Imaginary Heroes (2004)
Verenigde Staten / Duitsland / België
Geregisseerd door: Dan Harris
Met onder meer: Sigourney Weaver, Emile Hirsch en Jeff Daniels
Plot Imaginary Heroes
"People are never who they seem to be."
De familie Travis lijkt op het eerste gezicht een gelukkig gezin. Maar een onverklaarbare gebeurtenis gooit hun leven volkomen door elkaar. Er komen allerlei zaken en geheimen aan het licht die zich tientallen jaren lang hebben opgestapeld. Sandy, de moeder, begint wiet te roken en zoekt ruzie met de buurvrouw. Ben, de vader, wordt een wandelende zombie en gaat niet meer naar zijn werk. Zoon Tim, het zwarte schaap, zakt weg in een depressie en komt in vele problemen.
Sandy Travis
Vern
Dr. Montey
Sophie
fritsy
De komedie kan je er wel achter weg laten, Mijn lach spier heeft 1X bewogen nota bene door een standin die 2X van de trap viel...
PS ik kan niet stemmen omdat ik de film niet heb afgekeken,. gewoon niet mijn genre...
rupie
De film begint gelijk met een tragische gebeurtenis en pas aan het einde krijg je meer duidelijkhied, niet dat je daar nu de hele film op zit te wachten. hij blijft interessant en boeiend. De film heeft wel wat weg van american beauty. Niet het verhaal maar wel de soortgelijke sfeer. aanrader!!!
ASroma
lekkere en mooie drama.
Maar heeft deze film nog wat doen opwaaien in Amerika? Omdat er toch homo's, euthanasie, drugsgebruik etc in voorkomen
savi_7
Redelijke goede film, met een sterk begin. Als de film halverweg is zakt ie royaal in, maar tegen het einde komt het nog redelijk goed. 3
Mooi gespeeld subtiel drama, met prachtige rollen van vooral Sigourney Weaver en Emile Hirsch. Een rustig verteld verhaal dat zich langzaam ontvouwd.
Rujar
Matige film. Tragische komedie
onze videotheek heeft dat genre doorgestreept en speelfilm van gemaakt.
Film was saai. Teveel geneuzel om dan eindelijk in het laatste half uur tot de kern te komen.
HiLL
Wat een geweldige film is dit. Puur drama. Mooi acteerwerk van met name Emile Hirsch! Echt magnefiek. Je ziet een gezin uit elkaar groeien, hoewel moeder en zoon nog enigszins met elkaar communiceren kan dat van de vader en zoon met elkaar helemaal niet gezegd worden. Zie de prachtige rol van Daniels!
Mooie muziek...mooi plot! Toppertje! 4 dikke *
N.b. voordat je hem huurt/ziet: Het is een trage film..opbouwend..hier en daar wat humor. Maar vooral drama. American Beauty is beter en wat grappiger. Vergelijk ze niet met elkaar!
Captain Pervert
De DVD cover schermde met "in de stijl van American Beauty en Ordinary People", maar deze belofte werd (vond ik) niet ingelost.
De film is goed geacteerd maar wel saai. Het einde redt de film toch nog een beetje (3 sterren geef ik ervoor) maar het is niet een film die ik snel weer wil zien.
MIJN 1000e STEM trouwens!!! Hiep hoi.
matthijs_013
Film is top geacteerd! Op de hoes staat ook "In de traditie van American Beauty". Dit zie ik er inderdaad in terug. Films waarin iedereen naar de klote gaat zijn altijd interessant en vermakelijk . Enkele hilarische scènes. Soms te veel drama. Toch nog echt een topfilm. Jammer dat het gemiddelde zo omlaag wordt gehaald door mensen die de film niet kunnen waarderen (waarschijnlijk met één oog gekeken)
Raaaaaaarrrrrrr.
