• 9.374.505 stemmen

Meng Long Guo Jiang (1972)

Actie / Misdaad | 99 minuten / 133 minuten (extended)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 99 minuten / 133 minuten (extended)

Alternatieve titels: The Way of the Dragon / Return of the Dragon / Way of the Dragon / Revenge of the Dragon / Fury of the Dragon / 猛龍過江

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Bruce Lee

Met onder meer: Bruce Lee, Nora Miao en Chuck Norris

Gesproken taal: Kantonees, Mandarijn, Engels en Italiaans

Plot Meng Long Guo Jiang

"The Colosseum . . the battleground of Bruce Lee and Chuck Norris."

Tang Lung is een ietwat naïeve jongeman, die het simpele plattelandsleven ruilt voor het drukke, soms gevaarlijke stadsleven van Rome. Hij helpt Chinese vrienden wier restaurant geteisterd wordt door de plaatselijke onderwereld. Aanvankelijk geamuseerd door de naïviteit van de nieuwkomer, merken de gangsters later tot hun schande dat deze niet zo onervaren is als zij gedacht hadden.

avatar van vic

vic

De eindscene met chuck norris is een klassieker maar verder vond ik de film matig.

oh en ook even iets anders. Wat een slechte uitleg van het verhaal. ik bedoel de zin "de restaurant eigenaar heeft ook een nichtje" is toch te beroerd voor woorden

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

vic schreef:

Daar word waarschijnlijk mee bedoelt dat zij een doelwit is van de gangsters... Denk ik...

avatar van Beejeej

Beejeej

haha, ik ben de film nu aan het kijken op veronica en het eerste wat me ook opviel was de wel erg vreemde introtekst!!

avatar van Beejeej

Beejeej

grappige film. best toffe vechtscenes.

ook wel grappig om zo'n jonge chuck norris een beetje tof te zien doen met kung-fu en zo

een 7 voor het vermaak = 3.5 *

ik vond dat poesje bij die laatste vechtscene alleen wat suf...

avatar van T.O.

T.O.

Heb weer genoten gisteren

De film laat op een subtiele manier ook de integratiemoeilijkheden van Chinezen in Europa zien. Eigenlijk is deze film perfect geschikt voor een remake; de montage en nasynchronisatie in deze film zijn natuurlijk belabberd. De vraag is alleen of er iemand het niveau van Lee's actiescènes kan halen.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

T.O. schreef:

Een remake is een slecht idee om de rede die je zelf al geeft: Lee had een unieke stijl en die is moeilijk te imiteren. Hoewel Jason Scott Lee het best goed doet in Dragon: The Bruce Lee Story.

avatar van spacemangraig

spacemangraig

Wat een achterlijke film. Alleen leuk om Bruce Lee een keertje aan't werk te zien.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Vrij saaie film met wat stomme grappen en matig acteerwerk. De film wordt pas cool als Norris ten tonele verschijnt. Ben een liefhebber van het werk van Lee maar deze film kon mij niet echt boeien.

Vrij verwaarloosbaar verhaaltje waarbij je gerust een eitje kan gaan bakken ondertussen, maar je moet wel even terugkomen als je vechtgeluiden hoort, want die zijn wel de moeite waard (vergeet het gas dan niet uit te doen).

2.5 sterren.

avatar van colibrie

colibrie

Bruce Lee benutte de locaties in Rome volledig door de beslissende finale tussen Norris en Lee in het Colosseum te filmen. Dit opzwepend slotstuk, dat velen beschouwen als één van de beste vechtscènes ooit op film vastgelegd, toont twee vechtkunstenaars op het toppunt van hun krachten. Niet enkel de finale is de moeite om te zien, Bruce Lee toont doorheen de film eveneens zijn kunstjes die werkelijk adembenemend zijn. Jammer genoeg is het verhaal niet veel soeps, heel simpel en voorspelbaar, en komt de humor soms wat kinderachtig over. Way of the Dragon is de enige film die de martial arts-meester Bruce Lee zelf regisseerde tijdens zijn korte maar krachtige carrière.

avatar van jovanny

jovanny

ik ben op zoek naar the way of the dragon.

Kan er iemand mischien voor mij een advies geven waar ik het kan kopen.

Het is niet the koop in free record shop.

mijn hotmail is [email protected]

bij voorraad bedankt.

Wat is eigenlijk de standaard dub bij deze film ? Ik heb em thuis met Engelse dub liggen, hoort er mij erg brak uit. Maar dacht wel dat sommige van Bruce Lee's film standaard in het Engels gedubd werden.

Iemand ?

avatar van mikey

mikey

Ziet er misschien bedenkelijk uit. Maar de camerabewegingen en plotselinge close-ups waren te gek. En zo ook de kung fu. Vannacht nog even geoefend met Bruce en ik denk dat ik er klaar voor ben. 3.5

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Bruce Lee vs. Chuck Norris (met iets teveel haar imo) is de beste martial arts scene ooit wat mij betreft. En dan dat poesje erbij maakt het helemaal geweldig.

savi_7

hoe kom je daar bij, het is niet eens fullcontact. Bruce Lee kun mischien goed vechten, maar laat daar niet veel van in zijn films zien. hij springt altijd rond gaat dan stil staan om een trap tegeven, altijd hetzelfde in een Bruce lee film.

ga eens een Sammo hung Film kijken of een Yuen Biao die gasten vochten fullcontact met de stuntteams van Jackie Chan en Sammo zijn stuntteam. deze 3 gasten laten zien wat vechten is wel alleemaal gespeelt maar wel echt.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Het blijft natuurlijk een mening, voor hem is die scene de beste martial arts scene. Geef mij dan maar het gevecht tussen Lee en voormalig L.A. Lakers basketballer Kareem Abdul-Jabbar in Game of Death.

