• 9.370.364 stemmen

Geregisseerd door: Christian Duguay

Met onder meer: Famke Janssen, Shannon Tweed en Stephen Shellen

Plot Model by Day

"She's a knock-out!"

Lex is een uiterst succesvol model. Wat weinig mensen weten, is dat ze daarnaast ook een kei in gevechtsporten is. Wanneer haar huisgenote Jane in een park wordt aangevallen en bestolen, besluit ze om in vermomming niet alleen Jane's belagers, maar alle criminelen in de stad een lesje te leren. De media vinden het prachtig en dopen de onbekende weldoenster 'Lady X'. Maar dan begint een andere vrouw moorden te plegen uit naam van 'Lady X'. Ondertussen heeft Luitenant Walker zo zijn vermoedens dat Lex weleens 'Lady X' zou kunnen zijn. Aan Lex de moeilijke taak om de namaak Lady X te ontmaskeren, zonder haar eigen identiteit prijs te geven...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Aapje81

Aapje81

Deze film zou dan weer zo slecht kunnen zijn dat hij leuk wordt maar helaas is dit niet het geval. De vrouwen zijn wel mooi maar daar red je nog geen film mee. Ach ja Famke moest toch ergens beginnen.

avatar van thunderball

thunderball

Deze gisteren ontvangen en vanmiddag bekeken.

Op een of andere manier deze eerste hoofdrol van Famke nooit eerder gezien. Daar het gebaseerd is op een serie stripboeken, maakte mij dit toch wel benieuwd, hoewel ik mij op het ergste had voorbereid, daar ik ken geen enkele possitieve beoordeling over deze film kon vinden.

Feitelijk is dit gewoon een TV productie, zo ziet het er uit, alles ademt er naar en er is duidelijk een zeer beperkt budget. Het beeld ziet er uit of alles door een filter is geschoten, alles is zeer braaf gehouden en ik kreeg eerder het idee dat ik naar een aflevering van Melrose Place zat te kijken, dan naar een soort van superheldenfilm met een gemaskerde wreker (in dit geval wreekster) in de hoofdrol.

Uiteraard is Famke de hoofdattractie en de enige reden dat ik deze wilde zien.

Voor een eerste grote rol doet ze het opvallend goed, heeft ze een zeer prettige, relaxte uitstraling en is ze enorme eyecandy. Het is dan ook wel te begrijpen dat dit -samen met haar rol in Lord of Ilusions- de ticket was voor haar uitnodiging voor de Bondfilm GoldenEye.

Verder niks bijzonders, vooral niet kijken wanneer je geen fan van Janssen bent, want meer redenen kan ik zelf ook niet bedenken, maar vond het best vermakelijk op b-niveau.

Overigens opvallend dat ook in kleine rolletjes nog Shannon Tweed en Sean Young te zien zijn, wat meer zegt over hun aftakelende carrieres dan over de kwaliteit van deze film. Vroeger hadden ze -hoe matig het gebodene ook mag zijn- op zijn minst de hoofdrol gehad....

Laat ik heel gul zijn..... een vijfje, ofwel 2,5 ster.