• 9.370.282 stemmen

Lian Zhan Chong Cheng (2000)

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titels: Okinawa Rendez-Vous / 戀戰沖繩

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Gordon Chan

Met onder meer: Tony Ka Fai Leung, Leslie Cheung en Faye Wong

Gesproken taal: Kantonees, Engels en Japans

Plot Lian Zhan Chong Cheng

Op een dag is Jenny de relatie met haar vriend beu. Ze gaat ervan door en neemt een zak met geld mee om voorlopig te kunnen leven. Haar ex-vriend Kit is echter een bendeleider. Hij heeft het geld nodig bij een geheimzinnige deal met een gevaarlijke crimineel. Ondertussen wordt Kit ook nog benaderd door een undercoveragent.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van danuz

danuz

Wat een verschrikkelijk slechte film was dit. Ik heb hem bij de Boudisque op pure gok uit de bak gehaald, maar dit was dus echt een keer een fikse tegenvaller.

De film doet aan een slechte televisie serie denken (denk aan die serie waar Pamela Anderson zo'n 'detective' speelt) of aan een super slechte Hollywood b-film. Ik moet ook bekennen dat ik het laatste half uur maar ben afgehaakt (ik heb zitten internetten), zo saai was hij. Waarom dan geen 0,5*? Omdat er een paar aardige scènes in zaten.

1 piepkleine *

avatar van J.T.O

J.T.O

Jammer genoeg komt de kwaliteit van de acteurs en actrices hier niet echt boven water, terwijl ze dat eigenlijk wel in zich hebben. Het was leuk om Leslie Cheung en Faye Wong terug te zien. Maar verder dan dat biedt de film naast de mooie

Okinawa weinig. Het karakter dat Tony Leung moest spelen kwam nogal irritant over, net als de overdreven personages van de rest. Halverwege nog gestopt en de dag daarna afgekeken. Een matige film.

2,5 sterren

Wel oké.

Beetje rare Gordon Chan wel, want opmerkelijk rustiger dan de films die hij normaal maakt. Grappig dat deze ooit wel te verkrijgen was hier, afgezien van z'n allereerste film is dit de Chan die mij het langst ontglipt is.

Veel bekende namen in ieder geval. Eén van de laatste Leslie Cheung films, Faye Wong is ook van de partij en bij dit soort films is de kans dat er een Tony Leung meedoet 1 op 2. Ditmaal is het de beurt aan Ka Fai.

De settings is Okinawa, Japan's tropische paradijsje. Maar veel Japanse invloeden zitten er verder niet in deze film, het is toch vooral een typische HK film geworden, maar dan op een exotische locatie. Iets romantischer dan normaal misschien, maar verder met duidelijk misdaad elementen en wat yakuza tafereeltjes langs de zijlijn.

Een relax sfeertje, een blik degelijke acteurs en een simpel maar vermakelijk verhaaltje. 't Is een best aardig tussendoortje, maar verder niet echt een grootse film.