Idioot script dat nergens op slaat. Eerste kwartier is hopeloos, daarna wordt het wat beter. De film is op z'n best vermakelijk maar weinig filmisch; het heeft meer weg van een tv-serie.
Sigourney Weaver speelt wel aardig maar haar personage is ongeloofwaardig, maar dat zijn eigenlijk alle personages.
Na het zien van The Squid and The Whale wou ik graag meer films met Jeff Daniels zien, maar hier heeft ie een totaal oninteressant karakter.
mickmick
saaie en niet erg boeiende film geen spanning geen humor eigenlijk niks om leuk te zijn!!!
nightbreed
IJzersterke dramafilm met een prachtig opbouwend verhaal.
Zo'n verhaal waarvan je pas op het einde precies weet hoe de vork in de steel zit.
Dit is naar mijn mening de sterkste acteerprestatie van Sigourney Weaver tot nu toe.
Ik vond Emile Hirsch en Jeff Daniels ook zeer goed acteren hoewel Jeff Daniels een niet zo'n grote rol heeft in deze film.
Het verhaal wordt op een goed opbouwende en subtiele manier gebracht.
De humor in deze film is zo fijntjes en op de achtergrond dat het nauwelijks opvalt, ik vind het eigenlijk raar dat deze film in het hokje drama/comedy wordt gestopt want het is eigenlijk gewoon een dramafilm aangezien er toch een vrij zwaar onderwerp wordt behandeld.
Zwaar onderwerp? Ja schrik niet want het wordt niet op een zware wijze gebracht maar eerder subtiel en met een (duistere) knipoog af en toe (misschien is het die knipoog in de film waardoor de film in het hokje drama/comedy is gestopt ).
Op IMDb scoort deze film goed met een 7,3 uit 10 met 3146 stemmen, dat zegt dus heel wat meer dan de 3,28 uit 5 met 69 stemmen die de film hier krijgt.
Het drama wordt nergens sentimenteel en er is ook geen corrigerende vinger te bekennen, het is dus absoluut geen RTL-4 dramafilm.
Dit is overigens geen film voor mensen die een leuke comedy willen zien of voor mensen die een spannende en/of aktievolle film willen zien.
Ik heb er in ieder geval met veel plezier naar deze bijzondere film gekeken.
Cijfer: 4,5
Norma
Raaaaaaarrrrrrr.
Ik kan vaak een heel eind met je meegaan in je commentaar maar nu volg ik je maar gedeeltelijk hoor
Waarom is het eerste stuk zo slecht? Ik vond het juist sterk dat je een eerste indruk krijgt waar je in eerste instantie eigenlijk weinig mee kan maar waar later helderheid in wordt gegeven. (verfrissend, de waarheid..)
Oke, qua vormgeving is er weinig tot niets spannends mee gedaan, daar heb je gelijk in.
Dat herken ik helemaal niet. Ik vond de wanhoop en het onvermogen om verdriet te uiten van de personages juist goed overkomen.
sn@ke
- 2077 berichten
Het einde zag je al aankomen van in het eerste kwartier ,maar wel een erg sterke film. Elk gezinslid zit op het randje van het suicidale en depressie en slaagt er niet in dat te communiceren. Mooie rollen voor de hele cast , Daniels was hier erg sterk. Geen film om gelukkiger te worden.
PS : is deze film deels opgenomen , gefinancierd in Belgïe ?
Elvenraad
Goede film, die engiszins deed denken aan Ordinary People. De film komt niet geheel uit de verf, maar is zeker de moeite van het kijken waard.
alec
Mooi ingetogen drama met af en toe sarcastische satirische momenten. Goede uitgewerkte personages met acteurs die hun sporen al lang hebben verdiend. Aardige verrassingen/plotwendingen die toch anders uitpakken dan dat je in eerste instantie dacht.
