chatboxen op't internet voordoet als jong tienermeisje om zo hun vertrouwen te winnen en te weten te komen wanneer ze alleen thuis zijn...

Een derde verhaal gaat over een jongen met motorpech die tijdens een stormachtige nacht terecht komt in een huis waar het spookt...

Hmmmm, deze had'k ooit eens opgenomen van 2BE, het leek me wel wat...
Het begint vrij saai, maar op't einde van't eerste kampvuurverhaal werd het best spannend, dit gaf me moed om verder te kijken

Het 2e verhaal over de pedofiel kon me nog bekoren, maar dat liep veel te braafjes af.

Het 3e verhaal had in't begin wel iets maar werd vrij snel héél middelmatig.

Je hebt het al door zeker...?
Dit is een ondermaatse Horror-Thriller die nooit uit de startblokken schiet. Waarom men hier 3 regisseurs voor nodig had ontgaat me volkomen

4,5/10.
Goed om kleine kindjes mee bang te maken, maar voor een ouwe filmrot als ik moet je met straffer spul afkomen
Je bent gewaarschuwd !

avatar van perceived

perceived

Middelmatig.

Eigenlijk in alles. Film oogt verzorgd, maar erg gewoontjes. De acteurs doen hun best, al met al goed te doen. De verhaaltjes zijn standaard, op geen enkele manier verrassend. Niet slecht, maar vrij overbodig. 5/10*

avatar van namingway24

namingway24

Onschuldig late avond-vermaak.

Campfire Tales is goed voor mensen die nog niet zo bekend zijn in het genre en er eens aan willen beginnen. Het is niet superspannend of zelfs verrassend, maar ik kan er niet echt kwaad om worden, want het steekt allemaal redelijk goed in elkaar.

avatar van boozebelly

boozebelly

Slappe hap.

Van de drie verhaaltjes vond ik de eerste nog het best te pruimen, alhoewel die op zichzelf ook geen voldoende waard is. Bij de overige twee heb ik mij echt stierlijk zitten te vervelen.

Echte spanning ontbreekt volkomen, het acteerwerk is vaak aan de matige kant en voor de gore hoef je ook niet bij deze film aan te kloppen. Het deed allemaal ook te kinderachtig aan.

2,0 kleine sterretjes...

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Zeer zwak.

Een film verdeeld in 3 verhalen rond het kampvuur. Verhalen die je spanning zouden moeten bezorgen en misschien wel bang zouden moeten maken. Maar... het zijn verhalen die juist eerder lachwekkend zijn dan dat ze eng zijn.

Er is een hoop dat rommelt aan deze film. De grootste mispunten zijn dan ook wel dat er in de verhalen geen sfeer heerst, dat het nergens spannend wordt en datgene wat er aan gore inzit, wel heel erg zwak is. Dit zouden meer verhaaltjes kunnen zijn voor kinderen van een jaar of 12 die op kamp gaan en in hun tenten moeten gaan slapen, dan zou er hooguit angst kunnen ontstaan, anders zeker niet.

avatar van filmofiel

filmofiel

De invloeden van Friday The 13th en Halloween zijn duidelijk merkbaar, niet echt origineel maar wel aardig als je van dit soort genre houdt.

avatar van Clapboy

Clapboy

Vond deze erg leuk, sfeervol en leuk gedaan.

avatar van Clapboy

Clapboy

Vond dit een erg spannende drieluik film. 1e verhaal was spannend gedaan met een leuke setting in die mobile-home. Sterke ontknoping. 2e verhaaltje over het meisje en de stalker via de babbelbox was erg spannend en eng, echt paar keer puntje van de stoel gezeten. Sterke suspense!

3e verhaal is bovennatuurlijk en ook erg sfeervol en onderhoudend. Vond deze erg geslaagd. 3.5 ster.

avatar van PEN15

PEN15

Kan niet anders zeggen dan dat ik het er volkomen mee eens ben dat deze drieluik niet uitblinkt in spanning en originaliteit. Met negentig minuten is de grootste horror eigenlijk dat je anderhalf uur aan het wegvervelen bent.

#the hook:
dus een vetkuif/nozemstelletje ontsnapt aan een ripper met een haakwapen, zeer suggestief natuurlijk. Waarom is het beeld zwart/wit? Moet dat? En op het laatst verschijnt de ripper weer (post-credits).

#the campfire:
dit is het hoofdverhaal dat alles onderling bij elkaar houdt. Het is voornamelijk ergernis aan allerlei flauwekul die niet relevant is op het verhaal, alleen is de ontknoping op het eind best luguber. De ripper die ook veertig jaar later nog leeft is kennelijk verantwoordelijk voor het autoongeluk. Alleen de conlusie redt mijn kijkervaring met een halfje.

#the honeymoon:
Het afgezaagde slachtoffer wordt per ongeluk voor bedreiger aangezien. Tergend langzaam. Op een gegeven moment zei ik, tja misschien wil hij nog wel een derde keer vrijen vraag die man met die buks gelijk maar even of die wil meedoen... en hoe zit het nou met de "it comes at night"?

#people can lick too
Titel geeft 't een beetje weg. Is een tik creepy, maar kom op dit wil je niet in een griezelomnibus. Beetje gedateerd ook (dat zware toetsenbordgeklik!) en onnodig langzaam.

#the locket
Vaag. Was het nou een geest? Waren ze beiden geest? Was het een lus of kon die onspraakzame meid niet zonder haar ketting blijven leven?

Als je op zoek bent naar een omnibus met verhaaltjes die origineel zijn en eng dan moet je deze laten liggen. Zelfs bij slecht bevonden of uit de jaren '70 en ouder heb ik lichtpuntjes gevonden. Het is allemaal net zo afgezaagd als de reclameleus op het hoesje: Deep In the woods. No one can hear you scream. Dat klinkt me nou zo bekend... hmm

avatar van Phantasm

Phantasm

Bij niet een van de drie verhalen werd het echt spannend, alles bij elkaar, redelijk.

avatar van Borderline

Borderline

3 verhalen waarvan er geen eentje echt spannend is, allemaal net niet gemiddeld, het eerste verhaal is nog de beste van de 3 bij het laatste verhaal is er slechts wat dreiging maar gebeurd er amper wat, slot wat hele drieluik aan elkaar verbind is nog redelijk

avatar van Daan258

Daan258

Een aardige anthologie film!

Heb ze absoluut veel slechter gezien. Je krijgt 3 (eigenlijk 4) verschillende verhalen te zien waarbij de één natuurlijk wat vermakelijker is dan de ander. Helaas is geen één verhaal echt spannend te noemen maar zeker niet vervelend naar te kijken. Daarbij vond ik het eind zeer verrassend en maakte het geheel toch een stuk leuker.

Prima gedaan.

5,5/10