• 9.455.407 stemmen

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Henry Crum

Met onder meer: Michael O'Hearn, Irina Grigoryeva en Martin Kove

Plot Barbarian

Er heerst oorlog in het land. Een wrede koning heerst met ijzeren hand over zijn onderdanen. Vechtjas Kane moet hier een stokje voor steken zodat iedereen weer in vrijheid kan leven.

avatar van Tarkus

Tarkus

Wat een draak van een film is dit !!

Afgrijselijke vertolkingen, een scenario dat nergens op slaat, een regie dat er geen is.

Veel mooie vrouwen ja, en veel erotiek, maar zelfs dat is slecht in beeld gebracht.

Snel vergeten deze film...

avatar van FILM!BOY!

FILM!BOY!

Micheal O'Hearn 3 Time Mr. Universe staat er op de cover van de dvd. Ik heb geen idee wat dat Mr. Universe inhoud, maar ik denk niet veel positiefs.

Laat ik maar beginnen bij Wooby. "Doe haar niks en ik zal je dienaar zijn." zei hij aan het begin van de film, nadat Kane op een belachelijke wijze een stel criminelen had overwonnen (je plastic speelgoedzwaard tussen iemands arm klemmen en dat moet de kijker het idee geven dat het zwaard door de buik gaat ). Vanaf dat moment is Wooby het hulpje van Kane, de hele film lang. Niemand heeft enig idee wat voor een beest dat carnavalspak nou eigenlijk moet voorstellen, maar dat plus het hoge, verdomd irritante Engelse stemmetje maken Wooby tot een overbodige aanvulling op de film en het verhaal (wat er al aan verhaal was). Zonder die dingen is Wooby eigenlijk ook uitermate irritant en om je kapot aan te ergeren.

Op de achterkant van de dvd hoes staat bij genre: actie: De "actie" die er was, sloeg in één woord werkelijk nergens op: de gevechten waren zo nep als het maar kan en gewoon zielig. Een stelletje acteurs in goedkope carnavalspakken (een mislukte overname van Stars Wars had ik het idee) tegen een zooitje "helden". Ik twijfel ten zeerste of het niet verkleedpakken waren van die gasten met al die spieren.

Een andere vorm van "actie" zat er ook in: zeer slappe seks. Die meid die Kane in het begin bevrijd (waar hij die klote Wooby tot zijn dienaar neemt) denk: "Een held," en hup erin.

Een aantal van die seksslavinnen van Munkar zagen er niet verkeerd uit, maar acteren konden ze niet. Wie wel in deze film eigenlijk. Wanneer ze praten over ontsnappen, praten ze op zo'n toon van: "Ik wil eigenlijk nog wel een keer."

Die prinses Gretchen zag er ook nog wel mooi uit.

Het toernooi vond ik het hoogtepunt van de film (als er eigenlijk al hoogtepunten waren).

Een bende groep 8 kinderen kan dit veel beter dan dit zooitje volwassen "acteurs", waarvan ik me afvraag waar zij hebben leren "acteren".

Kort samengevat: waardeloos acteerwerk, een verhaal dat simpelweg nergens op sloeg en een ontzettend irritant hulpje van Kane.

Als je echt nodig toe bent aan wat op de bank zitten en een filmpje kijken, zoals ik was toen ik naar deze 300% B-film keek, kan het je eigenlijk ook allemaal niet meer zoveel schelen. Ik had geen zin om me er druk over te gaan zitten maken.

Waarom: dat weet ik niet, maar ik geef deze puinhoop een 2,5.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

'Barbarian' heeft meer weg van een opgenomen verkleedpartij dan van een echte film, want wat hier samengesteld is lijkt nergens op iets wat met cinema te maken heeft. De meute wordt aangevoerd door Schwarzenegger-kloon Michael O'Hearn, die net als Arnold een barbaar speelt in zijn eerste hoofdrol. Maar een even grote carrière zal er wellicht niet inzitten. Toch zit er met Martin Kove (the karate kid) wonderwel nog een relatief bekende naam in de cast. Wordt het daarom leuker? Neen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Na 15 minuten de film eruit gegooid, wat een waardeloze troep.