Helaas was de vader/zoon omhelzing ergens aan het eind van de film een beetje over de top. En jammer dat men denkt dat 'Ordinairy People' het alleenrecht claimt als het gaat over films waar zelfmoord het onderwerp is. Deze film gaat iets verder dan dat onderwerp alleen.
Een *4
VierkanteOogjes
Prima film, redelijk goed uitgewerkt.
Iemand van jullie ook de gedachte dat Emile Hirsch best het broertje van Jack Black had kunnen zijn? Sommige gezichtsuitdrukkingen (en dat kapsel), bizar...
Beetje jammer van die scene dat hij aangereden wordt in de auto. De tegemoetkomende auto rijdt echt met 80 km p/u. Als hij niet achteruit was gereden, was die vol gas tegen de politiewagen gebeukt. Ach ja....
3,5 *
missl
mooie drama, hele mooie drama. die je meesleept terwijl je eigenlijk de hele film lang niet exact door hebt hoe het in elkaar steekt. sigourney weaver speelt geweldig en emile hersch wordt een grote. of is dat al.
3,5
MovieEter
Op en TOP drama film!! De kritieken wisselen nogal hier op MovieMeter. Natuurlijk ieder z'n meuk, maar wie van een goed en subtiel uitgewerkte dramafilm houdt, zonder overbodige en gelikte sentimenten, met scherpe randjes, dromerige muziek en (soms) mooie plaatjes, komt er zeker niet bekaaid van af...
Figo
Een zwak aftreksel van Ordinary People. Matige dialogen en het acteerwerk komt mede hierdoor niet goed uit de verf. Het blijft allemaal een beetje aan de oppervlakte.
AmazingPP
Prachtige tragi-komedie met prachtige acteerprestaties van heel de cast. Erg ingetogen gespeeld, nergens een valse emotie, gewoon rechtoe, rechtaan. Weaver laat weer eens zien wat een begaafd actrice ze is en dat ze niet alleen in SF horror films goed tot haar recht komt, maar ook in dit soort films. Ook Daniels heeft me erg aangegrepen als vader, zeker de scene met hem en de zoon. Erg mooi, kan niet anders zeggen. Dikke 4 *.
MovieEter
Laatst nog een keer bekeken en deze keer was ik toch een stuk minder enthousiast. Vind het nog steeds een goede film maar ook weer niet zo heel bijzonder. 7/10
Boenga
Eerder zwakke start - in het eerste kwartier na de tragische gebeurtenis zijn de dialogen van een eerder bedenkelijk niveau - maar nadien herpakt de film zich, en krijgt het verhaal - mede door de sterke acteerprestaties - meer diepgang, en is realistischer dan wat je op het eerste zicht zo zou denken.
Geen topper, wel degelijk (komedieloos) drama.
je80roen
In mijn ogen is dit op geen enkele wijze een komedie. Gewoon een zwaarmoedig familie-drama. Niet slecht maar zeker niet verassend. De vergelijking met americain beaty op de hoes is een schande!
Roel B
Sombere film, heel somber zelfs. Maar toch redelijk indrukwekkend. In de vara-gids stond ook al dat hij iets weg heeft van American Beauty. Maar die is toch een stuk lichtvoetiger (en veel beter!). Ik miste vooral goede muziek. Dat piano deuntje was wel mooi, maar er had toch wel wat meer afwisseling in gemogen.
Ik ben nu trouwens wel nieuwsgierig naar Ordinary people, die wordt steeds genoemd hier..
TragieStar.*
Een aardige film. Niet heel bijzonder. De acteer prestaties waren dik in orde en het verhaal was een beetje slecht en saai maargoed toch gelukt om het staande te houden.
Zeker een aan te raden maar wel voor 1 keer. Ga hem zeker niet vaker kijken.
Heb hem nu gezien en het was een goeie film. Klaar!
Seifer
Komedie?
Mmkay... toch wel een sombere film, heb nou niet bepaald moeten lachen in deze film. En dit is nou ook geen film om vrolijk van te worden.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen