• 9.376.060 stemmen

Geregisseerd door: Arnaud Viard

Met onder meer: Julien Boisselier, Julie Gayet en Michel Aumont

Gesproken taal: Frans

Plot Clara et Moi

Antoine heeft wat elke vrijgezelle jongeman zich kan wensen: een veelbelovende carrière, loyale vrienden en een eigen appartement. Echter, hij is nogal eenzaam, totdat hij Clara ontmoet, een mooie, spannende vrouw op wie hij meteen verliefd wordt. Hij is in de Zevende Hemel, totdat hij hoort dat Clara aan het HIV-virus lijdt.

avatar van Mug

Mug

Mooi, klein Frans drama varierend van luchtig tot depressief. De ontmoeting en de eerste date van Antoine en Clara behoren met gemak tot het neusje van de zalm w.b. romantische films.

Het daarop volgende tweede helft, drama-pur-sang, wordt te veel ondersteund door stille scenes terwijl allerlei Franse liedjes uit de grabbelton worden getoverd. Leuk, maar ook erg makkelijk. Het einde vond ik prachtig daarentegen.

Kleine film die wel door meer mensen gezien mag worden. Een grote 3,5*. De ode aan Les Parapluies de Cherbourg mocht er wezen, maar de scene viel natuurlijk in het niet als we gaan vergelijken met die film.

avatar van blurp194

blurp194

Aardig simpel filmpje met een wat narrig verhaal. En een stukje musical tussendoor. Wat daar dan de bedoeling mee geweest is? Achteraf past het helemaal niet... of is het om de luchtigheid van het begin van het verhaal te benadrukken?

Julie Gayet is een van mijn favoriete actrices in de franse filmwereld. En niet alleen omdat het een mooie meid is, ze speelt ook echt goed. Vind ik dan toch.

Het verhaal laat inderdaad, zoals in veel posts te lezen is, nogal wat gaten open. Maar daar heb ik geen probleem mee, de boodschap die de film geven wil is echt heel duidelijk.