savi_7

dat begrijp ik,dat het mischien voor hem de beste scene ooit is. maar ik hoop dat er meer mensen eens echt goed kijken na een bruce lee gevecht en dan is een film uit de jaren 70\80 gaan kijken met de drie namen in mijn vorige bericht

Sammo Hung: enter the fat dragon

Jackie Chan:Drunken master

yuen Biao:The prodigal Son

kan nog wel meer films noemen van hun,maar deze drie bevatten erg goede eind gevechten ,mischien wel de beste van alle 3 is The prodigal Son, als eindgevecht dan he.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik snap je punt, meesten zien ook Lee als de meester terwijl er nog genoeg rondloopt wat ze niet gezien hebben. Ik ben vooral gek van Tony Jaa en het oude werk van Jet Li. Er is nog zoveel te verkennen in de martial arts wereld.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Tips zijn altijd welkom natuurlijk

Weet er nu niemand wat de originele dub is ?

Onderhond schreef:

Weet er nu niemand wat de originele dub is ?

films zijn gedubt ja, de echt geluids opnamen zijn er ook niet meer denk ik, komt omdat de films van hem ook niet Americaans zijn maar Chinees. klinkt mischien beetje raar maar is toch echt zo.

Nee nee, dit is het niet.

Mijn eerste Bruce Lee film, en wat een bagger. Nu kan Lee wel geweldig vechten. De man heeft een geweldige lichaamscontrole en de souplesse waarmee hij beweegt is prachtig om zien.

Maar verder is dit 10 keer niks. Kutverhaal, rampzalige dub en een gebrek aan leuke vechtscenes. Want hij mag dan wel lekker rondspringen en kicken, veel meer is het ook niet. Van een echte choreografie lijkt niet eens sprake te zijn. Doe mij dan toch maar het HKgeweld uit de 90s. Ook het eindgevecht, hoewel leuker (al mocht Norris zich wel eens laten ontbossen) weet eigenlijk niet echt te overtuigen.

1* voor Lee's lenige lijf. De rest is eigenlijk niet om aan te zien.

Onderhond schreef:

Nee nee, dit is het niet.

1* voor Lee's lenige lijf. De rest is eigenlijk niet om aan te zien.

Ben het helemaal met je eens op een punt na dat is je stem.

maar wat je zegt over Bruce Lee en de choreografie van de film klopt helemaal, is ook het geval bij zijn andere films.

Bruce lee kon mischien wel vechten maar in de films laat hij niets zien alleen dat hij kan acteren. Ben blij dat jij het ook zo ziet, want andere zeggen altijd dat zijn films de beste Kungfu films zijn. daar ben ik het niet mee eens!!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Na "Enter the Dragon" Lee's beste film.

Mooie scenes, ik vond de vechtscenes wel goed en voldoende.

Film is ook wel redelijk spannend en zit lekker vol actie.

En het eindgevecht is een van de beste uit de Martial Arts Movie geschiedenis.

Norris is tenslotte zelf ook iemand met een zwarte band met een record aantal Dams eraan.

Vond die kleine poes die daar rondliep wel een geinig idee.

4,0

avatar van Lennert

Lennert

Een leuke film die me persoonlijk enigzins tegenviel om de volgende redenen:

Dat Bruce Lee kan vechten kan men niet over twijfelen, maar de rol die hij hier speelt is gewoon... fout. Natuurlijk hoeft hij niet zo emotieloos als een Chuck Norris of Steven Seagal erbij te staan, maar verdraaid, hij kwam gewoon als een vervelende kneus over...

Daarnaast vind ik het eindgevecht erg mooi, maar te eenzijdig. Dat Chuck Norris (die ik persoonlijk gaver vind dan Lee) verliest lijkt me logisch, maar hij gaf naar mijn mening te weinig tegengas. In het begin deelde hij wel een paar rake klappen uit, maar vervolgens kreeg hij er alleen maar van langs

Verder niks dan lof over de film, de nasynchronisatie en flikkerige personages neem ik maar voor lief . Een 3,5*

avatar van Waku

Waku

Vooral leuk omdat hier het acteerdebuut van Norris begint.

Verder veel tyoerende Bruce Lee geluidjes en rake klappen....

Maar op een of ander manier blijven Bruce Lee films erg kinderlijk.

Sorry Lee fans.

avatar van mc ninja

mc ninja

bruce lee is de best gewoon

alleen die domme grap in het begin met dat ijsje snap ik niet

avatar van thunderball

thunderball

Louter voor de Honkongse markt bedoeld, maar na Lees dood wereldwijd uitgebracht.

Chinese humor komt voor ons Westerlingen heel naief en flauw over, maar het zijn de briljante gevechten die staan als een huis!

Het eindgevecht met Norris, illegaal gefilmd in het Coloseum te Rome, is een klassieker van het zuiverste soort!

Het is niet alleen het absorberen van de techniek vd tegenstander maar ook een les in concentratie.

Misschien wel het beste martial arts gevecht ooit op het celluloid vastgelegd (heb ik dat mooi gezegd of niet?!).

avatar van JurassicPark

JurassicPark

wat heeft chuck norris toch veel haar op z'n borst

avatar van finalman

finalman

een hele mooie film, heb ervan genoten, vooral het gevecht tussen Norris en Lee vond ik heel mooi en die zwerfkat die de startsignaal gaf

avatar van paffy

paffy

Mijn eerste Bruce Lee film.

Het openingsliedje bleef me bij, maar voor het gevecht met Norris. Die is klassiek. De andere gevechten zijn ook mooi om te zien (mama mia).