• 9.375.099 stemmen

Ronaldo (2015)

Documentaire / Biografie | 102 minuten / 88 minuten (ingekorte tv-versie)

Genre: Documentaire / Biografie

Speelduur: 102 minuten / 88 minuten (ingekorte tv-versie)

Alternatieve titel: Ronaldo, de Film

• Videoland Bekijk via Videoland
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Ronaldo

"Astonishing. Intimate. Definitive."

Voor de allereerste keer gaat de wereld mee achter gesloten deuren en krijgt zo op een levendige en openhartige manier toegang tot de man Cristiano Ronaldo, zoals hij echt is; voetballer, vader, familiemens en vriend. Aan de hand van diepgaande gesprekken, veel voetbalfragmenten en nooit eerder vertoonde archiefbeelden, biedt deze documentaire een inkijk op het sportieve en persoonlijke leven van de drievoudig Ballon D’Or-winnaar, op het hoogtepunt van zijn carrière. Voor het draaien van 'Ronaldo' kregen de makers van o.a. 'Senna' en 'Amy' 14 maanden lang onbeperkte toegang tot zijn intieme kring en de coulissen van zijn sport.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

English Sports Presenter 1 (stemrol)

English Sports Presenter 2 (stemrol)

Spanish Sports Presenter 1 (stemrol)

Spanish Sports Presenter 2 (stemrol)

Leland Palmer

Held. Prachtige vent, een winnaar en een man die alles zal doen om z'n doel te bereiken.

Mijns inziens de beste voetballer ooit. Maar ik ben misschien een heel klein beetje bevooroordeeld, aangezien ik (al vanaf m'n geboorte ongeveer) een groot Manchester United fan ben en Ronaldo al vol interesse volg sinds-ie 17 / 18 was.

Draait vanaf vandaag in de bioscoop overigens.

Nino_1993

Sorry hoor, ieder zijn held maar wie geeft er een fuck om deze overbetaalde yup?

Nino_1993 schreef:

Ik. En nog wat miljoenen mensen met mij. Waarschijnlijk ben je totaal geen voetbalfan. Anders had je zo'n vraag niet hoeven stellen.

avatar van de grunt

de grunt

Messi is beter.

Leland Palmer schreef:

haha, VOETBALFAN.....is ok hoor !Miljarden fabriek wou je zeggen toch.)

avatar van bass-9

bass-9

Nino_1993 schreef:

haha, VOETBALFAN.....is ok hoor !Miljarden fabriek wou je zeggen toch.)

Die man vermaakt wekelijks miljarden mensen. Dus in die zin zeker een miljardenfabriek. Maar je prachtige volzinnen hebben mij inderdaad van een van mijn grootste hobby's afgeholpen hoor. Wat een misplaatste hoogmoed zeg. Wanneer jij een evenement vindt waar 2 tot 3 miljard mensen naar kijken, spreken we elkaar weer. Misplaatste arrogantie. Bah. Kijk je ook zo naar acteurs die in bepaalde flutfilms spelen voor een paar miljoen? Wat een stereotype reactie.

Ben erg benieuwd naar deze documentaire. Ronaldo verliest zichzelf wel eens in zichzelf, heb ik het idee. In zijn eeuwige wil om de beste te zijn en te winnen. Het brengt hem tot ongekende hoogte maar zit hem volgens mij persoonlijk wel eens in de weg. Ik snap alleen niet zo goed waarom het niet ná zijn carrière gemaakt is...

avatar van DBTim

DBTim

Ronaldo of Messi? Ik kies zonder twijfel voor Messi, maar ik ben geen hater van Ronaldo. Daarom heb ik redelijk genoten van deze docu. Het blijft allemaal vrij oppervlakkig, maar Ronaldo's werkethos vind ik inspirerend om te zien. Om hier een kijkje in te krijgen via deze docu vind ik dan ook tof. Hoe hij met zijn zoontje omgaat was ook aandoenlijk om te zien. Voor de rest niet heel bijzonder. Gewoon leuk om een keer gezien te hebben.

schumacher

CR7 of Messi? CR7 zonder twijfel, de compleetste en beste speler ooit samen met Maradona.

