Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Steven Soderbergh
Met onder meer: Julia Roberts, Blair Underwood en Catherine Keener
Releasedatum: 21 november 2002
Plot Full Frontal
"Everybody needs a release."
24 uur uit het leven van een stel vrienden in Hollywood: een scenarioschrijver met een ongelukkige vrouw die haar sollicitanten de meest bizarre dingen laat doen. Haar zus werkt als masseur en krijgt een oneerbaar voorstel. Ook zijn we op de filmset bij een populaire acteur en zijn wereldberoemde tegenspeelster. Aan het eind van de dag komen ze allemaal bij elkaar op een verjaardagsfeestje in een peperduur hotel...
Gus
Brad Pitt / zichzelf
Arty / Ed
Lucy
Macmanus
Een personage in deze film heet Hitler.
Is wel raar.
Ben daarom en omdat soderbergh goeie films maakt erg benieuwd naar deze film.
petey
- 1901 berichten
de recenties in de states zijn niet veelbelovend.
Full Frontal: 6.0 3.7 5.0 6.2 2.5 4.7 (10 is het hoogste)
Macmanus
Ja ik heb gelezen dat het een hele andere film is dan dat we gewent zijn van Soderbergh.
Ben nog steeds wel benieuwd, Blair witch Project heeft ook maar een 6.2 en die geef ik 5 sterren.
BoordAppel
In de volkskrant en mikro gids wordt deze film ook al afgezeken.
Macmanus
spits en het parool ook dus ik denk dat het niet veel is, misschien huur ik hem ooit eens.
hugohei
Wacht even : 'afzeiken' is toch 'op een vervelende manier te kakken zetten' of zo ? Gebeurde dat, in de Volkskrant (kan me niet herinneren) of deed een criticus gewoon z'n werk en vond-ie het niet veel soeps ?
En laten we het van een sjaggerijnige criticus afhangen, of van een paar cijfertjes uit Amerika, of we wel dan niet naar een film gaan ?
Een film van Soderberg notabene. Dus : nooit saai. Dus : tanden op mekaar en gewoon zelf gaan kijken, Moviemeter-vrienden !
Macmanus
Nou als echt iedereen hem afkraakt dan is het nooit echt iets hoor.
En ik wil hem best zien, maar om naar de bios te gaan ervoor, gaat mij wat ver.
BoordAppel
In de Volkskrant deed de criticus zn werk en die vond m geen zak aan. Da noem ik met mn gebrekkige vocabulair gewoon afzeiken.
hugohei
Ik zeik jou niet af vanwege je gebrekkige vocabulaire. Het is alleen niet duidelijk.
FisherKing
De recensie in het NRC van Dana Linssen was toch vrij positief: " De schreeuw om authenticiteit. 1) Julia Roberts en andere acteurs moesten zichzelf opmaken en 2) de acteurs werden in de rol van hun personage over zichzelf geïnterviewd . 3) er is een geluidsband waarop voortdurend commentaar van de karakters op hun doen en laten is te horen.
Om al deze redenen verdedig ik Full Frontal graag.
Het probleem met dit soort intens-cinefiele films is dat de aanwezigheid van Julia Roberts niet genoeg is om een groot publiek te bereiken en dat enige affiniteit met het genre bijna een voorwaarde wordt"
hugohei
De acteurs moesten zichzelf opmaken, en smorgens met een taxi naar de set. Dat kunnen acteurs natuurlijk helemaal niet. Kijk maar naar het plaatje. Die actrice rechts heeft haar pyjama nog aan. En de middelste is vergeten een schoon hemd mee te nemen.
maanzand
nederlandse zeurpieten -
full frontal is een geniale film, het script druipt van de intelligentie, en soderbergh verdient een grote pluim dat ie - met zijn mogelijkheden en capaciteiten - de verleiding van het grote geldgewin en massaspektakel weerstaat om zo'n pareltje van een lo-fi-film te schieten, die desalniettemin barst van esthetische kwaliteiten. cinefiel of niet, dit soort films zorgt ervoor dat de filmindustrie in het algemeen en de kritische kijker in het bijzonder niet als een lamlendig puddinkje in elkaar zakt. voila.
petey
- 1901 berichten
prima die positieve kritiek, maar ik heb echt geen idee wat ik nu gezien heb. Waar ging het eigenlijk over, wat was echt en wat was de film in de film.
Verder vond ik het door de fragmentarische aanpak ook heel moeilijk om in de film te komen.
neo
ben het grotendeels met petey eens. ik had echt haast geen flauw idee waar de film nou eigenlijk over ging. wat de film nog wel aardig maakt is het aardige acteerwerk, wat grappige scenes en wat leuke verwijzingen naar andere films en een paar zeer aardige cameo's. 2,5 sterren
as
Interessante mislukking. Hou het eerst op 3 sterren. Kijk hem binnenkort weer of dat nou echt gerechtvaardigd is.( Wel echt geweldig is dat terence Stamp weer even een reprise heeft)
wackyboy
Heb tanden op elkaar gehouden en vond het allemaal nogal moeilijk te slikken.
De lowbudget aanpak van: allemaal je eigen make up doen en zo, vind ik wel te prijzen, maar als het resultaat dan zo'n pretentieuze soep is, laat dan maar zitten.
Toch door blijven gaan met dit soort experimenten zou ik tegen Soderbergh willen zeggen (in het onwaarschijnlijke geval dat ik ooit een woord met hem zou wisselen), in veel gevallen is het wel goed uitgepakt; zie Sex, Lies and Videotapes en the Limey.
Nog een tip voor Soderbergh (een "meet and greet" met hem misschien een aardige tip als prijs bij de volgende prijsvraag?); kies een keer een andere actrice als Julia Roberts.
jassonn
Dit kun je geen film meer noemen, wat een draak zeg, er zat noch verhaal noch logica in.En volgens mij had Julia Roberts een Bad Hair Day,die pruik was net haar "echte haar of was haar "echte" haar een pruik.......
van mij krijgt dit monster 1 ster voor de moeite.
Redlop
Steven Soderbergh wil geloof ik de laatste jaren duidelijk maken dat hij meerdere genres moeiteloos beheerst.
In dit geval het genre ' strontvervelende humorloze hollywoodparodie met irritant namaak- experimenteel cameragekloot'
In dat opzicht een geslaagde film. 0,5*
experimenteel cameragekloot
Heeft die wel vaker last van.
Justice4All
SLechte klote film, zonde voor het geld. Pardon,er is geen geld in de film gestoken
dope
- 20058 stemmen
Wat een bagger, dat ik daar voor betaald heb! Volgens mij is dit de meest miserabele film die ik het laatste jaar gezien heb!
MarkFish
Nee, dit was niet veel bijzonders. Saai, heel af en toe wel grappig, maar erg onsamenhangend. En op de hoes stond: 'Met een seksscene waarover in Hollywood nogal wat opwinding ontstond.' Wat moet dat zijn dan? Hij was ook voor alle leeftjden.
cr_ix
Ik vond dit ABSOLUUT GEEN ROMANTISCHE COMEDY...
RRT
Onsamenhangende film, met sexscene??? die ik nog steeds niet gevonden heb.
Veel geblaat weinig wol.
ROOSKY
Wat een onvoorstelbaar slechte film is dit zeg. Maak dan liever geen film dan dat je deze maakt! Huur Flodder 2 of wat dan ook, maar bedenk je 50 keer voor je deze huurt, echt zonde van je tijd en geld. Ik heb de strafexpeditie ondergaan om m'n stem te kunnen rechtvaardigen, een 0,5 uiteraard.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

The War Zone