• 9.371.563 stemmen

Hide and Go Shriek (1988)

Horror / Thriller | 90 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Skip Schoolnik

Met onder meer: Bunky Jones, Brittain Frye en Sean Kanan

Plot Hide and Go Shriek

"Close your eyes. Count to 10. And run for your life."

Acht middelbare scholieren besluiten een groot warenhuis binnen te sluipen om hier nog een keer met z'n allen te feesten. Eenmaal daar besluiten ze verstoppertje te gaan spelen, ze splitsen zich op in stelletjes en gaan zich verstoppen. Wanneer een stel wordt aangevallen en de rest hen niet kan vinden gaat de rest er vanuit dat het stel een avontuurtje beleeft. Ze realiseren zich echter niet dat iemand een dodelijk spel met hun speelt.

avatar van moviemike

moviemike

typische horror van het laagste niveau

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Een tegenvaller deze Hide And Go Shriek.

Het verhaal gaat over 4 koppeltjes die afgestudeerd zijn en een feestje willen houden voor ze elk hun eigen weg gaan. Om het feestje wat minder standaard te maken besluit één van hen om de party te laten doorgaan in de meubelwinkel van zijn vader. Helaas zijn ze daar niet alleen.

Tot zo ver het plot. Zoals in elke slasher nogal vrij kort en onbelangrijk. Het eerste uur krijgen we vooral veel valse schrikmomenten en wat verstoppertje spelen. Ook wat zuipen, wat gratis naakt en wat rollebollen in één of ander bed (de typische slasheringrediënten dus). De lokatie klinkt interessant. Maar al snel merk je dat Hide And Go Shriek weinig origineel is en alles uit andere films gehaald heeft. De lokatie van de winkel komt bijvoorbeeld uit Chopping mall en is later nog eens overgedaan door Intruder (maar wel beter en spannender). Het hele gedoe van de etalagepoppen komt dan weer uit Tourist Trap en de wijze van moorden (moordenaar doet kleren van slachtoffers aan) komt uit Terror Train.

De setting werkt niet goed omdat er te weinig mee gedaan wordt (in een meubelzaak kun je ook niet erg veel doen). Dat terzijde is alles ook heel donker gefilmd. Soms moet je echt wel opletten om te zien wat er gebeurd. Er wordt getracht spanning op te bouwen, maar het werkte voor mij niet. Er waren te weinig visuele prikkels voor mij, de setting zag er saai en sfeerloos uit. Nergens had ik het gevoel dat het eng werd en ook de moordenaar kon hiervoor niet echt zorgen. Het einde is apart. Niet echt een leuke ontknoping. De moordenaar kwam nogal sufferig over met dat sm-lederen pakje. Wel worden de motieven uitgelegd, maar het is niet meteen wonderbaar te noemen.

De hysterie bij de overblijvers op het einde was wel leuk, maar dat kwam vooral door de "over the top acting". Voor de rest was Hide And Go Shriek nergens opmerkelijk en nergens origineel. Het werd op bepaalde momenten te eentonig om te blijven boeien. Ook de moorden waren behoorlijk slecht in beeld gebracht. Geen aanrader!

avatar van mikey

mikey

Friday the 13 th schreef:
En het beginshot is die van Psycho. En ik zag laatst Spasmo: ook met paspoppen.

Bijzonder lelijk gefilmde pulp in half aangeklede settings (gevonden half-lege ranzige magazijns). Wat het geheel nog rommeliger en muffer maakt. Probeer de settings dan nog op te ruimen, een likje verf, een fatsoenlijk bureau etc.. maar niets van dat alles.
De combinatie van een meubelboulevard en paspoppen is ook niet uit te leggen. Er wordt wel een reden gegeven geloof ik. Het bewoonbaar laten lijken van de interieurtjes (een bijzonder gek idee). Maar goed het idee van die poppen is uiteraard het paranoia sfeertje: is het nou een pop of een mens?? En op een een of andere manier werkt het ook nog, en soms is er zelfs wat spanning te bespeuren.

De lelijkheid nekt de film.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Zo'n beetje de slechtste jaren '80 slasher die ik tot dusver gezien heb.
Deze film bevat werkelijk niets origineels, behalve de ontknoping in het einde dan misschien, maar die vond ik persoonlijk gewoon heel slecht. Een homoseksuele moordenaar in een gek sm-pakje kan je toch niet serieus nemen? Als de makers het op een wat meer satirische wijze hadden gemaakt, had ik het misschien nog wel begrepen, maar dit was gewoon erg slecht.
Het acteerwerk is ook niet van noemenswaardige kwaliteit en de set is gewoon saai en lelijk.
De spanning komt niet echt over door de overacting cast en de goedkope soundtrack. Daarnaast komen de meeste moorden niet in beeld en was het hoogtepunt wat dat betreft de lift scene die ook al eens eerder was gedaan in een film van Dick Maas.
Een film waar ik nu al teveel woorden aan vuil heb gemaakt. Low budget rommel van de bovenste plank.

avatar van Clapboy

Clapboy

Toch wel onderhoudend low budget slashertje, alleen jammer van dat slechte beeld van de dvd.

avatar van perceived

perceived

In mijn ogen niet zo slecht als wat hier grotendeels wordt beweerd. Wat gekunsteld en "hier en daar" wat gepikt, (zoals eigenlijk het overgrote deel van de horror-regisseurs dat doet, waarvan de één wat beter dan de ander), maar toch best vermakelijk. Grootste euvel is het weinig tactvolle camerawerk, vooral de belichting is zwaar ondermaats.

avatar van ChrisM

ChrisM

Deze krijgt een blu ray release van 88 ben aan het twijfelen of ik deze moet bestellen.........

Hide and Go Shriek - Slasher Classic Collection 26 – 88 Films - 88-films.myshopify.com

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van Noodless

Noodless

Tegenvallende slasherfilm die veel horrorelementen van andere films gewoon over neemt, maar nergens in slaagt om spannend te zijn. De locatie van winkelgebouw en paspoppen hebben we al meermaals gezien, maar wordt hier niet goed toegepast. Visueel belabberde uitvoering van decors en belichting. Ook heel veel hetzelfde want na een uur heb je buiten een paar flauwe kills alleen verstoppertje gezien waarbij de stelletjes zich ook vermaken met wat gefriemel in bed en hier of daar wat naakt. De drie dames Bunky Jones, Annette Sinclair en Donna Baltron zijn even naakt te zien. De killer weet niet te imponeren en komt wat flauw over. Zeker zijn beweegredenen die op het laatste uit de doeken worden gedaan, is gewoonweg heel flauw. Ook de kills zijn erg matig uitgevoerd. 4/10