Bewees zich in Engeland, in Portugal, bij Portugal, won met 2 verschillende teams de cl enz... teveel om allemaal op te sommen.

Net gezien; goede docu al miste ik wel een aantal goeie fragmenten.

Je krijgt uiteraard een inkijk in het leven vd beste voetballer ter wereld maar het gaat niet al te diep.

Geen seconde verveeld, ik wilde in feite nog meer en dat het nog wat langer mocht duren .

Kga die sowieso op blu-ray ook kopen, voor de collectie.

Voor de rest een goede klik met zijne kleinen en zijn familie en nog enkele andere mensen, die heeft ze toch uit het slop geholpen, alleen jammer van z'n vader natuurlijk. En iets wat velen niet weten of vergeten dat is dat Ronaldo heel arm was vroeger, die reacties van rijke yup en dergelijke meer zijn dan ook volledig misplaatst oftewel door een hater die zoiets post of door iemand die van niet beter weet.

Als iemand zich opgewerkt heeft en der hard voor gewerkt heeft wrm zou die dan nu niet mogen genieten van zijn rijk en succesvol leven? Die heeft nu éénmaal een gave die vele anderen mensen niet hebben, dat telt ook voor heel wat andere sporten of beroepen, was het allemaal zo simpel maar. En nog een opvallend feitje; terwijl anderen liever gaan zuipen en feesten of de clown uithangen zoals bv Balotelli tja.... dan ziede het verschil toch ook.

En dan die vrouwen; stekezot zijn ze haha.

Op andere momenten heb ik wel zoiets van wat een geschifte boel, al die gekke mensen die volledig staan door te draaien, ik denk dat dat soms ook wel eens wat kan tegen steken? Er zit dan een fragement ook in waarbij zo iemand onbeschoft doet tegen CR7, die beseffen niet dat je niet iedereen een handtekening of wat dan ook kan gaan geven op ieder tijdstip of moment van den dag.

Als die bij Real zal weggaan dat gaat zeer zeer raar doen in den beginne, iets wat ik alvast nog nooit zal gevoeld hebben dat weet ik nu al, ik heb al enorm veel spelers en topspelers bezig gezien zoals vele andere voetbalfans en was bv ook grote fan van bepaalde andere spelers zoals Roberto Baggio/Maradona en noem maar op maar nog nooit zal ik een rot gevoel hebben als CR7 er nimmer zal zijn bij Real en al zeker als die zal stoppen, pppff. Maarja, we weten dat spelers komen en gaan, dat ze niet eeuwig kunnen meegaan, zelfde in de cyclocross met Sven Nys. Ben alvast heel tevreden dat ik de tijdperken van een CR7, Nys, Schumacher en noem maar op heb mogen meemaken.

avatar van wexxel

wexxel

Aardige biopic. Iets te flatteus voor deze voetballer die zich beweegt in een compleet krankzinnige wereld. Leuker had ik het gevonden als er meer aandacht was gegaan naar de absurde bedragen die er de laatste 5 jaar uitgegeven worden.

Wat je er allemaal voor moet brengen was wel mooi in beeld gebracht. Ronaldo is een zeer gedreven persoon die ontzettend veel arbeid verricht om de beste van de wereld te worden. Ook intrigerend was het feit dat er in zijn tijdperk volgens de FIFA een betere is en wat dat met de psyche van Ronaldo doet.

Overigens ben ik het niet eens met bovenstaande persoon; dit is namelijk het tijdperk wat het voetbal totaal aan het verzieken is. In de CL zullen altijd dezelfde clubs tot de halve finale komen en zullen de grote clubs van weleer nooit meer komen.

Ik verlang terug naar de tijd dat clubs als: PSV, Valencia, Leeds, Leverkusen, Marseille de (halve) finale konden halen.

