• 9.370.105 stemmen

Geregisseerd door: Cláudio Torres

Met onder meer: Pedro Cardoso, Miguel Falabella en Fernanda Montenegro

Gesproken taal: Engels, Portugees en Spaans

Plot Redentor

Célio Rocha gelooft dat God hem de opdracht heeft gegeven om een zeer moeilijke missie uit te voeren. Hij moet zijn jeugdvriend Otávio Sabóia, een corrupte zakenman uit de bouwwereld, zien te overtuigen al zijn wereldse bezittingen aan de armen te geven.

Braziliaanse pulp. Het begint nog vrij aardig, maar het zakt af naar een belabberd niveau.

Die Braziliaanse scriptschrijvers komen steeds met dezelfde misdaad en armoede verhaaltjes in komische saus. En ook hier weer een voice-over.

1,5 sterren

Fernanda Pinheiro Monteiro Torres (born September 15, 1966 in Rio de Janeiro, Brazil) is a Brazilian movie, theatre and television actress. She is the daughter of the Oscar-nominated actress Fernanda Montenegro and the director Fernando Torres.

In 2003, she wrote her first script (O Redentor, 2004), with her brother's assistance, cinematographer Cláudio Torres.

Niet meer doen Fernanda. Scriptschrijven is een vak.

avatar van Malick

Malick

De Latijns-Amerikaanse cinema lijkt wel op een springplank te staan via serieuze aanklachten aan de orde te brengen via armoede en misdaadverhalen maar gelukkig ook nog andere verhalen en achterliggende gedachtes. Op het Rotterdamse filmfestival waren er genoeg films te bewonderen en zelfs op de Nederlandse markt worden er steeds meer uitgegeven. Alleen nog een promotietour hier en daar en dan staan ze gevestigd.

Deze surrealistische komedie kwam ik vorig jaar tegen nadat ik een lovende recensie had gelezen in de filmvalley. Ik was verkocht en was toen meteen de stad ingegaan om hem aan te schaffen maar het kwam er maar niet van om de film te zien. En toen ik onlangs van meerdere mensen hoorden dat ik hem nu wel eens moest zien heb ik hem maar in de dvd-speler geduwd en bekeken. En ik moet bekennen de stijl en de vorm is niets mis mee. Prachtige fotografie, versnellingen in de shots, vertragingen, kleurfilters plus de nodige special effects zorgden voor het kijkplezier. Het verhaal gaat zich over Célio Rocha die gelooft dat hij denkt dat God hem de opdracht heeft gegeven om een onmogelijke missie uit te voeren. Hij moet zijn jeugdvriend Otávio Sabóia zien te overtuigen al zijn wereldse bezittingen aan de armen te geven. Terwijl het een corrupte zakenman uit de bouwwereld is die meer en meer geld juist wilt. Het enige probleem vond ik dat je in het begin goed moest opletten omdat de regisseur nogal wat nodig had om het verhaal te vertellen maar als je daardoor heen hebt gebeten krijg je een prachtig fantasieverhaal te zien dat geen sprookje is maar de harde bittere waarheid. Surrealistisch was nog nooit zo realistisch. Aanrader voor de mensen die zich willen verdiepen in de nieuwe generatie filmmakers in Latijns-Amerika.