Living with the Dead (2002)
Genre: Drama / Sciencefiction
Speelduur:
168 minuten (miniserie, 3 delen)
Alternatieve titel: Talking to Heaven
Geregisseerd door: Stephen Gyllenhaal
Met onder meer: Ted Danson, Mary Steenburgen en Diane Ladd
Plot Living with the Dead
James Van Praagh had reeds als kind paranormale ervaringen. Zijn klasgenoten vonden hem een freak en familie en vrienden waren bang van hem. Daarom besloot James zijn gaven te ontkennen en de geesten te negeren. Maar nu hij volwassen is en zijn moeder zwaar ziek in het ziekenhuis ligt, komen zijn visioenen terug, erger dan ooit tevoren. Dankzij zijn vriendin Midge en de parapsycholoog Adrian leert hij dat hij met zijn gaven ook mensen kan helpen. Zo werkt James samen met rechercheur Karen Condrin aan de oplossing van een dertig jaar oude kindermoord.
James Van Praagh
Psychiatrist
Sandy - Andy's Deaf Sister
Midge Harmon
DidiusTheGreat
Best wel een goede film, die je goed meesleepte in het verhaal.
De acteurprestaties waren ok, niet super maar dit werd dan wel goedgemaakt door het verhaal.
Wel moet gezegd worden dat deze movieposter wel heel lelijk is.
Waku
Verrassende goede film met een geloofwaardige rol van Danson.Talking to Heaven begint als een emotioneel verhaal waarin we Danson's karakter om zien gaan met het feit dat hij kontakt kan leggen met gene zijde.
Ondertussen komen er ook ander personages voor in zijn visioenen en krijgt hij beelden van slachtoffertjes van een seriemoordenaar.Hierdoor ontstaat een gevoelige mix van emotie en de spanning van een thriller. Alhoewel je in de bijna drie uur nooit van de stoel springt van schrik houdt deze Talking to Heaven toch de spanning vast en boeit de film van begin tot eind.
3,5 ster
Zeer man dan ook zeer goede mini-serie die je in een adem uit kijkt.
Het genre is meer thriller suspence en drama met een uitstekende cast en veel goede bijrollen , Queen Latifah, Diane Ladd, Michael Moriarty en een werkelijk schitterende Jack Palance een man die al bijna 87 is en een zeer onder schat acteur is.
Ted Danson heeft duidelijk veel meer in zijn mars en Mary Steenburgen kan ook veel meer dan alleen maar mooi zijn.
Ik raad deze film eeen ieder aan en je zult zien dat je ruim twee uur op het puntje van je stoel zit. Een dikke negen dus 4.5*
Northernstar
Goeie film, hoe verder de film vordert, hoe spannender!
Alleen klopt de tijdsduur niet wat hierboven staat. Hij duurt 168 minuten. Bijna 3 uur dus!
balosa
ik moet zeggen je hebt niet in de gaten dat hij zo lang duurt omdat het verhaal redelijk vlot blijft lopen, het is inderdaad te vergelijken met The Sixth Sense maar deze vind ik dan toch net iets beter, al met al een mooie film met een aardig plot, maar je moet er wel open voor staan anders vind je er waarschijnlijk niets aan, 3.5*
gwen111
super film. duurt wel lang maar daar merk je weinig van. verhaal zit heel goed ineen en het blijft echt spannend. zeker een aanrader!
gantor
Geen schrik- en angstmomenten zoals bij The sixth sense, maar wel een zeker spanningsveld en dat gedurende de gehele film ( bijna 3u). Fenomenaal!
Een pluim voor Ted Danson. Mary Steenburgen kon mij echter niet zo goed overtuigen in haar rol. Ik vond er een zeker Joan of Arcadia gehalte in zitten. Wel passend bij de film, maar niet bij de rol die ze moest spelen.
Maar een prima film, die zeker een echte aanrader is. Snap echter niet waarom er nog maar zo weinig op gestemd is, als de film al van 2002 is.