Het grote geld regeert en dat gaat nooit meer veranderen vrees ik..doodzonde!

avatar van tommycool98

tommycool98

Goede documentaire voor Ronaldo fans!

avatar van The Oceanic Six

Ik heb deze docu alleen gekeken omdat ik als voetballiefhebber geïnteresseerd ben in voetbaldocu's, maar niet omdat ik Ronaldo nou zo'n boeiend persoon vind. Of sympathiek vind. Integendeel.

Ronaldo verdient veel respect voor de atleet, topsporter en topvoetballer die hij is, maar ik vind het 1 van de meest vervelende figuren in de voetbalwereld. Zelden een grotere narcist gezien als deze Portugees. Zijn uiterlijke vertoon, zijn patserige wagens, zijn houding. Deze man is echt gek op zichzelf en de hele wereld mag dat weten. Niet mijn type mens. Ronaldo is vooral een commercieel product. Dit alles straalt ook af van deze docu. Alles lijkt hier voorgeregisseerd, tot aan het knuffelen van zijn zoontje toe. Waarmee ik niet insinueer dat het niet echt is, maar het voelt allemaal gewoon nep.

De hele docu is bedoelt om het product Ronaldo te prijzen. Het is een saai, kritiekloos verhaaltje geworden over een periode waarin hij met de camera wordt gevolgd. Iedereen houdt van hem en als je niet beter weet, dan zou je denken dat hij altijd de held is. Maar als je weet dat hij alweer aan zijn zevende seizoen bij Real Madrid bezig is en slechts 1 landstitel en 1 Champions League daar heeft gewonnen als grote, belangrijke prijs, dan weet je dat er nog wel het een en ander op hem aan te merken valt. Dan is het allemaal erg ''interessant'' om de beelden van de jaarlijkse Ballon D'Or (prijs voor beste speler) te zien waarin hij toevallig 2 keer Messi versloeg, maar je wint er niks mee behalve wat persoonlijk gewin. Dat is dan ook de reden dat ik Ronaldo niet erg moet. Ik heb zo het gevoel dat hij liever zelf een wereldseizoen draait en niks wint dan dat dit andersom is.

Wat ik overigens jammer vind is dat we weinig van zijn echt bijzondere kanten zien. Zo is het algemeen bekend dat hij een enorm trainingsbeest is en ook enorm veel moeite in fitness en herstellen na een wedstrijd stopt. Want op dat vlak vind ik Ronaldo echt geweldig. Zoveel gescoord, bereikt en gewonnen in zijn loopbaan, maar nog elke dag bezig met nog beter willen worden. Maar in plaats van zulke beelden zien we voor de zoveelste keer iets onbelangrijks zoals een privé vliegtuig of een etentje. Het lijkt me ook op zich geen verkeerde gozer, zo helpt hij vaak minder bedeelde mensen, maar deze docu bevestigt eigenlijk alleen maar wat we bijna allemaal denken over hem. En dat is niet zo heel positief. Net als de kwaliteit van deze docu. Te oppervlakkig.

schumacher

Aan hierboven een reply gewoon om een aantal zaken correcter weer te geven.

Prijzen pakken doe je met heel het team, de kwaliteit ligt al meerdere jaren zelfs vele jaren (iets) hoger bij de Barca dan bij Real. Denk maar aan een inesta x tal jaar geleden en xavi en dergelijke meer, zonder hen zou het toen ook al veel minder zijn geweest net zoals nu waar Neymar en Suarez 2 perfecte aankopen zijn geweest van Barca en tis eraan te zien ook terwijl bij Real dienen Perez de ene na de andere domme fout maakt en Ronaldo heeft de pech daar net in te zitten want aan hem ligt het niet ze, als je meer goals maakt dan dat er matchen zijn dan ligt de oorzaak elders. En alsof prijzen alles betekenen? Als er ene wat meer prijzen heeft is die daarom een betere voetballer? Absoluut niet wat mij betreft, zoals ik eerder zei, dat ligt aan heel je team die daarvoor mee zorgt ivm de cl winnen en la liga. En als je dan cadeau's krijgt vd vriend Blatter zoals op het WK van beste voetballer dan weet je ook wel genoeg. Ocharme spelers als James of Robben die de pannen vh dak hadden gespeeld op het WK. Ik had er echt compassie mee.

