• 9.377.473 stemmen

Met onder meer: Emanuel Bettencourt, Denis Moschitto en Nora Tschirner

Gesproken taal: Duits, Grieks en Turks

Releasedatum: 23 februari 2006

Plot Kebab Connection

Ibo wil de Quentin Tarantino van Duitsland worden. En gezien het succes van de commercial die hij maakt voor de dönerzaak van zijn oom, moet dat zeker gaan lukken. Maar dan raakt zijn Duitse vriendin zwanger. Zijn twijfels over het vaderschap en ruzie met zijn Turkse familie gooien zijn plannen in de war. Gefrustreerd biedt hij de buurman en concurrerende Griekse restauranthouder zijn diensten aan. Wanneer dan ook nog eens de maffia uit de buurt zich mengt in de affaire, lijkt het echte leven ineens op de Kung Fu-film die hij zou willen maken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Anatolia

Anatolia

Script is van Fatih Akin.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Soort kruising tussen Fighting Fish en Shouf Shouf Habibi

Ben benieuwd...

avatar van Anatolia

Anatolia

Officiële site (Kung Fu Fighting! )

Soundtrack ziet er al goed uit.

avatar van Diesel

Diesel

Geweldige site, erg leuk!

avatar van chiquita

chiquita

Haha, trailer is leuk.

avatar van Ella

Ella

Heb net de film gekeken.

Jammer van onze tijd.. dat zeg ik niet snel maar deze vinden wij echt waardeloos...

Maar dat is onze mening,... Dus zelf kijken wat je ervan vind.

avatar van mca22

mca22

gisteren gezien en ja wat ik er van vind? ik had toch meer aktie verwacht maar is het niet het is meer een rustige louwe droge film soms best wel grappige momentjes een echte mening heb ik niet.

avatar van titan

titan

De film barst van de leuke ideetjes en de ingrediënten voor een vermakelijke film zijn volop aanwezig, maar al die aanknopingspunten willen maar nooit een vloeiend geheel worden. Als Titzi Ibo maanden niet ziet staan en zich vervolgens na de geboorte van haar dochter laat lijmen met een paar regeltjes Shakespeare zakt mijn broek helemaal af. Een gemiste kans, 2*.

NB: opvallend dat alle allochtonen in deze film gewoon Duits spreken.

In Duitsland spreken de allochtonen over het algemeen veel meer Duits dan dat ze hier Nederlands spreken.

avatar van titan

titan

Daarom noemde ik dat ook.

. Ik dacht dat je het opvallend vond dat het in deze film voorkwam. Terwijl het in feite niet zo opvallend is.

avatar van Wouter

Wat is dan het verschil met bijv. Shouf en Schnitzel? Daar wordt toch enkel in de thuissituatie hier en daar Arabisch gesproken? (Heb deze film niet gezien, vandaar)

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Ze beheersen het Nederlandse taal wel , dus waarom zouden ze moeilijk doen door met ondertitelingen enz te gaan werken, maar die ouders , die kunnen in het echt ook geen Nederlands, denk ik, vandaar dat ze wel moeten in het Arabisch..

avatar van Anonymous

Anonymous

Weinige echt grappige momenten. Ik zit er niet echt om te springen om deze film nog een keer te zien. Vaak erg clichématig door grappen die je al van ver ziet aankomen.

avatar van Hattori

Hattori

Sterk begin maar slapt erg af waardoor je de laatste 20 minuten de neiging moet onderdrukken om de fast forward-knop niet in te drukken.

avatar van DeRob

DeRob

Zeer luchtige film, maar ik vond hem super!

De brave versie van Gegen Die Wand in mijn ogen.

Was volledig wat ik ervan had verwacht, hou meestal meer van drama of cult maar als je 2 uur hebt geslapen en een serieuze kater hebt dan is dat de moment om deze te gaan huren!

avatar van danny61

danny61

vond hem eigenlijk niet slecht,maar ik had toch liever wat meer grappige momenten gezien,al bij al toch redelijk goed.

avatar van Gestuz

Gestuz

ik vond deze film zo veel leuker dan shouf shouf en schnitzel paradijs ik heb echt gelachen !! niet verwacht van een duitse film

avatar van Alina

Alina

In eerste instantie lijkt dit een heel standaard filmpje, maar hij is heel vermakelijk en origineel. Ik heb erg vaak gelachen en vond het een leuke film. Leuk dat er bekende Turkse acteurs in spelen zoals Sibel Kekilli en Guven Kirac. Ook leuke muziek erdoor. Ik vond de hoofdrolspeler grappig en hij zette een goede rol neer. Ook vond ik de concurrentie tussen Oom Achmed en de Griek super! (Geeft goed beeld van de realiteit, haha) Ik moet zeggen dat ik honger kreeg tijdens de film, want Doner is echt onweerstaanbaar! Deze film krijgt van mij 3,5 *

avatar van Redlop

Redlop

Qua gevoel voor humor verloopt de integratie van Turken in Duitsland verdacht gemakkelijk. Nogal voorspelbare lach of ik schiet humor. Men doet leuk dus zal het ook wel leuk zijn, zoiets. Wel een paar aardige filmische momenten. Tony Montana, The Matrix en Potemkin was aardig, maar vooral omdat de rest zo vervelend was. 2*

avatar van Mug

Mug

Multiculti-komedie die qua vermaak varieert in briljant tot beschamend. De bioscoopspotjes zijn fantastisch bijvoorbeeld. Maar och och, wat krijg ik jeuk als een baby verschoond moet worden die dan juist bij iemand in de bek schijt. De negatieve dingen blijven hangen helaas, terwijl er wel heel veel plezier in zit. Gemiste kans. 2,5*, verder kom ik niet.

