• 9.370.349 stemmen

The Witches Hammer (2006)

Horror | 91 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: James Eaves

Met onder meer: Stephanie Beacham, Claudia Coulter en George Anton

Plot The Witches Hammer

"Hell hath no fury like a vampire assassin!"

Op de dag van haar dood transformeert een doodgewone vrouw in een genetisch gemanipuleerde vampier, die getraind is om te moorden. Ze krijgt als opdracht, te voorkomen dat "the Souls of the Damned" vrij worden gelaten in onze dimensie.

avatar van RobbyT

RobbyT

Ik heb de originele Tjechische versie gezien uit 1969, die vond ik wel goed.

avatar van Vascago

Vascago

Tsja. Ik heb dit een kwartiertje aangekeken, maar dit is echt verschrikkelijk. Zelfs de hoofdrolspeelsters is lelijk.

avatar van joolstein

joolstein

Amateuristisch Brits werkje met nog enige charme. Het lijkt iets van zijn inspiratie te halen uit films als Underworld (2003) en Blade (1998) en series als Buffy the Vampire Slayer en Nikita maar dan zonder een A-budget. Genetisch gemanipuleerde vampiers. Heksen of tovenaars. Geheime overheidsinstanties. Moordende dwergen. Klinkt als het recept voor een goede vampier-actiefilm, toch? Helaas is dat niet helemaal het geval!

Wel zijn er verschillende intermezzo's waarvan er twee in een andere stijl best leuk waren. Op het boek uit de eerste intermezzo baseert de verdere film zich. Volgens dit verhaal zal een Russisch boerenmeisje Kitanya de 'eerste heks' worden en de Malleus Maleficarum (dat is de Heksenhamer in het Latijns) schrijven. Nu is dat een echt bestaand boek uit 1486 geschreven door Heinrich Kramer en Jacob Sprenger, twee katholieke monniken, en is een soort gids hoe men heksen kan identificeren en executeren.

Het tweede is leuk maar voegt minder toe aan de film en is het oorsprong verhaal van de vrouw van de dwerg. Ondanks dat het niet echt een hele vreselijk film was, biedt het te weinig op de meeste gebieden. Er is maar weinig echte spanning, of zorg voor de personages, of originaliteit, of humor, of bloed, of zelfs coole vechtscènes. De CG-effecten zijn daarnaast ook niet heel erg goed. (Als ze door het hart worden gestoken, vallen de vampieren uiteen in een regen van vonken) De film die veel dingen probeert te zijn; een horrorfilm, een komedie en een actiefilm. Het weerhoudt het er helaas van om beter uit de verf te komen. Dit lag duidelijk aan het te lage budget