Zijn patserige wagens? Ik ruik eerder jaloezie hier. Alsof anderen zoals Beckham en nog vele anderen ook zo geen meerdere wagens staan hebben?Men vergeet toch snel dat Ronaldo vroeger zeer arm was en er veel problemen waren.

Die ene waar je zo hoog mee oploopt die reed dit jaar bijna zijn eigen supporters aan,, als we het dan toch over arrogantie/dikkenek zijnde hebben. Belastingen ontduiken, tot meermaals toe kinderen negeren en ga zo maar door. Liever ene zoals Ronaldo die gewoon zichzelf is en 1 gezicht heeft dan iemand die met 2 gezichten rondloopt.

Als je niet zelf gek bent op jezelf amaai, liever dat je heel de tijd dan ontevreden over jezelf loopt?

Ik heb zeer zeer lang naar de F1 gekeken en hoe denk je dat de 2 besten ooit waren in die F1? Schumacher en Senna, beiden dezelfden ze, arrogant ja maar wel gezond arrogant vind ik, wilden de beste zijn, deden er alles voor en aan, die toewijding was fenomenaal, dat zijn uiteindelijk dan ook vaak gewoon de allerbesten zo'n mensen en dit is hetzelfde als bij CR7 die toewijding.

Toevallig 2 keer Messi versloeg? Hier viel je volledig door de mand. Toevallig? Die was gewoon beter,punt. Maar wel zwijgen over heel wat jaren geleden waar het Iniesta moest zijn die de gouden bal moest gewonnen hebben en die gaven ze aan Messi, ik heb toen enorm veel mensen zien posten dat iniesta die moest gewonnen hebben, die had toen alles gewonnen, speelde zijn beste seizoen ooit of toch één van z'n beste seizoenen ooit, won toen ook met Spanje enz... Zijn aandeel in de bekers bij Barca waren enorm maarja, iniesta scoort natuurlijk zoveel niet.

En CR7 zijn zoon die is alles voor hem of dat er nu al dan niet geforceerd uitzag of niet doet maar weinig terzake. Die krijgt een goede opvoeding want zoals men al meermaals aangehaalt heeft zie je dat die geen verwend nest is en nog heel correct word opgevoed.

Ik kijk al ong 32J voetbal nu; Maradona en CR7 zijn voor mij de 2 uitschieters (al zijn er wel nog een hoop). Maradona als voetballer tja, Argentinie, ook gezien toen, wat een voetballer. Won de finale in 86, faalde niet. Ronaldo de compleetste die ik al ooit heb gezien en had die ook van dag 1 bij Real gespeeld, dat zou niet te overzien zijn van het aantal goals die nu zou hebben, tis nu al ferm maar dat zou al helemaal te gek zijn geweest.

avatar van Halcyon

Halcyon

Je wist op voorhand dat deze docu weer tweedracht zou zaaien: Messi vs Ronaldo.

Kunnen we niet van beide genieten? Ze zijn allebei zo anders en toch zo onwaarschijnlijk goed. Te zeggen of de ene beter is dan de andere heeft denk ik meer met voorkeur dan met objectieve meetbaarheid te maken. Al krijg ik er telkens weer kippenvel en tranen van in de ogen als ik zie hoe Messi vijf tegenstanders dribbelt en alsnog een doelpunt maakt, hoe hij Neuer lobt die vooraf aankondigde dat hij zou laten zien wie er de baas is, of hoe hij het veld dwars doormidden splijt met een afgemeten pass. Dat gevoel heb ik niet bij Ronaldo, wat niet betekent dat hij minder goed is. Het is een kwestie van de kunstenaar vs de machine.

avatar van Majestics

Majestics

Ik kan niet begrijpen hoe je Ronaldo nu nog beter vind dan Messi als je ze daadwerkelijk wekelijks ziet spelen. Alsof Messi niet de Engelse competitie zou opvreten, kom op hey ben je die 4 goals tegen Arsenal nu al vergeten of die 2 CL-finales tegen Man Utd? Tegen Chelsea scoorde die alleen niet maar was die ook niet te pakken door Chelsea-verdedigers. Maargoed, dat is een andere discussie!