Jekiboso
_O_ Vond dit zeker een heel goede film. Vond het plot heel goed bedacht. Aan het einde blijkt dat je constant op het verkeerde been bent gezet. Het acteerwerk is redelijk. Het is wat mij betreft een aanrader. Een goed verhaal en een goed einde!!! Duurt inderdaad wel wat lang. Maar daar heb je helemaal geen erg in....
Ik ook niet...
Alhoewel. Het is van orgine een mini-serie. Hij zal later wel op DVD zijn uitgebracht als film!
aotwwk
Van de films over dit onderwerp vind ik deze er toch zeker uitknallen met een goed grijpend verhaal. Voor mij een 5
alex67
echt een waanzinnig goed verhaal die je de gehele tijd meeneemt op reis met zijn verhaal 5punten waard
daanos;
een SUPER goede film, duurt bijna 3uur!!! Maar dat maakt helemaal niet uit, schitterend is de ontknoping...
Geen woorden voor!!!
SylF
Heb deze film gehuurd, gekeken, en is inderdaad een heel mooie film. Vooral als je als ik van Ghost_whisper films houd is deze zeker een aanrader!. Boeiend tot de allerlaatste minuut. En de film is zo pakkend, dat je geen idee hebt dat er 3 uur voorbij zijn.
Een 5 gegeven!
daanos;
waarom is deze film eigelijk niet in de tip-top-100 fzoiets?
is deze film iig ZEKER waard!
Hilarious
Een tijdje geleden op één gezien. Hij was zeer goed. Nu is hij op 5tv. Ik ga zeker weer kijken.
Ritchie30
Zeer mooi verhaal en dit echt gebeurt. Prachtig verfilmd en het einde is verrassend.
Scorpio11
Zeer man dan ook zeer goede mini-serie die je in een adem uit kijkt.
Helaas, Jack Palance is niet meer. Nov. 2006 gestorven.
nachtvlinder
Goed en mooi verhaal. Soms iets tv-serie achtig, maar toch wel sterk. Ik vind het totaal niet te vergelijken met the sixth sence omdat de kijker daar een totaal andere spanning voorgeschoteld krijgt met veel onduidelijkheid als je hem voor het eerst bekijkt.
Door de vorm van miniserie kan het verhaal goed uitgewerkt worden. Wel opmerkelijk dat de politie toch redelijk open staat voor het verschijnsel medium. Zeker als dit op waar gebeurde feiten gebaseerd is. Blij dat de tijden veranderen.
Als je dit gezien hebt en waardeert, kun je zo door met de tv-series Medium en Ghost Whisperer.
topper voor mij
Holly-1984
Super mooi verhaal, bleef me echt boeien.
goed geacteerd en het kijkt lekker weg
zeker een aanrader!!
dementor
Super mooie film!, lang, spannend en een super verhaal!
Mooi acteerwerk en een super goede sfeer. Heb lang niet meer zulke film gezien.
Een dikke 5 sterren!!!!!!!!!!!!
ange21
goeie flim
alleen jammer dat het begin een beetje traag liep
zeker een aanrader!!!
4 sterren voor deze film
lindakroes
Heerlijke film! Zat er vanaf het begin totaal in... echt super van genoten!!
Aanrader!
jtsterkenburg
Dat meen je niet! Wou ik deze net gaan kijken, blijk ik een duitse nagesynchroniseerde versie te hebben gedownload!
brucecampbell
Dat zal je leren!
valerio2003
Wat een positieve berichten lees ik hierboven,ik heb hem bij de blokker voor 4 euro gekocht omdat het verhaal mij wel aansprak en nu ben ik alleen maar nog nieuwsgieriger om hem snel te kijken.
ik ben heeeeel erg benieuwd.
nightbreed
Ik heb hem ook bij blokker voor 4 euro gekocht en voor die 4 euro kun je echt niet klagen.
Voor die 4 euro krijg je een kleine 3 uur vermaak.
Het acteerwerk is prima, vooral van Ted Danson.
De film is zeer onderhoudend, hij kijkt lekker weg.
Alleen jammer dat dit soort films vaak een beetje gaan overdrijven, zo'n beetje elk persoon uit zijn omgeving inclusief hijzelf krijgt op dat moment met de dood te maken.

Door to Door
Drama, 2002