menu

In Her Shoes (2005)

mijn stem
2,98 (1135)
1135 stemmen

Verenigde Staten / Duitsland
Komedie / Drama
130 minuten

geregisseerd door Curtis Hanson
met Cameron Diaz, Shirley MacLaine en Toni Collette

Maggie en Rose zijn zussen, maar ze verschillen als dag en nacht. Maggie is mooi en sexy, een tikje oppervlakkig en charmant. Ze is dol op winkelen maar heeft geen huis, carriere en geld. Rose is twee jaar ouder, en lijkt in niets op Maggie. Ze is advocate en heeft haar pensioenvoorziening al geregeld. Ze heeft een relatie met een gescheiden collega, waarvan ze hoopt dat die zal uitmonden in een huwelijk. Als Maggie bij haar zoveelste baantje de laan uit vliegt, gaat ze voor hulp naar Rose, die voor de zoveelste keer probeert haar zus te helpen. Maar als blijkt dat Maggie niet alleen een voorkeur heeft voor de schoenen van Rose, maar ook voor haar minnaar, ontspoort hun toch al wankele relatie. Dan komt Ella in hun leven: hun grootmoeder die ze al twintig jaar niet hebben gezien. Zij brengt Maggie en Rose samen in haar huis in Florida, waarop even hilarische als hartverscheurende verwikkelingen volgen.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=ws3QUUyoNhU

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Rianneke_Dan
3,0
Het viel tegen deze film.
Had veel meer van verwacht, het was allemaal erg langdradig.
Cameron acteerde opzich wel leuk, en er zaten wel leuke scene's in.
Maar het was naar mijn mening niet geweldig.

avatar van serpico
3,0
Gisteravond gekeken, en het is zeker een leuke film.
Wel een film die zichzelf heeft overgoten met een aantal cliché's, maar die op een zodanig warme manier aanpakt dat het niet irriteert.

Het verhaal is dus niet echt vernieuwend, maar sommige dingen waren erg leuk gevonden, bijvoorbeeld al die oudjes, hilarisch, met als uitschieters die blinde man in het bed en de beste vriendin van Ella.
Alleen Rose werd af en toe een beetje irritant. Maar het is haar vergeven.

Een aanrader dus!
3,5*

avatar van Norma
3,0
Is het ook.

Op zich geen onaardige film, maar zeker het eerste stuk duurt gewoon veel te lang. Het is meteen wel duidelijk wie de brave zuster is en wie de wilde, en dat ze beide wel wat mogen veranderen....daar hebben we echt geen anderhalf uur voor nodig. De film komt -grappig genoeg-pas op gang als de oude dametjes en heren in beeld komen

***

2,0
Pfff, wat een zit zeg. Erg langdradig. Als komedie vind ik het een complete mislukking, om de simpele reden dat de humor niet geslaagd is. Als drama is 't al wat beter, maar dan alleen in de tweede helft van de film. In de eesrte helft worden alle cliches uit de kast gehaald, ergelijk altijd bij zulke films. Er wordt in die tweede helft (het moment dat Diaz naar Florida gaat) aardig geacteerd en het verhaal krijgt eindelijk wat diepgang, verrassend veel zelfs. Shirley MacLaine steelt de show in een aardige bijrol. Toch is het allemaal erg karig en echt een hele strijd om hem uit te zitten. 2 sterren.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,0
Het is dan een soort meidenfilm, maar ook mij vermaakte ie wel.
Diaz en Colette zetten een leuke rol neer als kibbelende zussen die toch wel van elkaar houden, ook al zijn ze zo verschillend.

Ik vond de film best grappig. MacLaine als oma was ook een prima keuze.

3*

avatar van stephan73
2,5
Onverwacht was dit dus toch een vermakelijke film. Had eerder een romcom verwacht, maar hier zit weinig romantiek of zelfs maar komedie in. Het is gewoon een goed uitgewerkt familiedrama, met enkele grappige momenten.
De twee hoofdrolspeelsters lijken erg goed op elkaar ingewerkt te zijn en geven elkaar goed tegenspel. Cameron Diaz lukt het om van een irritante zus, langzaam een meelevende zus te maken.

