• 9.369.453 stemmen

Geregisseerd door: Clare Kilner

Met onder meer: Debra Messing, Dermot Mulroney en Holland Taylor

Releasedatum: 12 mei 2005

Plot The Wedding Date

"Love doesn't come cheap."

Kat Ellis keert terug naar het huis van haar ouders in Londen, voor de bruiloft van haar zus. Bang om haar ex-verloofde tegen te komen en geconfronteerd te worden met haar vrijgezellenbestaan, huurt ze een mannelijke escort in die zich moet voordoen als haar vriend.

avatar van Katharina

Katharina

Mwah, viel te doen. Alleen die neus wow!! Daar zat ik steeds tegenaan te kijken.

avatar van biosmovie

biosmovie

Hier had ik meer van verwacht . Maar er zaten wel een stuk of 3 leuke momenten in. 2,0**

avatar van Romijn

Romijn

geweldige film,

ideale film voor een girlsnight

om helemaal bij weg te zwijmelen

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik heb deze film een aantal jaren geleden gezien en ik zag hem net in mijn kast staan. Ik heb even kort getwijfeld of ik hem weer wou kijken, maar wat ik me nog ervan herinner vond ik hem niet echt veel soeps. Middelmatige komedie die mij dus zeker niet aandachtig hield.

avatar van kusjesuzan

kusjesuzan

heerlijke film

avatar van Theunissen

Toch wel een geslaagde romantische komedie. Ik vond Debra Messing en Dermot Mulroney zeer goed spelen en om eerst genoemde moest ik zelfs regelmatig lachen. Het verhaal is eenvoudig maar wel leuk.

avatar van Loutjeeh

Loutjeeh

Het is een makkelijk en simpel verhaal. Alles wat er gebeurt is cliche.

Alleen toch krijg ik steeds weer het feelgood gevoel. Steeds weer vraag ik me af of het goed komt.

Ik denk dat het daarom een geslaagde film is.

avatar van m1701

m1701

Loutjeeh schreef:

Het is een makkelijk en simpel verhaal. Alles wat er gebeurt is cliche.

Ik denk dat het daarom een geslaagde film is.

Je haalt de woorden uit mijn mond.

Echt een FEEL good movie. Heerlijk

Acteerwerk ook wel geslaagd. En een ontzettend lekkere man!!

Zeker een film om een x gezien te hebben

avatar van ILDIB

ILDIB

Elke scene is wel in een andere film voorgekomen, dus een groot jatwerk. Zelfd de hoofdrolspeelster is een kopie van jennifer aniston (maar gelukkig wel minder irritant).

Mulrony redt de film enigzins de rest is simpelweg irritant.

avatar van maxB

maxB

ik kan me niet herinneren dat ik een keer heb gelachen... daarbij was alles erg voorspelbaar, aan het begin van de film weet je al hoe die eindigt

avatar van Line89

Line89

In het begin dacht ik dat 't een mislukte film was omdat hij saai was, maar ik had de eerste 5 minuten gemist en uiteindelijk begon ik me steeds meer in te leven. Heerlijke feel good film, heb de hele tijd zitten zwijmelen. Wat een lekkere kerel zeg!

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

snif snif had er meer van verwacht zeker metDebra in de hoofdrol

vrij saaie film die soms word onderbroken door een mopje

de beste mop : '' I think that I just came " wanneer haar vriendin naar de gigolo kijkt xD

avatar van aburex

aburex

Middelmatige romantische komedie die zoals vele van deze films vanaf het begin voorspelbaar zijn. Toch wel goede acteerprestaties. De filmmakers hebben een film willen maken à la Pretty Woman maar zijn daar duidelijk niet in geslaagd.

Goed voor een regenachtige namiddag

avatar van joe black

joe black

Middelmaat troef. Alle clichés opeen gestapeld in een perfect little happy world.

Afgrijselijk

¨1*

avatar van totkijkdanmaar

totkijkdanmaar

Het eenvoudige basisgegeven verandert, naarmate de film vordert, in een nogal ingewikkelde relatiepuzzel (wie deed het nou precies met wie?), die mij echter maar matig kon boeien. Het acteerspel was best redelijk, maar niet sprankelend. De nodige grappige momenten zaten er zeker in. Geen hoogvlieger dus, maar nog net de moeite van het kijken waard.

avatar van blombo0

blombo0

vond het toch een vrij leuke film, vooral als je 'm nog niet hebt gezien, kijkt goed weg.

avatar van Manon571

Manon571

Ik vond het een best saaie film en hij was heel voorspelbaar.

avatar van benni

benni

Slechte film, geen touw aan vast te knopen, verwarrend. Slecht verhaal, maar als je niks anders meer hebt, tja, dan kijk je hem toch maar even...

avatar van benni

benni

Alleen die neus he...??

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ach, als je een vriendin hebt moet je je soms ook door zulk soort films worstelen..

