Battlestar Galactica (2003)
Genre: Sciencefiction
Speelduur:
180 minuten (miniserie, 3 delen)
Geregisseerd door: Michael Rymer
Met onder meer: Edward James Olmos, Mary McDonnell, Katee Sackhoff
Plot Battlestar Galactica
Mini-serie gebaseerd op de originele Battlestar Gallactica serie. Ook dit keer is een 'Rag-tag fugitive fleet' op de vlucht door de ruimte. Als de Cylons na een afwezigheid van 40 jaar terugkeren om de mens uit te roeien besluit de als enige overgebleven Battleship, de 'Galactica', na de destructie van de twaalf koloniën, op zoek te gaan naar de verloren gewaande dertiende kolonie bekend als de Aarde.
Roodkapje
Idd een mooie pilot voor de nieuwe battlestar galactica series. Sciencefiction van de bovenste plank. De gevechten zijn enorm goed uitgebeeld en je leeft echt mee met de serie. Er is net iets teveel karakteropbouw; maar je moet die vier seizoeken met iets vullen natuurlijk.
Het verhaal is ook redelijk goed uitgewerkt en vervalt niet in een kinderactige toon.
Stephan
Heb weer een marathonsessie achter de rug. Seizoen 2,3 en 4(1-10)
Klinkt gek maar ik werd er de tweede keer simpelweg emotioneel van. Brr...
5 Sterren en een plaats in mijn top 10.
Is dit nu volgens de regels hier een miniserie, een pilot (voor de serie die een jaar later startte) of een tv-film (wat imdb beweert)?
Centurion
Super kick-off van de nieuwe serie!
Was het origineel nog wat camp! Dit is the real life!
omwenteling
Het is een miniserie die door groot succes een tv serie als gevolg kreeg.
omwenteling
Dit was onverwacht goed. Heb me geen moment verveeld. Binnenkort maar eens aan de serie beginnen. Wel jammer zijn de special effects met betrekking tot de vipers en cylon-fighters. Ze maken bijna geen geluid en het schieten klinkt ook voor geen meter. Dat was in het origineel toch een stuk mooier. De oude cylons waren ook enger en beter.
Wellicht een late reactie :d Maar dit juist expres gedaan. Eigenlijk "hoor" je in de ruimte helemaal niks. Ze hebben de geluiden zo gedaan dat je dichtbij wel veel hoort maar ver weg niks. Ook dat is onzin natuurlijk maar anders wordt het zo saai
Stephan
Die chaingun ratel van de vipers vind ik dan wel weer über vet.
Wat ik toch één van de leukste dingen vind is dat de oude meuk (het schip staat op het punt in een museum omgebouwd te worden) het enige redmiddel is tegen het computervirus dat de hele vloot platlegt. Dat ze de oude vipers uit de showroom moeten halen om te vechten en telefoons en de wireless (het woord radio wordt nooit gebruikt) nog van het type 'snoer-in-de-wand' is.
Heb vorige week de laatste aflevering gezien (4-20) en ik moet zeggen... erg fraai allemaal. Het heeft me behoorlijk in zijn greep gehouden. Chapeau naar de makers. Onbegrijpelijk dat het nog niet op de NL tv te zien is, maar ik las dat Powned het op hun lijstje hebben staan. Als ze het kunnen betalen.
speedy23
Vanaf zondag 5 april op de Vlaamse commerciêle zender VT4 om 23u30.
RipCurl
Helaas, de serie is inmiddels afgelopen en het verhaal is ten einde. HELAAS, want ik had toch graag nog wel een paar seizoenen extra gehad, want wat is dit toch een hele vette serie...zo niet de vetste serie die ik in jaren heb gezien.
Nee, ik ben geen sciencefiction fan. Ik had vroeger wel eens de serie op TV gezien en dacht: "Leuk! Nostalgie!". Mijn vriendin wilde het al helemaal niet zien. Met veel pijn en moeite de pilot toch gekeken en na 3 afleveringen was zij degene die zei: "ehm, vanavond weer een paar afleveringen kijken?".
Ik ga het niet verpesten voor de meeste, maar ik raad je zeker aan deze serie te bekijken...zelfs als je niet van sciencefiction houdt!
Stephan
...was zij degene die zei: "ehm, vanavond weer een paar afleveringen kijken?".
Hier hetzelfde
Serieus.
wu-tang
geweldige serie , de eerste 2 seizoenen zijn van adembenemend hoog nivau , alles is gewoon zo realistisch en toch is het sf !
vind het echt jammer dat seizoen 3 van een beduidend minder nivau is
anders had ik 5 sterren gegeven , dr kloppen gewoon net iets teveel dingen niet !
er zijn ook enkele schrijvers en regiseurs vertrokken dit heeft duidelijk zijn negatieve invloed gehad op de serie !
maar goed op het wat mindere 3de na en het 4de nog voor de boeg hou ik het toch op een 4,5 want vind dit 1 van de boeiendste series van de laatste jaren !!