2,5*

avatar van Leland Palmer
2,0
Leland Palmer (crew)
Zo, dat was een behoorlijke opgave zeg. Behoorlijk zwakke film van de regisseur van het ijzersterke L.A. Confidential. Cameron Diaz zet gewoon een slechte prestatie neer, Toni Colette deed het redelijk, maar viel ook niet goed in de smaak en samen als zussen zijn ze behoorlijk onder de maat. De film duurt gewoon veels te lang en is bij vlagen langdradig. Een komedie kan ik dit niet noemen en ook als drama vind ik de film niet geslaagd. Het script is zwak en dat maakt de prestatie van de twee hoofdrolspeelsters alleen maar minder. Zodra Diaz naar Florida gaat en we kennis maken met dat oude vrouwtje - die hele oude en niet Shirley MacLaine - gaat het een beetje de goede kant op en mogen wel zelfs nog genieten van een zeldzaam grappig moment. Jammergenoeg worden we dan weer getrakteerd op de één na de andere cliché en is er alleen Shirley MacLaine zelf nog die de boel een beetje kan redden. Een beetje, want het is niet genoeg voor een voldoende.

2,0*

3,0
Toni Collette, voorheen onzichtbaar, maar sinds ik Little Miss Sunshine zag, blijkt ze in elke film die ik van haar zie te schitteren. Zo ook hier naast Diaz, die helaas eenzelfde soort rol speelt zoals we vaker van haar gezien hebben. Een blonde doos, die uiteindelijk toch ook wel lief en slim blijkt te zijn.

Enigszins voorspelbaar is het verhaal wel, maar door de luchtige regie van Hanson -écht zwaar wordt het nergens- blijft het een uitermate aangename film, zonder te vervallen in een bouquetreeks-achtige verfilming. Daar is Hanson namelijk te goed voor...

3*

avatar van Baggerman
3,0
Soms wat saaie film die toch wel wat mooie ontroerende en leuk komische momenten kent.

Toni Colette vind ik toch één van de, zoniet de, beste actrices van de laatste jaren. Helaas is ze voor Hollywood blijkbaar te 'lelijk' voor echt grote rollen, maar voor alles wat ze toegespeeld krijgt verdient ze van mij een dikke voldoende.

Diaz is mooi en heeft een leuke glimlach. Meer niet. Net zoals haar filmzusje in de de film tegen haar zegt: "wat doe je als je niet meer mooi en cute bent?"

avatar van Near_Dark
2,0
Man,man,man, weer een uur van mijn leven verspilt door naar zulke rommel te kijken.

Nochthans is het een regisseur die al genietbare films heeft gemaakt (L.A. Confidential (1997)...), maar deze behoort daar duidelijk niet bij.

Na 1u kijken heb ik hem afgezet, zo vervééééélend, hij kabbelt maar door zonder ooit écht grappig of dramatisch te worden, pffffft...

4/10
Een regelrechte flop !

p.s. Ok, ik heb hem niet uitgekeken en na 60 minuten al afgezet, maar als een film me na een vol uur nog steeds niet aanspreekt is het hoog tijd om er mee te stoppen.

avatar van Donkerwoud
3,5
Er gaat niks boven Cameron Diaz die een hele film lang in niksverhullende kleding door het scherm banjert. Maar buiten dat is het een lekkere feel good komedie over zusterliefde in goede en minder goede tijden.

avatar van DonOswaldo
2,0
Teleurstelling. Cameron Diaz doet het wel leuk, maar Toni Collette vond ik echt een vervelende actrice. Komedie richt het zich niet vaak genoeg op, en het drama weet ook slecht bij momenten te pakken, waardoor het toch een net-niet-filmpje wordt. Ook is de speelduur afgrijselijk lang wat zwaar in het nadeel werkt.

2*

avatar van tommykonijn
3,5
Leuke feelgood-movie. Cameron Diaz doet het, zoals meestal wel vind ik, best leuk. Van Toni Collette had ik in bijv. 'About a Boy' een minder hoge pet op, maar hier viel ze me best mee. De film weet goed een mengsel te maken van komedie en drama. Heb een paar keer flink moeten lachen bijv. met die bejaarden . Het einde is ook wel op zijn plaats opzicht (wel misschien een beetje voorspelbaar, maar goed..). Het speelduur had ook misschien eventueel wel wat korter gemogen. Maar ik stoorde me er niet echt aan. Ik vond het in zijn algemeen gewoon een leuke film. Ik ga hier niet heel kritisch over doen. Ik vond hem zeker leuk en vermakelijk om eens gezien te hebben.