Maar het is voor mij altijd wel een hele lange zit, zelfs al duurt deze film maar 1,5 uur.

Het is niet heel vervelend om naar te kijken, maar het verhaal is zo tenenkrommend cliché en het acteerwerk soms zo lachwekkend dat het pijn doet aan je ogen.

Ik kan dan ook niet anders dan deze een dikke onvoldoende geven.

Dit kijk je niet voor je plezier..!

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Dit is nu echt eens een film waar je al na 5 minuten doorhebt of je het goed of slecht gaat vinden. Jammer genoeg had ik meteen het gevoel dat deze film maar niets ging worden, en ongelijk heb ik niet gekregen... Het genre romantiek past gewoon niet echt in mijn kraam, al zijn sommige romantische komedies nog best te pruimen. Het probleem van The Wedding Date is echter dat er totaal geen humor inzit, zelfs amusante scènes ben ik nauwelijks tegengekomen.

avatar van moviewoman26

moviewoman26

Leuk voor een keertje..

Debra messing echt een vreselijk actrice(al wil ik haar zo niet noemen)

Mulroney mooie man...vond hem in Griffin & Phoenix echt geweldig,maar in deze film een stuk minder.

avatar van unexpected_faith

unexpected_faith

Dit vond ik nou een erg leuke film

Hij is grappig, heerlijk feel-good, sexy, schattig en heerlijke beelden van Engeland

Ik vond hem nog niet eens zo voorspelbaar.. soms wel maar soms ook niet en dat vind ik fijn dat voorspelbare hoort bij een romantische comedy.

Ik vond er ook een paar mooie quotes inzitten

Ik vond Debra en Dermot een geweldige chemistry hebben, en Dermot is ook wel sexy!

Debra blijft voor mij wel een beetje Grace, maar ach... dat hou je toch wel voor een tijd.

Amy adams heb ik ook altijd een leuke actrice gevonden, en vond ik hier een leuke bijrol hebben. Al vind ik haar op het best in komische rollen zoals in Enchanted.

4 sterren van mij

avatar van rep_robert

De film is nou niet bepaald slecht, maar het verhaal wordt er zo snel doorheen gejast dat het lastig is om een band op te bouwen met de personages. De humor en de leuke aankleding van de film maken het nog kijkbaar, maar de regisseur neemt de term eenhapscracker wel iets te serieus. De film duurde bijvoorbeeld ook echt geen 90 minuten.

avatar van gillie24

gillie24

Redelijk, niet meer dan dat.

De Amy Adams van 2013 ziet er in ieder geval een stuk beter uit dan de Amy Adams van deze film (2005). Als 'redhead' vele malen mooier dan hier als blondine.

Ze is ook duidelijk een veel betere actrice geworden.

De humor moet van de bijrollen komen want de twee hoofdpersonen (Messing en Mulroney) zorgen daar niet voor. De romantiek is allemaal wel heel gejaagd en makkelijk.

En voor mijn gevoel duurde de film ook maar een minuut of 75.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

1000 in een dozijn film. Wel leuk om een keer gezien te hebben maar absoluut niet speciaal.

avatar van BBarbie

BBarbie

Pretentieloos niemendalletje, best geschikt om een verloren zondagavond gedachteloos door te komen. Ik had wel graag gezien dat men de rollen van Amy Adams en Debra Messing had omgedraaid.

avatar van gillie24

gillie24

BBarbie schreef:

Messing was destijds een grote mevrouw (Will & Grace) en Adams was nog niet zo bekend. Enchanted was, denk ik, haar eerste grote rol (2007).

Als de film nu gemaakt zou worden, dan waren de rollen zeer zeker omgedraaid, daar Adams duidelijk de meest talentvolle van de twee is.

avatar van BBarbie

BBarbie

gillie24 schreef:

Klopt. Debra Messing was in die tijd inderdaad veel bekender dan Amy Adams. Ik heb daar niet bij stil gestaan.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Leuke romcom. Hier is niks mis mee. De chemie tussen Messing en Mulroney kwam behoorlijk sterk over en gaf het geheel toch een heel romantisch sfeertje. Qua verhaal was het ook wel heel apart om de hoofdpersonage een gigolo te laten zijn. En dat dan ook nog romantisch over te laten komen. Dat vond ik toch wel apart.

Wat ik ook wel prettig vond was het ongedwongen sfeertje dat er heerste tussen de familieleden en vrienden onderling. Je ziet dat dat wel als een warm bad ervaren word door hem en dat is wel aandoenlijk om te zien. Zij zijn ook de enigen die een beetje humor aan het verhaal mee geven want deze film scoort wel heel sterk op het romantische maar veel minder op het humoristische vlak.

Ik moet zeggen dat ik me al met al toch wel kostelijk vermaakt heb met deze film. Als je een liefhebber bent van romcoms die zich vooral richten op het romantische dan zit je met deze film goed.