• 9.370.349 stemmen

Campa Carogna... la Taglia Cresce (1973)

Western | 83 minuten

Genre: Western

Alternatieve titels: Charge! / Those Dirty Dogs

Oorsprong: Italië / Spanje / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Giuseppe Rosati

Met onder meer: Gianni Garko, Stephen Boyd en Howard Ross

Gesproken taal: Italiaans

Plot Campa Carogna... la Taglia Cresce

"The preacher of death who calls himself a follower of Mohammed"

Boyd speelt een officier van het Amerikaanse leger tijdens de Mexicaanse revolutie. Hij wordt ingehuurd om een lading gestolen wapens te heroveren op een Mexicaanse rebel. Hij wordt daarbij geholpen door een premiejager (Garko), die eigenlijk niet helemaal te vertrouwen is.

Cpt. Chadwood Willer

Lt. Younger

Angelo Sanchez

Corp. Washington Smith

General Muller / Lopez

avatar van mr rumson

mr rumson

Voor mij is dit toch een matige Spaghetti western.

Zo is het acteren niet al te sterk.

De vuurgevechten kunnen er nog mee door .

Al komen die wel weer een beetje amateuristisch over doordat de bendeleider en de generaal zo knullig de orders uitdelen.

Ook de vuistgevechten zijn nog aardig en doen je denken aan die van Bud Spencer en Terence Hill.

Al met al aardig om een keer gezien te hebben.

avatar van thunderball

thunderball

Deze een week of twee geleden zitten kijken (Wild East R1 dvd).

Erg doorsnee Spaghetti western, ondanks de twee bekende gezichten in belangrijkste rollen.

Boyd is een acteur, die mij meestal niet zo ligt, ook nu vind ik 'm vrij onuitstaanbaar, omdat hij de hele film lang zich met een olijke grijns acterend door de film heen beweegt, dit ondermijnt de spanning enorm, want als zelfs de hoofdrolspeler zijn karakter en de gehele film niet serieus neemt, waarom zou ik dat dan als kijker wel doen?

Daarnaast is er dan nog Garko in tweede belangrijkste rol, die vooral in het begin niet extreem veel te doen heeft en ietwat potsierlijk met een roze parasol in zijn hand te zien is, dat maakt hij dan wél weer goed, wanneer blijkt dat hij 'm ook als soort van machinegeweer kan gebruiken! Ach, had hij misschien nog liggen van zijn Sartana rol.

Voor de rest stelt de film niet veel voor, krijgen we onder Trinity invloed een -dan inmiddels bijna verplichte- hilarisch bedoelde knokpartij, maar die het natuurlijk nooit haalt bij zijn illustere voorbeeld.

Oja, het zeer matig ingezongen liedje wordt ook nog vertolkt door Boyd, maar helaas zingt hij zoals hij hier acteert: volledig inspiratieloos en irritatie opwekkend.

Een vier, ofwel twee sterren.