Pr-machine zat ook goed. Geschreven door Fatih Akin!!!!! (en 3 anderen)

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gezien met de klas tijdens en theater dag. Het was wel een leuke film. Een beetje het Duitse Schnitzelparadijs. Met leuke grappige momenten die af en toe ook onzinnig zijn. (hoort erbij) Ook die drie kerels (2 dunne en 1 dikke) hadden ook leuke bijrollen. Met daarnaast nog een vleugje martial arts en ook die stompzinnige relames drbij. Best wel een amuseerend filmpje. Maar toch vond ik Het Schnitzelparadijs ietsje beter. Enne...die Titzi was een lekker wijf.

3,5

avatar van Paøsk Inaüke

Paøsk Inaüke

Vond het sterk in deze film dat de problemen van en tussen de beide hoofdpersonen realistisch werd neergezet, maar tegelijkertijd de luchtige sfeer werd behouden. En al die effectjes en fantasieën, leuk man =)

avatar van LBK

LBK

geestig filmpje!

avatar van gluto

gluto

shouf is leuker

avatar van Mitch_Scho

Mitch_Scho

Ik heb hem net bekeken. Ik vond hem toch wel leuk.

Was verplicht voor Duits om een Duitse film te kijken en deze leek mij wel wat. Zeker geen verkeerde keuze. Niet de hele tijd voorspelbaar. Op enkele dingen na dan, maar ja dat kun je verwachten bij dit soort films. Ik heb me niet verveeld, zelfs goed geamuseerd

avatar van Flipman

Flipman

Tja, het is en blijft een formulefilm. Maar dat was hier niet zo storend als tijdens Hamlet 2 die ik onlangs zag. Ik kon tijdens deze film toch nog redelijk meeleven met Ibo, ondanks dat ik wist hoe de film af zou lopen. Nou ja, in grote lijnen dan .

Wat me wel opvalt; Ibo maakt allemaal van die gave filmpjes. Maar je ziet ze hem nooit maken! Hoeft niet heel uitgebreid in beeld te worden gebracht, maar alleen de choreografie en de rekwisieten voorbereid te zien worden vind ik niet genoeg. En aan zoiets gaat ook nog behoorlijk wat post-productie vastzitten. OK, over die eerste deed ie dan ook drie maanden, dat wel. Kortom, ik wilde iets van dat filmproces zien.

Waar Hamlet 2 ook in faalde was een vlotte film zijn. Hierin is Kebab Connection juist weer wel geslaagd. Ik heb een aantal keren hartelijk moeten lachen en daarmee moeten oppassen dat ik andere mensen in huis niet wakker maakte. Het is geen hoogdravende film maar leuk om een keertje gezien te hebben. Want Turken, mannelijke -en vrouwelijke- trots, familie-eer, familievetes, Grieken, mafia, kung-fu, op komst zijnde kinderen en döner maken een bijzondere combi !

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Dat was een aanstekelijke, knap in beeld gezette komedie over een jonge Duitse kunstenaar van Turkse origine die zijn - oorspronkelijk - Duitse vriendin zwanger maakt.

Hij staat in de buurt bekend als filmmaker die hilarische reclamefilmpjes maakt voor de kebabzaak van zijn nonkel. Zijn vriendin wil dat hij, als aanstaande vader, leert wat het is om zijn verantwoordelijkheid op te nemen.

Met vallen en opstaan leert hij hoe zich te gedragen als toekomstige vader.

Ik vond het een vermakelijk filmpje met hier en daar een minder moment, maar daar hebben wel meer films last van...

7/10.

Een aanrader

Website: http://www.kebabconnection.de/

avatar van Ruud007

Ruud007

Slecht!

Wat een verschrikkelijke film! We kijken 'm in delen bij Duits (verplicht! het is je reinste horror!) en het is allemaal zo overdreven en slecht geacteerd. Zelfs wij Nederlanders kunnen dan nog beter filmen dan Duitsers. Dit is al de tweede in mijn ogen geflopte film. Zeker niet aan te raden!

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Ruud007 schreef:

Slecht!

Ja zeg, als je een film in stukjes bekijkt kan ik goed geloven dat je er op den duur niets meer aan vindt...

Geef je leraar Duits gerust een peer op zijn muil omdat hij een filmverkrachter is