• 9.234.460 stemmen

Geregisseerd door: Álex de la Iglesia

Met onder meer: Guillermo Toledo, Mónica Cervera en Luis Varela

Gesproken taal: Spaans

Plot Crimen Ferpecto

Rafael is een glad Don Juan-type, dat werkt op de damesafdeling van een warenhuis. Hij versiert al zijn vrouwelijke collega's, behalve de minder aantrekkelijke Lourdes. Op de werkvloer is Don Antonio Fraguas Rafaels rivaal. Beiden maken kans de nieuwe verkoopleider te worden. Wanneer de rivaliteit tussen collega's eindigt in moord, is Rafael voor een alibi afhankelijk van Lourdes, de verkoopster die hij eerder heeft afgewezen. Nu ze met een lijk opgescheept zijn, zijn de problemen helemaal niet meer te overzien en komt Rafael in een negatieve spiraal terecht. Hij krijgt zelfs een relatie met Lourdes, iets wat hij nooit voor mogelijk had gehouden.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Erg grappige komedie met een geestig en goed verteld verhaal. Het eerste halfuurtje was ik even bang dat het een soort Weekend at Bernie's zou worden, maar zodra het lijk is opgeruimd, gaat het verhaal gelukkig een hele andere kant uit.

En zoals gebruikelijk in een film van De La Iglesia wordt er weer een hele galerij bizarre personages opgevoerd. Vooral het vuilbekkende kleine meisje en de suffe vader zorgen voor een paar enorme lachers. Ook de humor is weer zwarter dan zwart, en niets of niemand wordt gespaard.

Maar het grappigst zijn nog de hoofdrolspelers Guillermo Toledo (als de gelikte verkoper Rafael) en de waanzinnige lelijke Mónica Cervera (als Lourdes), die letterlijk het het onderste uit de kan halen. Het laatste halfuur lijkt wel een opgefokte versie van The War of the Roses. Het knappe camerawerk en de gigantische sets maken de film alleen nog maar beter. Erg genoten.

3.5 sterren.

avatar van as

as

Ik ga met bioscoopzaal mee. lekkere opgefokte komedie waar De La Iglesia weer eens laat zien een goed gevoel voor timing en absurde humor te hebben. Guillermo Toledo is geweldig als maffe verkoper. Hier en daar een randje horror als extra'tje.

Crimen ferpecto is verre van perfecto. Vooral het laatste half uur hield niet altijd mijn aandacht vast. Maar met veel gevoel voor timing en humor gemaakt, mooi camerawerk en goede acteurs. Erg leuke film.

3.5 *en

avatar van Reinbo

Eerste behoorlijke film van Alex de la Iglesia na zijn geweldige debuut met Accione Muntante. Zeker niet zo goed, maar wel erg vermakelijk. 3,5*

avatar van gotti

M'n tweede film van Iglesia en opnieuw erg leuk. Anders dan Perdita Durango; veel tragi komischer en ook dit werkt goed. Wellicht vliegt het naarmate het einde nadert hier en daar een beetje uit de bocht, maar het is de film vergeven. Zitten genoeg leuke en mooie vondsten in...

avatar van ralfsjam

ralfsjam

wat een geweldige film zeg! goeie acteurs ook. en een lekker verhaal. ik ben niet zo van de humor, maar deze was wel erg vermakelijk. een ****

avatar van benny the cop

benny the cop

ferpecto!!!! 5 sterrren

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Heerlijke Alex De Iglesia film, met heerlijke humor, als je aan de film denkt begin je zo weer te lachen. Totaal absurd verhaal met evenzo absurde oplossingen, verwacht geen diepgang ha ha want die is er niet.

avatar van funnyhow

funnyhow

heerlijke film ...echt een aanrader !

komedie die zeker boven de middelmaat uitsteekt...

en een paar scenes die echt te grappig waren... goede acteurs ook trouwens

voorlopig 3.5 mss later zelfs 4

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Reinbo schreef:

Ga je ze (de films tussen zijn debuut en deze) nog eens herzien? Van mijn kant raad ik het je aan, want er zit gewoon niet één misser tussen...

avatar van funnyhow

funnyhow

volledig met meneer bungel eens ...

avatar van Tiany

Tiany

Leuke film, zeer goed bedacht. Hebben er niet dubbel van gelegen maar wel genoten van begin tot einde.

De hoofdrolspeler Guillermo Toledo geleek wat op de Amerikaanse acteur James Brolin, vond ik, hij zou zijn zoon kunnen spelen.

avatar van leatherhead

leatherhead

Geestig, maar niet vaak genoeg.

Vooral de eerste helft van de film voelt redelijk fris aan. Toledo doet het gewoon verdienstelijk als gladjanus pur sang, de muziekkeuze is wat banaal, maar op zich best convenabel; van een eenvoudig, komisch filmpje als dit verwacht ik natuurlijk ook niet direct een hoogstaand audiogedeelte. Verder blijft het lekker schalks, en waaien er een paar geslaagde grapjes langs.

Echt vervelend wordt de film nooit, maar zodra de schabouwelijk lelijke Lourdés aan de haal gaat met het lijk, nam het niveau geleidelijk een tikkeltje af. De film neemt weldra kluchtige vormen aan; op zich geen kwalijk iets, maar echt geweldig werd het allemaal niet uitgewerkt. Voornamelijk de reducerende grappendichtheid en de ietwat suffe voorspelbaarheden zorgen ervoor dat de gaandeweg toenemende bombarie me minder aangreep. Gelukkig dat de speelduur nog binnen een aanneembare zone bleef; langer was namelijk nefast geweest.

Ruime 2,5*, wel leuk voor een keertje, maar niet meer.

Fijne de la Iglesia.

Verwachtingen lagen niet zo hoog aangezien ik vooral bekend ben met de la Iglesia's nieuwere werk. Vaak betekent dat dat de oudere films wat vaal en verouderd aanvoelen. Dat is in beperkte vorm ook wel zo bij deze, maar het is al bij al zeker leuk genoeg voor een meer dan dikke voldoende.

Vooral het begin was érg blits. Toledo doet het erg goed als slicke verkoper en de la Iglesia haalt alles uit de kast om er maar een vlot begin van te maken. De toevallige moord vond ik wat minder, dat doet een wat kluchterig vervolg vermoeden, gelukkig laat de la Iglesia zich daar niet geheel aan vangen. De film blijft z'n donker randje houden en weet geregeld van versnelling te wisselen.

Acteerwerk is goed, visueel is het vlotjes (hoewel niet alles even strak is uitgevoerd) en de humor is geslaagd. Het duurt ook niet overdreven lang, waardoor er eigenlijk bitterweinig aan te merken valt op deze film Behalve dan misschien dat de la Iglesia het allemaal nog veel beter zou doen in z'n recenter werk.

avatar van arno74

arno74

Als misdaadkomedie heel geslaagd, al is dat niet mijn lievelingsgenre. Begint als simpele komedie maar wint snel aan kracht naarmate het vordert, meer diepgang krijgt, en meer de vorm van een thriller gaat aannemen. In vergelijking met zijn recentere films is deze de la Iglesia qua op hol geslagen personages nog best bescheiden, ik zou zelf niet snel geraden hebben dat hij hierachter zat, al zijn er wel diverse scenes die als typisch van zijn hand herkenbaar zijn. Niet helemaal mijn ding, maar wel een luchtige film die erg fijn wegkijkt. Richting 3*.