• 9.370.282 stemmen

Geregisseerd door: Michael Kang

Met onder meer: Jeffrey Chyau, Sung Kang en Samantha Futerman

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Plot The Motel

"Out of Place in the Middle of Nowhere."

De dertienjarige Ernest Chin leeft en werkt in een tweederangs motel dat langs een desolate tweebaansweg ligt. Hij wordt niet begrepen door zijn familie en begint in de pubertijd te geraken. Ernest raakt bevriend met Sam Kim, een zelfdestructieve en charismatische Koreaanse man die het motel gebruikt voor zijn seksuele escapades. Sam besluit de vaderloze jongen onder zijn hoede te nemen.

avatar van Macmanus

Macmanus

Trailer ziet er wel leuk uit.

avatar van LEIDENAAR

LEIDENAAR

vind hem juist oersaai

avatar van Macmanus

Macmanus

En de film was ook leuk.

Typisch Amerikaanse Arthouse Flick. Ik ben er persoonlijk dol op. Rustige films die bijna Europees aandoen, maar toch duidelijk een Amerikaanse touch hebben. Lastig uitteleggen verder. Maar mensen die films als Broken Flowers, Half Nelson, Station Agent enz. hebben gezien weten wat ik bedoel.

Dit keer gaat het over een jongetje waarvan de moeder een motel runt en Chan moet regelmatig meehelpen. En dan komt er opeens een man waar hij bevriend mee raakt. Het kabbelt allemaal lekker voort, paar heerlijke scènes, bijvoorbeeld wanneer ze allemaal achter Chin aanlopen. Alleen zit in de die scène ook meteen het probleem dat deze film heeft, namelijk te kort. Die scène stopt extreem snel net als een paar andere scènes, beetje jammer. Meestal klaag ik over het niet gebruiken van de schaar maar nu is het eens andersom (het is ook nooit goed!)

Een leuke film blijft zeker nog over. Raar dat dit soort films hier sporadisch uitkomen. Doen toch niet onder aan films als Broken Flowers of Lost in Translation imo.

3.5* Lekker kijkvoer!

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Charmant, piepklein filmpje dat bevolkt wordt door aandoenlijke personages. De sfeer is 'n tikkeltje zweverig maar tegelijk erg gezellig en doet me net als Macmanus nogal denken aan The Station Agent en ook wel wat aan Me And You And Everyone We Know (komt misschien door de score).

Een onvervalste parel herken ik evenwel niet in The Motel maar het is wel een fijne prent die hier best wat meer aandacht verdient.

avatar van Mescaline

Mescaline

Leuk klein realistisch filmpje over een jongen die leert meer voor zichzelf te moeten opkomen en een man die duidelijk graag een soort van vader voor de jongen wou zijn.

The Motel scoort punten voor het plot, personages en verloop van het verhaal maar weet door de korte speelduur toch wat te weinig medeleven op te wekken.

Had graag gezien dat de film nog even door ging, sowieso had ik wel meer scenes willen zien tussen Ernest en Christine.

The Motel is een film die je zeker eens mee moet pakken, maar het jammere is dat met dit verhaal en personages meer had gedaan kunnen worden.

avatar van freek_93

freek_93

Mooi filmpje met een interessant verhaal. Jammer van de korte speelduur, had van mij nog wel even mogen door gaan. Jeffrey Chyau speelde ook goed voor zo'n jonge jongen. Viel me niks tegen.