3,5*

avatar van Film Pegasus
2,0
Film Pegasus (moderator)
Doorsnee romcom met de nodige humor, genante scènes en een regisseur die z'n film op safe speelt om een breed publiek te bereiken. Van dit soort films zijn er al veel de revue gepasseerd. Gelukkig zijn de hoofdacteurs van dienst actrices die dit genre als gegoten zitten en met Cameron Diaz één van de weinig echt leuke actrices in dit genre. Maar daarmee is ook alles gezegd. Het wil nooit het gemiddelde niveau overstijgen en blijft rustig doorkabbelen. Net niet vervelend, maar ook niet bepaald boeiend genoeg om van een goeie film te spreken.

avatar van Theunissen
3,0
Hoewel dit een drama / komedie is welke vooral bedoeld is voor vrouwen vond ik het best nog een aardige film om naar te kijken (is wel iets aan de lange kant). Het verhaal heeft persoonlijk weinig om handen en was misschien ook wel een tikkeltje cliché maar de uitvoering was wel leuk en goed gedaan en de actrices hadden duidelijk zichtbaar plezier in deze film. De actrices maken deze film sowieso. Toni Collette vind ik een goede en leuke actrice en ook in deze film speelt ze gewoon sterk, datzelfde geldt ook voor veteraan Shirley MacLaine. Cameron Diaz is geen super actrice maar zij compenseert dat ruimschoots met haar fraaie lichaam welke vaak te zien was (zoals de bikini scene bij het zwembad). Al met al heb ik me best vermaakt met deze film en keek hij ook nog best goed weg.

avatar van gauke
3,0
Omdat deze sentimentele dramatische familiekomedie (twee zusters die enkel de schoenmaat gemeen hebben) alles behalve overtuigend begon, eerder lauw en saai, werd van de kijker het nodige doorzettingsvermogen gevraagd. Maar de tweede helft werd het tempo opgeschroefd en werd het verhaal, vooral door toedoen van Shirley Maclaine, boeiender.

avatar van blurp194
3,5
Ik had eigenlijk verwacht dat dit het zoveelste derderangs formulewerkje zou zijn - alleen verteerbaar voor de verstokte fans van mevrouw Diaz. Maar dat valt mee, want vanaf een kwartiertje of zo de film in begon me op te vallen dat er behoorlijk overtuigend gespeeld wordt. Ook door Cameron Diaz. Ze kan het dus wel.

Situationeel hier en daar best grappig, geen rolling on the floor misschien, maar wel leuk genoeg om met een fijn gevoel uit de film te komen. Wel wat zoetig melodramatisch, maar dat past bij het genre.

avatar van BBarbie
3,5
Een film met Shirley MacLaine kan ik maar moeilijk laten liggen. Terecht blijkt maar weer, want dit is een onderhoudend romantisch drama met hier en daar een vleugje humor. MacLaine en ook Toni Collette zijn goed bezig. Dat regisseur Hanson een poging doet om de weelderige voorgevel van Cameron Diaz te pas en te onpas de hoofdrol te laten spelen, neem ik dan maar op de koop toe. De film wordt daar niet beter, maar ook niet slechter van.

avatar van K. V.
3,5
Deze eens geprobeerd en dacht weer dat het een of andere flauwe komedie ging zijn, maar deze film was toch wel serieuzer van toon dan verwacht. 'k vond het wel de moeite om gezien te hebben.
De cast deed het prima en verder zag de film er prima uit.
Toch wel aangenaam verrast.

avatar van Miszmi
3,5
Een film die ik er lang links heb laten liggen, omdat ik in de veronderstelling was dat ik deze allang gezien had. Na het zien van de trailer kwam ik tot de conclusie dat dat niet geval is. En heb er ook zeker geen spijt van gehad dat ik het voor de zekerheid nog even nagekeken heb.

De film kreeg me wel gelijk mij, maar ergerde mij nogal aan Diaz. Ze begon niet erg lekker aan de film. Vanaf het moment dat zij naar haar oma vertrok was het een wereld van verschil en leek ze veel beter in haar rol te zitten. Collette had haar ups en downs. Het ene moment vond ik haar erg prettig en het andere moment verzuchtte ik mezelf nog maar eens vanwege het dramatische acteerniveau. Gelukkig waren Diaz en Collette wel goed op elkaar ingespeeld en voelde je de klik tussen hen wel. MacLaine speelt veruit het best en heb echt het meest genoten van haar prestaties.

Het bejaardentehuis vond ik erg leuk bedacht en heb daar op sommige momenten ook gigantisch van genoten. Momenten met een lach en een traan waarin drama en komedie goed waren gecombineerd. Het verhaal is voor de rest bomvol clichés zat en voorspelbaar was. Het is gewoon een hele fijne film om eens gezien te hebben, 3.5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:36 uur

geplaatst: vandaag om 02:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.