Stephan
in seizoen 3 zaten 1 a 2 wat mindere, maar 'my Gods'... er zitten zulke fracking goede afleveringen tussen en het gaat zo strak naar een climax toe. Ik ken geen betere serie kwa opbouw en diepgang.
Stephan
Als je deel 4 ziet snap je dat wat je hier allemaal zegt allemaal klopt.
wu-tang
,deze serie staat bij mij ook bovenaan , dus ga echt niet zeuren , maar moest het gewoon ff kwijt
OK vooruit maak er ook 5 sterren van
wu-tang
ja ind zal nog wel een uitleg krijgen , maar waar het me echt om gaat is de realisme in deze sf serie dat vind ik zo top aan bsg gewone een perfecte balans van drame aktie op SF nivau !
this eigenlijk onze wereld maar dan ergens anders , en geen rare poespas erom heen zoals bij veel andere serie,s , ik vind dit de beste serie omdat het van alle sf serie,s het meest geloof waardig overkomt en dat zie je niet vaak meestal moet je je fantasie ook een beetje laten meespelen !!
laatste serie wat ook nog wel ging was space above and beyond kwam nog wel een beetje in de buurt van BSG ,
maar dan ook maar een klein beetje haha http://bsgalactica.hyves.nl/
valerio2003
Zeker weten,alle vier de seizoenen eindelijk gezien en wat is dit Fracking good.
wu-tang
best jammer vond dit 1 van de beste sf series ooit , jammer dat er vanaf het derde seizoen allemaal een stukkie minder werdt ,
this mooi als sf geloofwoordig wordt neergezet da was ook de kracht van bsg , maar opgegeven moment vanaf seizoen 3 ongeveer leek het wel een soap , met veels teveel dingen die niet meer geloof waardig overkwamen !!!
wu-tang
3de seizoen kon nog net , maar 4de is echt slappe hap , veels te weinig aktie , onwaardige afsluiter van een super serie waar ik toch een paar seizoenen heel erg van genoten heb !!! [/quote]
AnthonyG.
Ik volg BSG op VT4, tot nu toe elke aflevering gezien en wat mij betreft één van de beste series ooit.
Het zit gewoon zo goed in elkaar, het is science fiction, maar het is gewoon ook erg menselijk en herkenbaar.
Verder komen er in deze serie daadwerkelijk verrassende wendingen voor wat het verhaal alleen maar boeiender maakt.
Ik ga ze wel eens moeten kopen op dvd, want 7dagen wachten tot de volgende aflevering is echt wel te lang.
Hele mooie miniserie alleen open einde klopt dat. ??
Verders goeie special effects.
Prima acteerwerk.
mnrk
Geweldige pilot aflevering van BSG.
Heb de verzamelbox aangeschaft :
Dit absoluut een serie die nog beter is geworden dan dat deze vroeger al was.
En natuurlijk Edward James Olmes
AHWA
Toch maar even gepindakaasd. Ben benieuwd of dit wat voor mij is.
deft0nes
Toch maar even gepindakaasd. Ben benieuwd of dit wat voor mij is.
En?
AHWA
Uitstekende miniserie.
Ik ben hier met geen verwachtingen naar gaan kijken, en ik ben zeer positief verrast. Ik ben meer een Star Wars-fan dan Star Trek en dit neigde voor mij altijd iets meer naar de Star Trek-kant, vandaar dat ik het links liet liggen.
Waar Star Trek nog wel eens te veel goofy scifimumbojumbo bevat, was dat hier veel minder het geval. Ten eerste is het acteerwerk van de bovenste plank met Olmos en McDonnell, maar ook ziet de Galactica als 'oud' schip er prachtig uit. Heerlijk old skool-sfeertje met al die snoeren die ze nog gebruiken en computers die niet aan elkaar gelinkt zijn.
Ook de score tijdens de actiescenes is zeer goed, nergens bombastisch en zorgt voor veel spanning.
Ik had ook niet verwacht dat die pilote van dat verkenningstoestel, ben haar naam even kwijt, een Cylon bleek te zijn dus ook qua plottwists zit het hier wel snor.
Damn, weer een serie die ik moet gaan kijken
Tarkus
Deze miniserie is de perfecte inleiding voor de volledige serie (4 reeksen) die nu te koop is in één box.
wu-tang
geweldige serie alleen seizioen 4 is echt bagger ze weten totaal niet waar ze heen willen , het draait allemaal om dingen die ons niks intreseren , als je afl 1 en de laatste hebt gezien heb je in feite seizoen 4 gezien !
verder respect voor de eerste 2 seizoenen , staat op eenzame hoogte vergeleken met andere sf series !!

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'