Living with the Dead (2002)
Genre: Drama / Sciencefiction
Speelduur:
168 minuten (miniserie, 3 delen)
Alternatieve titel: Talking to Heaven
Geregisseerd door: Stephen Gyllenhaal
Met onder meer: Ted Danson, Mary Steenburgen en Diane Ladd
Plot Living with the Dead
James Van Praagh had reeds als kind paranormale ervaringen. Zijn klasgenoten vonden hem een freak en familie en vrienden waren bang van hem. Daarom besloot James zijn gaven te ontkennen en de geesten te negeren. Maar nu hij volwassen is en zijn moeder zwaar ziek in het ziekenhuis ligt, komen zijn visioenen terug, erger dan ooit tevoren. Dankzij zijn vriendin Midge en de parapsycholoog Adrian leert hij dat hij met zijn gaven ook mensen kan helpen. Zo werkt James samen met rechercheur Karen Condrin aan de oplossing van een dertig jaar oude kindermoord.
James Van Praagh
Psychiatrist
Sandy - Andy's Deaf Sister
Midge Harmon
kleez
Mooiste miniserie die ik ooit gekeken heb!!
Heb de film, helaas, in 2 keer moeten kijken vanwege tijdsgebrek, maar hij hield me erg bezig! Film geeft ook weer hoe het zou kunnen zijn na de dood!!
moneymaker
GE WEL DIG
echt een heel mooi en mee slepend verhaal
heb 3 uur lang aan de platte buis gekluisterd gezeten
Botje1970
Hele lange film en heb mij geen minuut verveeld. Mooi verhaal
Scorpio11
Schitterde film. Jammer dat er zo weinig beoordelingen zijn. Deze film verdient eem beter lot.
De Meester
Een lange film die zeker het tweede deel enorm boeiend en ook spannend is. Op basis van de laatste 1 a 1,5 uur verdient deze film een hoge beoordeling. Het eerste uur vond ik minder, maar leidt wel nauwkeurig het verhaal in. De ontknoping vond ik zeer verrassend en hadden zowel mijn vriendin als ik nooit zien aankomen, top! 4*
Killerkip
Mooie film! Ik moest m in 1x uitkijken al kwam het me niet uit
Paar keer met brok in de keel gezeten, erg ontroerend.
Het einde was zeker zeer verrassend, was even op het verkeerde been gezet zo vlak voor het einde.
Mooi einde ook trouwens: loslaten, vergeven.....
fivipat
Onderhoudende en spannende film. Knap hoe de spanning de hele film aanhield. Las op het internet dat het hier ging om een waargebeurd verhaal!! En dan toch onder science fiction vallen.
Hmmm...
Toontje35
Dit is een prima thriller. Komt wat traag op gang. Maar boeit ondanks de lengte.
Genoten
Nasty
Geweldige film .
Deze zou iedereen gezien moeten hebben .
Er is meer tussen hemel een aarde en de (echte) mediums maken er geen comiercele boel van !~
4,5 *
boemboem27
geweldig goede film,lange zit maar die kom je moeiteloos door.
ontknoping had ik echt niet verwacht,tot het einde toe wist ik niet wie erachter zat.
echte aanrader!!

canciser
Deze film heeft heel veel indruk op mij gemaakt. Wij is heel erg mooi en vooral spannend. Jammer dat hij zo weinig gezien is, alles is goed aan deze film. Misschien is de 168 minuten drempel te hoog, maar dit is hij zeker waard! Ik ga hem ook gauw in mijn top 10 zetten, echt een must-see.
hatebreeder
Vrij sterke miniserie, boeiend verhaal, vrij goed uitgewerkt, acteerwerk voldoende en als klap op de vuurpijl erg goed einde! 3.5 ster
Leuk.
En dat geheel onverwacht.
Dat zit hem ook wel in het feit dat de tijd wordt genomen en Danson overtuigend is. Niet alle zijplotjes zijn even sterk maar ik kwam er de tijd wel mee door. Een aardig en onderhoudend verhaal.
Vreemd dat er geen spinoff o.i.d. kwam.
Goed.
Drakkuz
Deze komt in 3 delen op RTL8 neem ik aan.
Dat dacht ik dus ook, ik heb van 20.00 tot 22.00 gekeken en het einde was heel abrupt.. dus ben ik maar gaan googlen en daar blijkt het verhaal een stuk verder te gaan dan de vondst van ..........
Heb even gekeken en hij wordt idd in delen uitgezonden, niet in 3 maar in 2 delen van 2 uur.
ace leader
Deze miniserie duurt in totaal ongeveer 4 uur. Dus inderdaad 2 delen van 2 uur. Het tweede deel wordt volgende week zondag uitgezonden denk ik..
ace leader
Volgen de RTL 8 maandschema van januari komt het tweede deel aanstaande zondag, 31 januari van 20:00 tot 22:00 uur
Jules15
Hoe kan hij op tv maar 2 uur duren als hij hier 168 minuten heeft?
Drakkuz
Deel 1 gaat er in pricipe meerendeels over dat hij die gave niet wil om doden te zien, deel 2 gaat er verder op in wat hij kan, je kan gerust deel 2 kijken bij belangrijke stukken komen er toch flashbacks ( kijken ze terug wat het betekende in deel 1)
rooie60
Ja wéér zon abrupt einde!!! en ik zie geen 3de deel volgende week?
Nog te beroerd om aftiteling te laten zien!
Drakkuz
Nee dit was het m.i. de zaak is opgelost met die kinderen..
Aftiteling kost geld valt me steeds vaker op in series/films..
Was laatst een film aan het kijken moest even naar de keuken en kom terug en denk die mensen heb ik toch net helemaal niet gezien was het de volgende film alweer binnen 2 minuten...het springt van het ene verhaal zo het andere in net of je in een film knipt en de volgende er meteen aanplakt
ILDIB
Duurt te lang, beetje b-filmerig, maar wel een bijzonder goed plot. Spanning blijft aanwezig. maar simpelweg te lang als film en niet afwisselend genoeg voor miniserie. Ik had t in 120 min gemaakt denk ik.
Aftiteling was schandalig weggeknipt, een beetje slotscherm kan wel verwacht worden.
Danson doet het echt goed, alleen laatste stuk lijkt ie er geen zin meer in te hebben.
Ursje
Een super mini-serie hij is voor altijd bij gebleven. Heb hem een aantal jaren geleden gezien e dacht er vandaag weer aan terug. Helaas heb ik het origineel uit geleend en heb het nooit terug gekregen. grtz mini-serie-fan.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Door to Door
Drama, 2002