schumacher

Majestics; Als als dat telt niet; bewijzen moet je doen, een heel seizoen lang en niet eens een match in de cl met Barca want het was nog steeds en zoals altijd met Barca dat ze wonnen tegen de Engelse ploegen. In engeland bij een engelse club, dan pas moogde spreken. We zien dat het bij Argentinie al een pak minder is e, hoe zou dat toch komen?

avatar van gatygun

gatygun

Ik hou niet bepaald van voetbal, maar zag dat die nogal wat donaties deed aan goede doelen. Dus toch maar is gekeken. En ik moet zeggen erg goede documentaire en je kan ook echt goed zien hoe geisoleerd deze mensen nu ook daadwerkelijk leven van de echte wereld.

Echter mooi voor hem dat hij zijn family uit de slomp gehaald heeft, en dat er weinig tot geen haat tussen hem en zijn broer is, wat toch wel lastig lijkt te zijn om in zijn schaduw te leven lijkt mij als oudere broer.

gatygun schreef:

Zijn broer was ook een dronkaard en CR7 heeft die geholpen, zijn museum is voor z'n broer, hem houd zich dermee bezig. CR7 is trouwens de nr 1 ter wereld die geld heeft aan van alles en nog wat. Heeft tijdje geleden overal gestaan.

Zo'n mensen moeten vaak wel afgesloten leven of ze hebben geen seconde rust.

Je kan niet gewoon buiten komen alleen of ze zouden u verslinden, dat zag je ook in de docu met al die gekke vrouwen .

bass-9 schreef:

Ja sorry hoor, Misplaatste arrogantie noem je dat? Zeg dat even tegen Blatter & vrienden jongen ! Betaal jij en miljoenen mensen voor een poppenkast die zelfs niet bestaat. Mij goed hoor, haal de sjaaltjes maar boven Over stereotyp gesproken, oogjes open en snaveltjes dicht

schumacher schreef:

Als je 32 jaar al voetbal kijkt en dan niet Messi noemt, dan ben je gewoon selectief blind. Ronaldo heeft een grote impact op de afgelopen 10 jaar gehad, maar Messi nog veel meer. Als individualist, als teamspeler, als prijzenpakker, als ballerina die op het veld danst.

Verder negeer ik je hele artikel maar een beetje. Komt me iets te erg over als een blinde fanboy. Ik heb het nergens over Messi die beter dan Ronaldo is, maar jij voelt je schijnbaar geroepen er een halve pagina vol van te schrijven. Schijnbaar zit er enige frustratie dat Ronaldo toch altijd als de nr 2 beste van de wereld wordt gezien, achter Messi die een titel of 8 en een CL of 4 op zijn naam heeft geschreven, met bijna bij elke prijs een enorme inbreng.

Ik zie ze beiden graag spelen, maar dat Messi torenhoog boven iedereen uit steekt mag voor iedereen duidelijk zijn. Maar als jij wil genieten van deze zelfverheerlijkende Ronaldo docu, prima hoor. Dan is de film niet voor niets gemaakt.

The Oceanic Six schreef:

Over selectief gesproken. Dit zie ik dan weer niet. Ronaldo heeft overigens de laatste 2 jaar de FIFA Ballon d'Or gewonnen.
..maar dat Messi torenhoog boven iedereen uit steekt mag voor iedereen duidelijk zijn.
Tja, wederom. Iets met een pot en ketel.
Volgens mij proef ik wat frustratie en ben jij juist de hater.

Leland Palmer schreef:

Tja, wederom. Iets met een pot en ketel.
Volgens mij proef ik wat frustratie en ben jij juist de hater.

Ja en toch heeft hij die prijs minder vaak gewonnen dan jeweetwel.

