Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Jeff Lieberman
Met onder meer: Katheryn Winnick, Alexander Brickel en Amanda Plummer
Gesproken taal: Italiaans en Duits
Plot Satan's Little Helper
"You'll laugh 'til you die."
Een kleine jongen ziet in een verklede, gemaskerde man een nieuwe vriend. Maar de jongen weet niet dat zijn nieuwe vriend een gruwelijke seriemoordenaar blijkt te zijn. Hij gaat met de moordenaar op pad, denkende dat ze grapjes uithalen, maar in werkelijkheid laten ze een spoor van dood en verderf achter.
Jenna Whooly
Vernon Martin
Satan Man
Fran
Safri
Schijnt een hele leuke mix van humor en horror te zijn. Vreemd dat niemand hem nog heeft gezien.
Adeline
geen horror, vooral tenenkrommend slecht ... maar daardoor eigenlijk weer heel grappig natuurlijk
Schaarse horrormomenten inderdaad. Wel leuke, politiek incorrecte humor. 3 *
Mojo Pin
Ik heb me echt een aap gelachen om deze film. Vooral die scène met de kat was hilarisch!!!
elmo333
Komt deze film nog een keer uit op huur en koop dvd? De film is al in 2004!!!!! uitgebracht!
Mojo Pin
Ik geloof niet dat deze film hier echt bekend is hè?
Safri
Nope, maar echt een heel groot gemis is dat niet hoor. Toch zou die al wel te huur moeten zijn ergens.
psycholamp
- 1960 berichten
Als het te zien is op Zone Horror voorspelt het meestal niet veel goeds. Voorstukjes zagen er ook niet denderend uit. Maar goed. Sinds ik The Langoliers heb gekeken weet dat andere films alleen nog maar kunnen meevallen.
FillumGek
Nogal flauwe film. Het is dan ook een horror/komedie, maar het komediegedeelte is erg flauw. Het horrorgedeelte ontbreekt dan weer bijna in z'n geheel.
Het deed me erg sterk denken aan een gemiddelde Kippenvel-aflevering. Niet spannend, niet eng, slecht verhaal, maar toch vermakelijk soms.
Een paar sterren voor de lekkere Winnick en het geniale Satankostuum.
Halcyon
Uitgebracht door "Mr. Horror Presents". Voor velen misschien de eerste kennismaking met Lieberman, al zou ik eerder zijn oudere werk aanbevelen. Ook voor deze film schreef hij zelf het scenario, iets wat hem in mijn ogen beter ligt dan regisseren. Vind z'n ideeën altijd wel leuk en veel potentieel hebben, maar soms komt het er niet helemaal uit. Met Satan's Little Helper is dat net zo.
Het eerste halfuur is met momenten tenenkrommend slecht. De kleine jongen is een miscast van jewelste - hij lijkt wel een real life versie van Millhouse uit The Simpsons - en ook het kostuum van de moordenaar neemt alle sérieux weg. Dat is natuurlijk wel deels de bedoeling van Lieberman, maar het is geen keuze waar ik achter sta. Ik had het liever iets enger gezien, zij het dat het concept gehandhaafd bleef. Dat concept is aardig gevonden, je herkent er de creativiteit van Lieberman als scenarist in. Sommige grappen zijn ook aardig gelukt en zoals eerder gemeld inderdaad politiek incorrect.
Na het halfuur begint het verhaaltje wat los te komen. De ergernissen wat betreft het Millhouse-figuur en het kostuum blijven wel, maar er komt een zekere lading suspense en humor bij die de film erg verteerbaar maken. Verder is het natuurlijk genieten van Katheryn Winnick in haar outfit als renaissance-hoer. Man man, ik was op slag verliefd. Ik zou haar toch graag wat meer in de genrecinema willen zien in de toekomst. Anyway, Satan's Little Helper is al met al een erg matige film die nooit het niveau haalt van Liebermans oudere werk. Maar 't is een aardig tussendoortje en een must see voor fans van de beste man.
Noodless
Ik vond deze film een aangename verrassing. Ik vond net het kostuum van de moordenaar en de kleine simpele jongen net wel goed. Alles wordt ook goed opgebouwd. Het verhaal zit vol met originele ideeën, spanning, gore scènes en de regisseur probeert ook typische clichés te vermijden. Op dat opzicht verdient hij al een pluim. Het slot en de moorden ( wie, hoe ) zijn niet voorspelbaar. De scène met Jezus vind ik knap gevonden en het past ook nog in de context van de film. Dat 1 man al die moorden kan doen, is natuurlijk een minpuntje. Maar zo heb ik al veel films gezien die dan geen verhaal, spanning, originaliteit, humor hadden. En inderdaad Katheryn Winnick is een schitterende sterverschijning. Knappe, niet zo bekende film !!!! Een vette 8/10
Vascago
Verschrikkelijk irritante en slecht geacteerde bagger. Helaas kun je niet zelf in je tv kruipen anders had ik dat jochie en ook zijn moeder eigenhandig de nek om kunnen draaien. Brrr . Dat was ook gelijk de enige horror in de film, dat acteerwerk van met name die 2. Voor de rest was er geen spanning, geen leuke sfeer, geen leuke moorden of gore. Totaal niets.
mierenmark
wat een K...T film!!! echt waar de heele film slaat heelemaal nergens op
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
De film heeft inderdaad maar een matige cast met dat joch als grootste dieptepunt. Dat constant YES zeggen met die debiele uitstraling, het begint je te ergeren.
Voor de rest standaard film met enkele leuke vondsten. Leuk dat Halloween in deze film echt centraal staat, dat vind je tegenwoordig maar zelden in films. De film wordt wel nergens eng en ik had me toch net iets meer van de "freak" voorgesteld.
Ik vind dat de film op sommige punten wel erg gedurfd is en hiervoor alleen zou ik hem al een extra ster meer voor geven. Zo maatschappelijk incorrect: dat oude afhankelijke dametje, de baby, de zwangere vrouw, de blinde.....en dan als hoogtepunt moorden in een outfit van Jezus Christ himself.
Het feest op het einde vond ik nog het meest genietbaar met als oneliners zoals "are you mummy chiquita"? Zo droog en dom allemaal.
Helaas valt er tijdens de rest van de film nog bikkelweinig te bespeuren van dat. De moorden zijn snel en nooit bloederig of echt zichtbaar, wel jammer.
Standaard film met enkele originele punten, maar te vlak en te matig om een blijvende indruk achter te laten.
mayhemblik
Ik heb bij deze film mijn plafond meerdere keren zien langs komen omdat ik de hele film door met mijn ogen heb lopen rollen en dat was niet om te checken of mijn oksels droog waren.
Haast onmogelijk maar de moordenaar wist zelfs in kostuum nog beroerd te acteren en dat kleine menneke had wat mij betreft heel bloederig aan zijn einde mogen komen in de eerste minuut van de film.
Zéér matig met een paar, zoals hierboven al word geschreven, leuke maatschappelijk incorrecte grapjes.
DevilsKiss
Wij vonden de film aardig, grappige momenten we hebben ons kapot gelachen.
Dat masker van hem helemaal geweldige die lach erop haha.
Voor een niet bekende horror is dit wel een mooie film.
Het jongetje was zo naief en sukkelig dat het de film grappig maakte, vooral nadat ze boodschappen hadden gedaan.
Een wat bijdehandter jongetje was minder op zijn plaats geweest.
En het stukje kwa dat Jezus gedoe was helemaal geweldig omdat hij gewoon weg alles geloofde.
We vonden alleen het einde niet zo omdat niet bekend wordt gemaakt wie het is...
Is er nog een deel 2 van toevallig??
Al met al leuk horror.
De les van deze film: gewoon doorrijden met je karretje als je bij de kassa staat!
jordandejong
Hier ben ik zeer door verast. De voorkant van de dvd zag er wat amateuristisch uit. En eienlijk is de film dat ook wel. Veel horror komt er niet in voor al komt er wel een aardige scene invoor waar iemands ingewanden eruit worden getrokken. De film moet het meer hebben van de komedie. Het masker van de killer helpt er gelijk aan mee en het zelfde geld voor de bewegingen van de killer. Alleen het jongetje kon totaal niet acteren en verpest een groot deel van de film. Erg jammer.
Het einde blijft jammergenoeg ook open. Ik moet toegeven dat het jezus costume enger was dan het andere.
