• 9.373.180 stemmen

The Mystery of the Mary Celeste (1935)

Drama / Horror | 80 minuten / 62 minuten ('Phantom Ship')

Genre: Drama / Horror

Speelduur: 80 minuten / 62 minuten ('Phantom Ship')

Alternatieve titel: Phantom Ship

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Denison Clift

Met onder meer: Bela Lugosi, Shirley Grey en Arthur Margetson

Plot The Mystery of the Mary Celeste

Tijdens een vreselijke storm op zee komen de bemanning en de passagiers van het cruiseschip Marie Celeste erachter dat er een moordenaar onder hen is. Deze moordenaar vermoordt één voor één de passagiers op het schip.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Anton Lorenzen

Sarah Briggs

Capt. Benjamin Briggs

Tom Goodschild

Tommy Duggan

Ponta Katz

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Zo slecht als het gemiddelde hier aangeeft vond ik het nu ook weer niet. Het is eigenlijk het tien kleine negertjes verhaal op een schip. Er is een vrouw aan boord, aanstaande bruid van een van de protagonisten. Natuurlijk zijn er ook andere die wel een oogje op haar krijgen hetgeen tot conflicten leidt. Mensen worden vermoord, een hevige storm bijgeloof in de vorm van een zwarte kat... Het is niet slecht als tijdverdrijf maar op een gegeven moment verdwijnen 2 sleutelfiguren in het niets waaraan geen verklaring wordt gegeven. Jammer, ik had deze anders wel een nipte voldoende willen geven.

avatar van joolstein

joolstein

De op één na oudste Hammer-productie waarvan alleen een ingekorte Amerikaanse versie van 62 minuten genaamd Phantom Ship, bewaard is gebleven Het kreeg een horror-aanduiding maar eigenlijk is het een mysterie die handelt over én van de grote raadsels van de zee. Het schip werd zonder bemanning en Kapitein Briggs en zijn familie maar met de lading alcohol intact en de persoonlijke bezittingen onaangeroerd op volle zee aangetroffen. Niemand van degenen die aan boord waren geweest, werd ooit nog gezien of gehoord en de reden voor het verlaten van de Mary Celeste is nooit achterhaald. De film zelf is een vergeetbare zwart-wit B-film; waar volgens de tien kleine indiaantjes-formule op mysterieuze wijze verdwijnen of omkomen maar dan op een schip Wat heel toevallig ook een van de beroemdste "spookschepen" uit de geschiedenis is. Niet veel spanning, maar ach het is zondag, en het lage budget en de gedateerdheid en Bela Lugosi versterken de sfeer.