• 9.371.563 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: William Castle

Met onder meer: Nigel Green, Mary Badham en Pat Cardi

Plot Let's Kill Uncle

"LOVABLE OR LETHAL? Are they bad seeds...or frightened innocents caught in a diabolical duel with death!"

Een tienerjongen staat op het punt een enorm fortuin van zijn ouders te erven. Helaas heeft zijn gemene oom ook zijn oogje laten vallen op de erfenis, en probeert de jongen te vermoorden. Gelukkig ontdekt de jongen het moordcomplot, en met de hulp van zijn vriendin probeert hij zijn oom in een hinderlaag te lokken.

Major Kevin Harrison

Barnaby Harrison

Russell Harrison (in car wreck) (onvermeld)

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Nogal een rare thriller-horror. Het komt een beetje over als een familiefilm met veel zwarte humor. Hoewel de pogingen van de oom om de kinderen om te brengen en vice versa wel degelijk gemeend zijn blijf ik steeds het gevoel hebben dat het maar om te lachen of te spelen is. Het wordt nooit echt grimmig genoeg om een echt horror of onbehaaglijk gevoel te creëren al zijn de verschillende moordpogingen wel ingenieus te noemen. En het spel is in wezen wel een ziek concept. Wat de film toch wel flink de das omdoet is het zwakke einde alsof regisseur William Castle niet meer wist wat te doen. Dat heb ik hem bij andere films veel beter zien doen.

avatar van joolstein

joolstein

Het begint in deze, voor William Castle atypisch gimmick-vrije, jeugdthriller, allemaal met de regisseur zelf die een dodelijk auto-ongeluk veroorzaakt. Waarna je vervolgens wordt voorgesteld aan de (irritante) zoon van de overledene en een meisje op een boot. Na een half uur, maken we dan eindelijk kennis met het belangrijkste plot-gedeelte: de oom wil de jongen, als zijnde een spel, vermoorden terwijl hij en zijn vriendinnetje besluiten om de oom dan maar eerst te doden. Dit uitgangspunt is zeer solide maar de uitwerking laat hier en daar te wensen over. Op zijn best heeft de film een ​​vleugje cartoonachtige zwarte humor. Er zijn ook losse eindjes, bijv. Tante Justine's toewijding aan haar overleden vriendje en een ogenschijnlijk welwillend ondersteunend personage dat zijn eigen dood vervalst. En ook al vond ik het einde, waarin men het probeert af te schrijven als een levensles voor de kinderen, wel grappig en Castle-waardig, sluit het niet echt aan bij de rest van de film. Uiteindelijk is Let's Kill Uncle een kinderfilm die net als de meeste van dit soort films van midden jaren zestig, meer luchtig en avontuurlijk is dan dat je echte horror kan verwachten.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

In de herziening blijft hij nog steeds leuk nu dat ik weet dat het meer een kinderfilm is met thrillerelementen. Ik blijf het einde echter zien als een gemiste kans.