Tonypulp
Lichte domper in de Mr Horror stal.
Maar alsnog lang niet slecht. Het zou een hoop gescheeld hebben wanneer ze dat klote jong niet hadden gecast, wat wil ik die appelwangetjes graag stompen, misselijkmakende verschijning. Is meteen de enige grote zwakte van Satan's Little Helper.
Het is verder best een aangename film met genoeg (zwarte)humor wat het geheel behoorlijk luchtig weet te houden. Daarnaast is Winnick echt bloedmooi
Ze huppelt de hele film lang in een leuk pakje rond en dient zo als perfecte eye-candy.
Het verhaal is op papier behoorlijk fijn, jammer dat de uitwerking nogal wat aan kracht mist. Het weet totaal geen indruk achter te laten, dit komt vooral door het gebrek aan interessante kills. De killer zelf is wel erg geinig neergezet en maakt 't dan nog goed dragelijk.
Al met al had het beter gekund, vooral zonder dat gigantische irritatiepunt in de vorm van een dik en lelijk brillemannetje wiens stem mij nog nachtenlang wakker zal houden, woedend in mezelf denkend waarom Lieberman me dit heeft aangedaan.
as
Ergelijke entree uit de Mr. Horror stal. Zoals hierboven al eerder is geschreven: het acteer werk is werkelijk abominabel. Het doet je afvragen wat een echte actrice als Amanda Plummer in deze rotzooi doet, hoewel die ook een zeer ergelijk typetje neerzet. En dan dat kind dat idd een miscast is van jewelste.
Verder lijkt Lieberman geen kaas te hebben gegeten van een coherent script en montage. Wow, sommige mensen nemen zulke onlogische acties dat het gewoonweg niet meer te begrijpen is. Waarom wordt dat kind achtergelaten in het huis door de zus, nadat vaderlief aan het mes is gerijgd? gewoonweg niet goed over nagedacht en helemaal al niet lollig gevonden.
De looks van de moordenaar is aardig gevonden en fijn dat je nergens achter zijn identiteit komt. Maar god verbiedt dat hier ooit nog een vervolg op komt.
Prul van de bovenste plank.
1.5*en
Drs. DAJA
De Satan's Little Helper is op nr. 24 in de Horror Top 25 van de jaren '00 van moviesense gekomen.
Moviesense telt deze maand af naar de nummer 1 Horrorfilm van het vorige decennium en brengt daarbij iedere avond een video online waarin ik de volgende titel uit de toplijst bespreek.
De link naar de video: Halloween Horror Top 25: nummer 24 | MovieSense - Online filmmagazine
Tonypulp
Aparte lijst wanneer een titel zoals deze op 24 terecht komt, maakt me benieuwd naar de rest! Na het voetbal maar eens naar z'n verhaaltje luisteren.
Drs. DAJA
Ik vind dan ook dat deze film zwaar onderschat wordt. Lieberman's stijl en humor zijn erg bijzonder. Bovendien moet je de film echt zien als een Komedie/Horror en niet andersom.
Tonypulp
Zeker! Maar dat maakt het jongetje niet minder frustrerend, helaas
dutchtuga
Toffe review! Deze gelijk even besteld voor op de Halloween avond
Lieberman heeft met Just Before Dawn toch wel laten zien hoe sfeer te creëren.
Drs. DAJA
Tsja, ik vind Satan's Little Helper en Squirm erg gaaf en Blue Sunshine en Just Before Dawn zeldzame meesterwerken, enorm zonde dat hij niet meer maakt.
Rianneke_Dan
Films met Halloween als thema hebben altijd gelijk mijn aandacht, deze ga ik dus snel eens opzetten
Voor de rest ook nog niks gezien van Lieberman, is het de moeite waard om de andere films van hem ook eens op te zetten? Iemand een tip waarmee ik het beste mee kan beginnen? Just Before Dawn heb ik nog liggen hier, maar mijn interesse gaat meer uit naar Squirm.
Halcyon
Als je van gladde Hollywood-horror houdt zou ik Lieberman links laten liggen. Is cult daarentegen meer je ding, probeer Blue Sunshine dan eens.
Rianneke_Dan
Bedankt Halcyon, ga ik Blue Sunshine binnenkort eens opzetten