Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Robert Stadlober, Kostja Ullmann en Alicja Bachleda
Gesproken taal: Duits
Releasedatum: 18 augustus 2005
Plot Sommersturm
Tobi had zich het zomerkamp met de roeivereniging anders voorgesteld. Zijn beste vriend Achim heeft meer interesse in de ogen van de knappe Sandra, terwijl hijzelf de versierpogingen van de jonge Anke probeert af te slaan. Als dan ook nog het concurrerende roeiteam opduikt en zichzelf propageert als "de homoseksuele peddelbrigade" is de verwarring bij de jeugd compleet.
Tobi
Malte
Ferdl
Susanne
Esteban
Zonet deze film op de releaselijst (B) ontdekt. Het ziet er best straf uit.
http://www.sommersturm.de (trailer)
Patat
Erg leuke film rond holebiseksualiteit, volgens mij erg herkenbaar voor elke jongere die twijfelt over zijn seksuele voorkeur. De film probeert niet in cliché's te hervallen en slaagt daar ook erg goed in! De acteurs zijn niet verwijfd en zijn erg herkenbaar voor elke jongere. Het verhaal wordt mooi geschetst zonder al te veel franjes: sober, doch niet saai of droog. Een goede film binnen zijn genre!
Mijn oordeel: een zeer goede 4,5/5.
rprins
heb de film al op dvd gezien (duitse versie) leuke ongecompliceerde film die het thema goed aanpakt, een aanrader voor iedereen
MFEO
Geweldig leuke en goeie film. Een TOPPER!!!!
Een MUST SEE film!
titan
Zeer geslaagde coming-of-age film die, net als Beautiful thing, vooral opvalt door de normale en natuurlijke wijze waarop homosexualiteit wordt behandeld. Het komt tevens allemaal levensecht over en ik denk dat veel homo's zich in (een deel van) het verhaal zullen herkennen. Met name het acteerwerk van Robert Stadlober, die op perfecte wijze een met zichzelf worstelende jongen weet neer te zetten, draagt hieraan bij.
Daarnaast weet Summerstorm een perfecte balans te vinden tussen humor en dramatiek en door de universele aanpak is de film ook een absolute aanrader voor hetero's. 4,5*.
Bas17
Gewoon een leuke aanrader. Vind Robert Stadlober wel aardig spelen, in tegenstelling tot vele andere van die hoofdpersonen.
Zeer grappig, vermakelijk filmpje met wat grappig muziek erdoorheen. (menemenem, die scene was echt geinig)
3.5
Zeer goede film zonder vals sentiment een echte aanrader.
as
Sympathiek filmpje. Neemt geen loopje met valse sentimenten en weet overtuigend de tweestrijd, homo of hetero, te belichten. Overtuigend acteerwerk van alle spelers en een aantal leuke situaties. Na de tweede helft zakt de film ietwat in maar dat neemt de lol van het geheel niet weg.
otherfool
Uitstekend acteerwerk in dit eerlijke en mooie werkje van de zeer jonge Kreuzpaintner. Stadlober schittert in een gedurfde rol.
3,5*.
sydney
Geweldige film en inderdaad zeer ontroerend met een goede cast. Ook een mooi nummer van Nada Surf (Blonde on blonde) als soundtrack 4,5*
jacobine_rodijk
Erg mooie film, iets beter dan Mysterious Skin (enige film die even in me opkomt die beiden een beetje hetzelfde onderwerp behandelen, alleen op hun eigen manier). Sommersturm was naar mijn mening alleen iets beter omdat alles nét wat subtieler in beeld getoond werd. En zoals eerder opgemerkt een mooie soundtrack en die Anke mocht er ook wezen. 4*
Quentin
Goed gemaakt, maar dun verhaaltje en te dik aangezet, sommige personages lijken wel karikaturen. Aardig om te zien maar niet meer dan dat. 3*
stefff
Sommige grappen waren net een beetje *te*. Toch leuke film, met mooie beelden en vrolijke muziek. 4 sterren.
maxcomthrilla
Heerlijke film, die je helemaal laat meeleven met het hoofdpersonage in de film en zijn loodzware last. De manier waarop het uiteindelijk gebracht wordt gaat gepaard met veel humor en veel goede muziek. En natuurlijk het prachtige veelzeggende shot als Toby in het water springt. Diegene die Anke speelt ziet er trouwens ook prachtig uit.......Een ontroerende film met de nodige humor dus. 4,5*
Zeer fijn filmpje.
Vooral de eerste helft van de film wordt het allemaal subtiel genoeg in beeld gebracht. Het thema is ondertussen een beetje uitgekauwd (weer eentje die inziet dat hij homo is en worstelt om het aan z'n omgeving te vertellen), het toeval ligt er nogal dik bovenop, maar het is een sympathiek filmpje en dat vergeef je de film dan maar.
Tweede helft wordt het wat dikker aangezet en naar het einde toe wordt het zelfs een beetje vervelend. Een cover van The Pet Shop Boys was toch echt niet nodig. Nu was die hele soundtrack geen ruk aan, maar ik werd er wat flauw van op het einde. De cast is wel aangenaam, en alles is mooi in beeld gebracht. Lekker rustig en speels. Tikkeltje idyllisch ook.
