Genre: Horror / Actie
Met onder meer: Tom Felton, Gemma Atkinson en John Lynch
Bekijk via Netflix
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot 13 Hrs
"A deadly secret is coming home."
Het is volle maan en hoog in de donkere wolken onweert het. Sarah Tyler keert terug haar familiehuis, dat op een afgelegen plattelandsgebied ligt. De storm is nog niet opgehouden, dus Sarah, haar vrienden en haar familie, maken zich klaar voor de nacht. Maar dan verschijnt er iets uit de donkere nacht, iets met een duister geheim. Sarah en de rest moeten nu zien te overleven.
Sarah Tyler
Duncan
May
Charlie Moore
Luke Moore

HALVE TAMME. (moderator series)

ikkegoemikke
Weer eens een weerwolf ...
Het positieve aan deze film is dat de weerwolf direct met de deur in huis valt. Dochterlief keert terug uit de VS. Ontmoet (met een Britse koelheid) de vader. Mengt zich dan in een drinkgelag met haar irritante stiefbroers. En na het zich verplaatsen naar het landhuis, kan het feestmaal beginnen en zijn we vertrokken voor een slasher-verhaal.
Negatieve punten zijn er dan weer teveel om op te noemen. Totaal geen inleiding of enige voorgeschiedenis over de familie. Irriterende (ja inderdaad) vertolking van een aantal broers en een truttige vriendin. Geen enkele verklaring waar het wezen dan ineens vandaan komt. Zeer slechte niet overtuigende acteerprestaties. Belachelijke handelingen in de situatie waarin ze zitten. Blijkbaar is het voor deze Britse jongeren wel enorm opwindend , zo'n slachtpartij onder familiegenoten. Zo opwindend dat ondanks de dreiging van een in stukken scheurend fenomeen dat ronddwaalt in het huis, zoonlief de onweerstaanbare drang heeft om zijn rondborstige vriendin te beginnen opvrijen. Vreselijk slechte trucages en misselijkmakende stroboscopische effecten. Als je de transformatiescene uit "An American Werewolf" voor ogen hebt, is dit in deze film eerder een aanfluiting op het weerwolf-genre. Bedroevende grimage op het einde en een vreselijk slechte afsluiting.
Meesterlijk omschreven door iemand : No tension, no pace, no catch phrases, no humour, no wit and unfortunately no "horror".
Vervelende film dus, met als enige doel een aaneenschakeling van slasher-movie effecten, die dan ook nog eens vreselijk gevisualiseerd werden.

Moviestar1979
Een matige horrorfilm die maar weinig weet te boeien.
De film teert op een paar schrikeffecten, maar weet de spanning verder amper vast te houden.
Het was overigens de laatste film met Simon MacCorkindale.
De acteur overleed op 14 oktober 2010 aan de gevolgen van darmkanker.
Indien je een goede weerwolf-film wilt bekijken, dan blijft An American Werewolf in London (1981) tot nu toe de beste.
2,0 *

De film heet dan wel 13hrs, met een titel als Night Wolf en een synopsis dat begint met 'het is volle maan' moet je niet ver zoeken waar de film over gaat natuurlijk. Een genre dat meestal te leiden heeft onder slechte effecten en te weinig budget. Maar het valt nog mee omdat er veel suggestie is. Nogal atypisch gezelschap in een groot huis. De figuren krijgen voldoende achterliggende conflicten, zonder dat het al te veel afleidt van het echte verhaal.
En dat verhaal valt nog best goed mee met de nodige spanning en kleine verrassingen. Maar het gaat nooit voluit en als het visueel nodig is, schiet het echt wel te kort. Te weinig verrassend om echt goed te zijn, maar ook niet al te clichématig om in de vergeethoek te belanden. Leuke bijrol van Potter-acteur Tom Felton.

BelScharged
Als absolute fan van het genre vond ik 'm wel geinig.
Ik heb vele slechtere weerwolffilms gezien.
Special effects e.d. schoot wel wat tekort, beetje vergelijkbaar met de oudere howling films.
En de laatste actie scenes hadden wel wat weg van Ginger Snaps.
Spanning bleef er voor mij goed in. Behoorlijk voorspelbaar idd, maar daarvoor kijk je toch geen weerwolffilm... om verrast te worden.
En tot op de laatste seconden vallen de puzzelstukjes goed genoeg in elkaar.
Geen horror, wel vermakelijk spannend genoeg voor de laatste kleine uurtjes van je weekend. Zeker als je nadien op zolder slaapt

Shadowed
Slecht.
Als je je ooit afvroeg hoe een film met nog redelijk wat geld in zijn zakken er toch uit kan zien als een zeer goedkope en budgetloze film dan heb je je antwoord bij Night Wolf gevonden. Ook bekend onder zijn vele andere titels. Deze film kwam onlangs bij Netflix uit en zo heb ik de film meegepakt, maar het viel allemaal erg tegen.
Het acteerwerk is om te beginnen al best zwak te noemen en ik denk dat ik de helft van de personages nadat de eindcredits over het scherm rolden alweer was vergeten. Geen enkele rol ging me bijblijven en ondanks pogingen van de film om iedereen nog een beetje uit te werken zijn het nogal vergeetbare personages waarvan ik me niet kan voorstellen dat ze je bij gaan bijblijven.
De horror zelf uit zich op een soort slasherachtige wijze gecombineerd met wolven. De wolven komen nooit duidelijk in beeld en de make-up is niet iets om over naar huis te schrijven. Ook het bloedvergieten valt tegen. Vaak worden de moorden weggeknipt van het scherm, en zie je enkel wat off-screen gespetter. Deze film heeft een duidelijke 16+ en speelt de kaarten toch nogal veilig, altijd een gemiste kans.
De film weet nooit goed gebruik te maken van zijn locatie of zijn achtergronden. Het heeft wel wat stijlvolle beelden te bieden die met een leuk filtertje worden opgeleukt. Het energieke camerawerk tijdens die scenes helpt ook mee en met lichtinval wordt ook nog weleens geëxperimenteerd. Verder vond ik alles nogal matig in beeld gebracht en slaagt regisseur Glendening er niet in om de conversaties en dialogen te laten boeien.
Ik vond het een ronduit slechte film die het weerwolvesubgenre geen eer aan doet. Niet dat ik er sowieso veel mee had, maar ik hoopte wel op een ietwat andere invalshoek en dat krijg je hier niet te zien. Het is gewoon een uitgekauwde herhaling en alles wat het kan toevoegen zijn wat leuke en kleurrijke horrorscenes tussendoor. Als dat alles is, dan hoeft het eigenlijk gewoon niet meer.

Noodless
Rewatch !
Een onverwachte rewatch door de titel Night Wolf waarbij ik pas na een uurtje ongeveer in de gaten had dat ik de film 10 jaar geleden al had gezien. Goed is iets anders, maar de film weet toch voldoende te vermaken. Het verhaaltje zit wel goed in elkaar, al zijn de meeste personages wel irritant.

Wereldberoemde Hollywood-letters bestonden vrijdag honderd jaar

Duistere thriller 'The Ninth Gate' met Johnny Depp verdwijnt deze week van Netflix

'Combat!'-acteur Jack Hogan (94) overleden

Johnny Depp moet Satan spelen in nieuwe film van Terry Gilliam