• 9.372.024 stemmen

Il Momento di Uccidere (1968)

Western | 95 minuten

Genre: Western

Alternatieve titels: Django - Ein Sarg voll Blut / The Moment of Killing / The Moment to Kill / Het Uur van Doden

Oorsprong: Italië / West-Duitsland

Geregisseerd door: Giuliano Carnimeo

Met onder meer: George Hilton, Walter Barnes en Horst Frank

Gesproken taal: Italiaans

Plot Il Momento di Uccidere

Lord (Hilton) is een premiejager die samen met zijn maatje Bull (Barnes) op zoek gaat naar een lading goud. Een generaal van de Zuidelijken heeft deze lading voor zijn dood verborgen. Op hun pad treffen ze de baas van een stadje en zijn psychopatische zoon Jason (Frank). Ook de kreupele dochter van de generaal en haar vriendje mengen zich in de strijd. Aanvankelijk aan de zijde van Lord en Bull, maar gaandeweg blijkt dat zij een eigen agenda hebben.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van thunderball

thunderball

Hier de Duitse dvd van bekeken.

Leuke, amusante Spaghetti western met de altijd coole Hilton in hoofdrol, ditmaal gekoppeld aan Barnes, wat op zich verrassend is, want speelt meestal in dit soort films de schurk, maar het werkt voortreffelijk!

Geen nood, want dan is er altijd nog Frank, die uiteraard wederom een ultra gemene bad guy weet neer te zetten.

Film heeft een lekker tempo, met veel actie, aardige intrige en er wordt natuurlijk ook weer veel afgeknald, alsof er per dode een hoop extra air miles mee valt te verdienen.

Verder nog een aardige twist tegen het einde, maar bij mij was het uiteindelijke slot wel heel abrupt!

Duitse dvd is trouwens van matige beeld kwaliteit met helaas slechts Duitse audio, maar dat mocht toch de pret niet (al te veel) drukken!

Oh! Moet ik nog mededelen dat in het Duits de hoofdpersoon weer eens Django werd genoemd, terwijl daar van in de originele Italiaanse versie totaal geen sprake is?

Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van thunderball

thunderball

Wat me tijdens het kijken overigens opviel was dat de score van Francesco De Masi bij vlagen sterk lijkt op het maintheme van zijn latere score voor de film "Lone Wolf McQuade" uit 1983.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Eenvoudige verhaallijn, de western richt zich vooral op de mimiek en de duels tussen the good en the bad guys. Trage momenten (zo zie je bijvoorbeeld meer dan een minuut lang iemands voetstappen) zonder meerwaarde. De achtergrondmuziek tracht dit recht te zetten en slaagt daar somtijds in.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Net als heeeeeel veel andere films in mijn collectie komt ook The Moment To Kill uit de gloriedagen van het pindakazen. Ik had deze film tot op heden nog nooit gezien en moet zeggen dat ik ze beter heb gezien, maar ik mij zeker niet heb verveelt met deze actierijke western met voldoende schietpartijen. Leuk niemendalletje.