• 9.371.645 stemmen

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Joseph Mangine

Met onder meer: Leilani Sarelle en Donna Locke

Plot Neon Maniacs

"There are twelve good reasons to be afraid of the dark. And every one of them is a killer."

Een groep tieners uit San Francisco stuit, op een wilde nacht met veel alcohol en seks, in een park op een groep moordzuchtige monsters. De monsters huizen in een toren van de Golden Gate Bridge. Wanneer de jongeren de autoriteiten waarschuwen, gelooft niemand hen.

avatar van Sjan

Sjan

Deze keek ik altijd toen ik in groep 6 van de basisschool zat. Toen vond ik 'm echt vet, en ik geloof zelfs wel eens eng. Nu is het, als ik hem weer zie, een echte B-film. Toch is het nog een best vermakelijke B-film en er zitten nog wel een paar schrikmomenten in en de special effects zijn zo belabberd nog niet. 2.5 sterren.

avatar van Slimmy

Slimmy

Sjan schreef:

Deze heb ik ook gezien toen ik nog klein was. Ik denk dat ik er nu niets meer aan zal vinden als ik hem weer zou terug zien. Misschien moet ik het toch nog maar eens gaan proberen.

avatar van erik1677

erik1677

jazekers, vroeger ook keer op keer gezien, en vondt hem toen echt creepy.

Nog steeds vind ik het een vermakelijk filmpje, maar niet meer zo n topper als toen natuurlijk.

Maar blijf ik erbij dat het altijd heerlijk is om naar films/horrorfilms uit de jaren 80 te kijken vanwege het heerlijk foute/campy sfeertje.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Totaal foute jaren 80 film die eigenlijk nergens op slaat. Vreemde wezens die tieners terroriseren, that's it. Maar door het enorme retro gevoel is het allemaal best vermakelijk voor wie houdt van hersenloze jaren 80 horrorfilms.

avatar van swivv

swivv

"The path of the children shall be darkened by the shadows...of the Neon Maniacs"

Dit is echt nostalgie voor mij. Deze film huurde ik keer op keer weer toen ik een jaar of 10 was. Natuurlijk is het dan allemaal vet cool en dat blijft het eigenlijk enigzins.

Zo zal iedereen wel zijn eigen jeugdherinnering aan een film hebben. De Neon Maniacs is één van de mijne.

3 op 5

avatar van perceived

perceived

Meuk.

Enigszins genietbaar door het lekkere retro-sfeertje. Script is slecht: springt van de hak op de tak en veel van hetzelfde. Slechte grappen ook, maar die zijn zo simpel dat ik hier en daar toch wel even in een deuk lag 4.5/10*

avatar van Basto

Basto

• 11926 berichten

Fun, fun, fun!

avatar van Ramon K

Ramon K

Toch nogal suf hoor...

Enigszins genietbaar door het lekkere retro-sfeertje.

Dit ja. Dat sleept me dan toch redelijk simpel door zo'n 80's filmpje heen. Leuk basisconcept maar de uitwerking is veel te zwak. Acteerwerk is slecht, script is slecht, plan van die tieners om de badguys te verslaan is oerdom, gore is zwak (waarschijnlijk vanwege klein budget), creature-kostuums/make-up redelijk, muziek fout ...

Voor één keertje is het best te doen....

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Splattermovie voor 13-jarigen, heel erg grimmig wordt het niet. Leuk om een keertje te zien vanwege het typische jaren 80-sfeertje. Die Neon Maniacs dat lijkt wel een soort zombie versie van de Village People. Ze hadden wel iets meer screentijd mogen krijgen, nu is er wel heel veel highschool-drama.