• 9.371.645 stemmen

Geregisseerd door: Kelly Makin

Met onder meer: Jalal Merhi, Cynthia Rothrock en Bolo Yeung

Gesproken taal: Engels en Portugees

Plot Tiger Claws

"The city is being torn apart and only two cops can stop the frenzy"

De politie is radeloos, wanneer ze hoort dat een seriemoordenaar het heeft gemunt op grootmeesters van verschillende vechtsporten. Inspecteur Linda Masterson vraagt of zij de zaak niet mag overnemen, want ze kent het milieu vrij goed. Samen met Sgt. Tarek Richards, zelf een martial arts-specialist, gaat ze op zoek naar de moordenaar.

avatar van Ramon K

Ramon K

Dit heb ik gezien. Zeer slecht. Ik meen dat ie ook een sequel heeft gekregen. Mijn broertje en ik keken vroeger alle slechte martial arts flicks die we maar in handen konden krijgen. Na afloop van zo'n film probeerden we dat wat we gezien hadden op elkaar uit. Altijd met succes: tranen, bloedlippen en de nodige straf van pa en ma. Jeugdsentiment dus, maar kwalitatief zeer slecht. 0,5*

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Bullshit. Bolo Yeung zit erin. Alleen zijn naam in de aftiteling is al 4 sterren waard.

avatar van Justice4All

Justice4All

Captain Pervert schreef:

Waarom geef je dan 2,5 *

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Omdat de rest van de film afbreuk doet aan de geweldige performance van Bolo.

avatar van Diesel

Diesel

Ramon K schreef:

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

haha idd, jij begrijpt, Justice4All, Bolo Yeung rulez !!

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Tja wat moet ik nu hiervan zeggen. Alles, maar dan ook alles was ver beneden peil. Het acteren, de personages, het verhaal, het vechten, de camerawerk, de muziek...

Echter, hoe raar het moge klinken, er zijn films die ik het gezien waarin alles NOG slechter was. Zodoende toch nog:

1,5 sterren

avatar van eppy

eppy

fuck yeah!!!!

avatar van Metalfist

Metalfist

Keep on kickin'

Bolo Yeung, het is een naam die tot de verbeelding spreekt. Zelfs met nog maar één film van hem te hebben gezien (Enter the Dragon) kreeg de acteur redelijke mythische proporties want elke crappy film waarin hij meespeelt krijgt toch nog ietwat punten vanwege zijn aanwezigheid. Zoiets wekt mijn interesse natuurlijk en ik besloot om me eens aan een paar van zijn films te wagen waarvan Tiger Claws de eerste is.

En eerlijk gezegd, ik begrijp perfect waar de hierboven aangehaalde commentaar op slaat want Bolo Yeung is inderdaad erg cool en tilt de film met zijn aanwezigheid alleen al naar een hoger niveau. Het verhaal achter Tiger Claws is eenvoudig, zelfs redelijk simpel te noemen met een martial-arts beoefenaar die achter de groten in de sport aangaat om hun bezittingen te kunnen offeren. Het is aan twee agenten uit New York om hem te stoppen en wonder boven wonder kunnen die ook martial-arts! Wat volgt is een kat en muis spel tussen Bolo en de agenten dat nooit echt hoogstaand wordt. Het heeft wel een zekere vermakelijkheidsfactor maar daar stopt het dan ook bij en de climax stelt ietwat teleur. Hoewel, neen dat klopt niet helemaal. Het is vooral het gevecht met Tarek dat teleur stelt want dat met Linda is nog vrij goed te doen.

Als je de film kijkt dan vraag je je af waarom ze in godsnaam Jalal Merhi hebben gecast voor de rol van Tarek. Als je echter goed hebt opgelet tijdens de openingscredits dan heb je direct je antwoord want Merhi produceerde de film, schreef het verhaal en wou dan blijkbaar ook perse de hoofdrol op zich nemen. Waarom hij niet ineens de regisseur is geworden, hij was nu toch al met alle aspecten van de film bezig, is mij een raadsel. Mocht ik Merhi voor de rest van mijn leven nooit meer in een film tegenkomen, dan zou ik als een gelukkig man sterven want hij is werkelijk een houten plank. Acteren komt er niet aan te pas en vechten is blijkbaar ook niet zijn ding. Cynthia Rothrock daarentegen komt er nog vrij goed mee weg. Ze klinkt wat als een vrouwelijke Bruce Lee (of een pornoster met al dat gekreun) maar haar vechtscènes ogen eigenlijk nog vrij degelijk. Het is echter Bolo Yeung die de show weet te stelen. De acteur was hier al 46 maar dat is nergens aan te merken. Sowieso een acteur waar ik meer van wil zien, misschien nog een kleine bijrol in de nieuwe Expendables?

Vermakelijk maar niet meer dan dat. De hele non-performance van Merhi haalt de film compleet naar beneden maar als je dat wat probeert te negeren, dan valt er best nog wel wat te genieten met Yeung en Rothrock op kop. De vervolgen hoeven niet perse voor mij maar als ik ze eens goedkoop tegenkom, pak ik ze waarschijnlijk toch weer mee.

avatar van Basto

Basto

• 11926 berichten

De hele trilogie is uit op blu ray bij Vinegar Syndrome.

Voor de liefhebber.

avatar van Basto

Basto

• 11926 berichten

Erg leuke film met natuurlijk een heerlijke bad guy. Maar de film focust lekker op de actie en houdt het tempo hoop. Prima B actie vermaak.

3,5

avatar van robertinho

robertinho

Rothrock en Yeung stelen de show. Oersimpel maar prima verhaal, luchtig b-werk dat nergens tenenkrommend slecht wordt. En lekker veel tiger style!