En verder ben ik absoluut geen hater, maar dat heb ik nu al zovaak gezegd. Vermoeiend. Ik vind hem als mens geen prettig figuur en als speler staat hij niet op 1, maar het is wel een sieraad voor het voetbal en een voorbeeld voor iedereen. Waar Messi geboren is met dit enorme talent, daar heeft Ronaldo vooral veel bereikt door als een beest te trainen. Hij moet het veel meer van zijn lichaam hebben.

The Oceanic Six schreef:

Ja en toch heeft hij die prijs minder vaak gewonnen dan jeweetwel.

Ik kijk liever wat meer naar het heden. Voor Messi moet ik alweer wat langer dan 3 jaartjes terug.

Leland Palmer schreef:

Ik zou zeggen, wacht nog een paar maandjes. Of heb je de illusie dat Messi de prijs begin 2016 niet gaat winnen?

The Oceanic Six schreef:

Geen idee, we zullen zien. Ze verdienen het beide. Ronaldo heeft er weer gigantisch op los gescoord, daarmee menig record gebroken en Messi heeft met Barca de prijzen gewonnen. Vind 't beide keren prima.

schumacher

Grote hypocriet is het hier. Meneerke begint zelf eerst de ene af te kraken en de ander duidelijk op te hemelen in een Ronaldo topic, alweer. Je post dan weer wat zaken waar ik al op geantwoord heb en natuurlijk negeer je al het andere want dat past niet in uw kraam.

Je bent een statestiek en youtube supporter, en een kuddedier net zoals vele analisten en dergelijke meer, verder dan dat geraak je niet.

Dit jaar 4 keer live weesten kijke ik naar Real. Geen successo hier. Al voor Ronaldo sinds ik die tege Man U zag spelen. Uwe vriend word vooral met Maradona vergeleken: Maradona bewees ook meer voor mij: won in 86 met Argentinie waar uwe vriend faalde en nadien dit jaar nog eens een finale speelde en nog eens faalde.

Maradona ging ook naar een andere team en competitie, maakte ze kampioen.

Uw vriend zal nooit als de beste ooit aanzien worden.

Als er 1 iemand hier met frustratie zit dan ben jij het wel want je komt hier in een Ronaldo topic/film uw gal spuwen en uwe vriend hier komen ophemelen, de frustratie moet toch heel diep zitten.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ronaldo ontduikt geen belastingen (voor zover bekend), daarmee is de discussie over Ronaldo als persoon tov Messi al beslist.

Leland Palmer schreef:

Messi heeft er niet gigantisch op los gescoord? Die heeft er ook enorm veel gemaakt, maar tegelijk gewoon alle drie de prijzen gewonnen. Er zou niet eens discussie moeten zijn over dit.

schumacher schreef:

Maradona ging ook naar een andere team en competitie, maakte ze kampioen.

Uw vriend zal nooit als de beste ooit aanzien worden.

Haha, ik heb geloof ik een fanboy in het hart geraakt

Als je mijn recensie normaal gelezen had, dan had je nergens een vergelijking gelezen. Ik heb 1x de naam Messi genoemd omdat dat relevant was in mijn opmerking over de Ballon D'Or.

Wel grappig trouwens dat je over verloren finales praat. Zeker die van Euro 2004 vergeten?

Ik vind dat opgefokte toontje van je best grappig, maar wel vrij sneu. Ik zeg niet eens dat Messi de beste ooit is. Dat maak jij ervan.

En waarom mag ik niet over een Ronaldo docu mijn gal spuwen? Alsof je hier alleen kritiekloos de man mag vereren.

mjk87 schreef:

Messi vrijuit in zaak belastingfraude|Internationaal| Telegraaf.nl

Pff, sorry hoor. Damn.

Pff, sorry hoor. Damn.

Je vat het lulliger op dan ik het bedoelde, maar volgens mij kan er dit jaar weinig reden zijn hem niet te kiezen. Zoals Ronaldo hem vorig seizoen terecht won.

Alleen, en dat is wat ik al zei, het is maar een persoonlijke prijs. Je kan volgens mij beter prijzen met de ploeg winnen. En dat verbaast me altijd met Ronaldo en ook in deze docu. Alles draait om individueel succes.