• 9.373.705 stemmen

Geregisseerd door: Joe Chappelle

Met onder meer: Ben Affleck, Peter O'Toole en Rose McGowan

Releasedatum: 11 juli 1998

Plot Phantoms

"For centuries they told us the terror would come from above. We've been looking the wrong way."

In het vreedzame dorpje Snowfield, Colorado heeft iets kwaadaardigs de hele gemeenschap uitgeroeid. Het is nu aan een groep mensen om het kwaad te stoppen, of in ieder geval om er levend vandaan te komen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Sheriff Bryce Hammond

Scientist Yamaguchi

Scientist Burke

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Fantastisch en eng boek. Slechte en onenge film. Lijkt wel of ze zoveel mogelijk materiaal in 1,5 uur tijd wouden stoppen. Te gehaast, slecht geacteerd, jammer...

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De opbouw lijkt inderdaad best eng te gaan worden, tot de afzichtelijk geanimeerde gedrochten in beeld komen. Dan is het ook meteen uit met de pret.

avatar van 606

Absoluut een zeer leuke film met continu creepy sfeer en spanning.

Deze film moet hoger met zijn beoordeling is zwaar ondergewaardeerd.

Acteurs zijn prima en de effecten waren goed.

3,5 ster

avatar van Theunissen

Deze film vroeger eens gehuurd en vandaag zag ik toevallig dat ze hem uitzonden op SyFy. Het verhaal was opzicht leuk gevonden en wist ook wel te boeien en met de uitvoering is eigenlijk ook weinig mis mee. Visueel mocht de film er ook wel wezen en er hangt gedurende het verhaal een lekkere mysterieuze sfeer, zeker in het eerste uur wat ook het beste gedeelte is van de film. De special effecten waren destijds best aardig maar hedendaags zien ze er toch wel iets gedateerd uit. De cast voor deze film mag er wezen want er spelen zeker niet de minste acteurs in mee. Vooral Liev Schreiber vond ik wel aardig spelen en naar Rose McGowan is het natuurlijk altijd prettig kijken. Al met al een vermakelijke Thriller / Horror die zich lekker wegkijkt en ook niet al te lang duurt.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Reuze meegevallen deze film. Ondanks de lage score toch prima mee vermaakt. Lekker sfeertje, aardige gore en keek lekker weg. Helaas was het einde net iets minder, en dat haalt de score letterlijk net niet omlaag, daar was de rest van de film iets te goed voor. Toch leuk om eens te hebben gezien.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Heerlijke all-out 90s versie van The Thing... more or less. Met enkele grote namen (Ben Affleck, Rose McGowan, Leiv Schreiber). Niet alle effecten houden stand (met name de CG aan het einde), maar de practical effects zijn verrassend doeltreffend. Lekker tentakel-werk en die body snatcher achtige praktijken werken altijd wel. Leiv Schreiber's volledige death scene (met aanloop) is geniaal! Speelt wel heel erg leentjebuur bij andere, bekendere genrefilms/klassiekers, maar met die flinke laag 90s cheese en het mysterieuze eerste half uur - verlaten stadje - is het meer dan de moeite waard!

avatar van Shadowed

Shadowed

Degelijk.

Phantoms is een horrorsciencefictionfilm met een bekende cast, die toch redelijk onder de radar is gebleven. Bleek overigens ook een boekverfilming te zijn. Ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar dat boek dan, want de redelijk rommelige en warrige aanpak van deze film doet me geloven dat het bronmateriaal ook niet erg knap is geschreven.

Acteerwerk kan ermee door al is er niemand echt geweldig te noemen. Namen zoals McGowan herinner ik zelfs bijna niet meer, en het was echt niet zo lang geleden dat ik de film zag. Namen zoals Affleck doen het ook wel oké, maar lijken vooral in de verkeerde rol te zijn gecast. Als Affleck namelijk iemand niet is in zijn jongere jaren, dan is dat een stoere politieagent. Schreiber past dan wat beter. De enige echte die ik serieus goed vond was O'Toole.

Film profiteert van het onvoorspelbare en veelzijdige verhaal die een ritsrats van concepten betrekt, waardoor de film blijft kantelen van toon. Maakt hier en daar een rommelige indruk, maar het vermaakt ook goed omdat de kijker hierdoor de film moeilijk kan uittekenen. Compleet onvoorspelbaar is het niet, maar waar het heen wil gaan wel, en dat kan ik dan weer prijzen.

Effecten zijn ook best aardig te noemen voor die tijd. Soms te lomp waardoor de film nooit spannend of sfeervol weet te worden, maar lekker duur en explosief. Veel lichtjes, veel geluid, dat kan ik best waarderen. Het is alleen jammer dat de film daarmee direct lijkt te beginnen zodat de kijker niet altijd de ruimte krijgt om kennis te maken met de personages.

Vermakelijk omdat er zoveel in gebeurt, maar goed is deze film uiteraard niet. Vlot kwam ik er wel doorheen. Het heeft van alles wel iets maar van sommige ingrediënten gebruikt het te weinig waardoor de uitkomst niet helemaal perfect is. Phantoms is een film die voor al het lawaai moeilijk compleet te vergeten is, maar kwalitatief is het ook niet erg sterk.