Jammer dus dat het allemaal wat doorzichtig wordt. Ook het weer als symbool voor de stemming is nogal nodeloos. 't Voelt allemaal wat leeg en gemakkelijk aan op het einde, en da's toch wel jammer voor een film die het merendeel van de speeltijd het hart op de juiste plaats lijkt te hebben.
Had 4* geweest, 3.5* nu.
ambijans
Ik vond het een sterke film, mooi in beeld gebracht met af en toe dosis humor die me spontaan een glimlach ontlokte. Net zoals enkele andere mensen hier heb ik ook opgemerkt hoe knap die Anke was, daar zou ik zeker geen 'neen' tegen hebben gezegd maar dit geheel terzijde.
****
Mug
Sympathieke film inderdaad dat het thema homoseksualiteit erg goed weerspiegelt.
Maar ja, de gezapige humor lag me vaak niet, juist die humor was zeer cliché en uitermate vervelend.
Ware het niet dat zij het weer coverden van The Village People. Mijn tenen werden weer krom.
Jammer, had meer verwacht. Toch 3,5*.
LuCos
Inderdaad een hele goede, indrukwekkende film. Alles was goed, alleen vond ik sommige scène's nét wat te ver gaan. En keek ik af en toe de andere kant op. Maar de film is juist ook goed door zulke scène's, om juist het nog dramatischer en realistischer te maken. Een 4.5
zeekomkommer
Te ver qua sexualiteit?
patrick34
eindelijk weer een film die de moeite waard is om te bekijken ik heb erg genoten
Guyke
Brokeback Mountain op zijn duits. En ik moet toegeven zeker niet slechter. Het gegeven (race met boten) is inderdaad wat goedkoop. En de uiteindelijke plot is wat kinderachtig.
Maar ondertussen wordt wel heel goed het gevoelen geschetst van een jongere die, in feite tegen zijn zin, moet erkennen dat hij homo is. Qua intrige en karakters volgens mij dus zelfs beter dan de film van Ang Lee.
Een film die mij, ondanks zijn wat goedkoop aanzien, toch sterk heeft aangegrepen.
Shunshine
mooie film, zeer sterke acteurs.
Ook mooi verhaal.
En een prachtig liefdesverhaal zou er van deze een vervolg komen ik hoop het.
GlenX
Leuke film om eens weg te kijken,Het verhaal daarintegen is erg simpel,en vol clische's...
Een leuke film om het taboe om het thema een beetje te verbreken!
3.5
Goodfella_90
Alhoewel ietwat overroepen een prima film die het thema natuurlijk en redelijk realistisch behandelt. De humor leek hier en daar een tikje misplaatst, omdat er nou niet buitengewoon veel te lachen viel (de stoere gay chief uitgezonderd
), maar prima acteerwerk en de niet-clichématige aanpak maken er een hele redelijke film van.
Alleen jammer van de scène waar je een ieder in zijn/haar bed gelukkig dan wel ongelukkig ziet zijn; doet wel heel American Pie-achtig aan.
serpico
De film gezien onder levensbeschouwing, echter zonder Nederlandse ondertiteling. En ook met vele side-notes van de lerares ontgaat mij dan een hoop in die Duitse taal.
Maar het zal mede door de omgeving (mijn klas) gekomen zijn dat ik de film niet echt goed vond. De homoseksualiteit is al vanaf het begin voelbaar, en als je er toch niks van snapt en het enige woord dat je opvangt 'Schwoel' (of hoe je het schrijft) is, is de film een stuk grappiger dan hij waarschijnlijk bedoelt was. Zeker met het gay-opperhoofd en zijn banaan. Of Tobi's bloedmooie vriendin die hij laat stikken voor een jongetje van het andere kamp. Nee toch!
Wat ik dan weer wel opving was de bedoelde humor, en die was helemaal niet grappig. Dan dat liedje als ze aan het einde hun wedstrijd moeten roeien, aargh.
Mijn beeld is hoe dan ook te vervormd om de film eerlijk te beoordelen. Als ik hem ooit nog eens mét ondertiteling zie zal ik dat wel doen.
Donkerwoud
Tegen de achtergrond van een roeikamp en hun finalewedstrijd, zien wij het verhaal van een jongeman die worstelt met homoseksuele gevoelens naar zijn beste vriend toe. Tot overmaat van ramp wordt het kamp opgevrolijkt met een vrolijke vereniging van nichten. Met dit simpele gegeven als leidraad worden cliches over en weer in eerste instantie bevestigd, om later juist helemaal aan diggelen te gooien. Denk aan de afschuwelijke komedie Boat Trip, maar dan met een volwassen verhaal dat hout snijdt.
Dit alles wordt zeer intiem in beeld gebracht, met mooie sfeerbeelden en een ijzersterke soundtrack om de innerlijke beleving van de protagonist te visualiseren. Soms duikt de camera bijna op de lichamen om het liefdesspel nog intenser te maken. Overigens zonder dat het overmatig ranzig wordt. ( of je moet zo homofoob zijn dat kussende mannen je al angst inboezemen ). De humor neigt naar het puberale, maar gezien de setting is dat juist een extra sfeer-element.
Het is meer dan een sterke homo-film. Het is ook een verhaal over hoe een opgroeiende adolescent zichzelf moet accepteren tegenover hoe anderen hem zien en hoe hij zichzelf wil zien. Heel herkenbaar, zeker ook voor mij als hetero.
Klein puntje van kritiek: naar het einde toe wordt het wel erg politiek-correct allemaal.

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Baisers Cachés