Genre: Thriller / Mystery
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot The Spanish Prisoner
"It's the oldest con in the book."
In The Spanish Prisoner heeft Joe Ross (Campbell Scott) een nieuw proces voor het bedrijf waar hij werkt bedacht dat heel veel geld voor het bedrijf zal betekenen. Joe wil er zeker van zijn dat hij zal meedelen in de winst. Iedereen in zijn omgeving biedt hem aan te zullen helpen. Maar wie kan hij vertrouwen?
Jimmy Dell
Doorman
FBI Team Leader
FBI Sniper

neo
deze film verrraste me wel een beetje.eindelijk weer eens een beetje een goeie film met steve martin.3.5 sterren

dttom
Ik vond het een goede film, het was misschien wel een beetje traag maar hij bleef me boeien. Het script was ook redelijk orgineel en er werd goed geacteerd dus gewoon een leuke film.

FisherKing
DVD lag voor 6 euro bij V&D dus vandaag maar eens herzien. Blijft interessante film met goede rollen van Scott Campbell en Steve Martin. Het scenario is briljant maar helaas de regie niet helemaal. Zitten vooral in het begin wat foutjes. Gesprek in het donker en daarna in vol daglicht. ( Zware fout overigens ) maar 4 sterren, zeer onderhoudend met leuke plotwisselingen.

pinky
- 1999 stemmen
Wel grappig om deze film precies 1 dag na The Sting te bekijken. In The Spanish Prisoner zijn de rollen nl. precies omgedraaid en kijken we niet mee met de oplichters maar met hun slachtoffer. Qua stijl is dit Hitchcock op z'n so(m)berst: veel onderhuidse spanning, veel lange scènes zonder dialogen, zo'n sfeertje. Jammer dat de plot zo tergend langzaam op gang komt.
***

Mza
- 1924 stemmen
Het plot was zo ingewikkeld dat ik me afvroeg of de daders hun doelen niet wat makkelijker hadden kunnen bereiken. Ik vond het een beetje te overdreven al die plotwijzegingen. En na een tijdje let je er zo goed op dat je ze allemaal ruim van te voren ziet aankomen. Toch was het een vermakelijke film met goede rollen. 3*

Tonyvdb
Viel toch mee, wel hier en daar gapende plotholes, maar toch wel een goede film ...

Wolkenmeter
Nog eens bekeken, en maar opgewaardeerd naar vier sterren. Wat ik zo knap vind aan de film, is dat er de hele speelduur schijnbaar erg weinig gebeurd. Dat trage tempo zou in andere films slaapverwekkend kunnen genoemd worden, maar hier wordt de spanning alleen maar verhoogd. De traagheid strookt ook helemaal niet met wat er feitelijk aan de hand is, waardoor de absurditeit van het gegeven meer op de voorgrond komt, en de film nog leuker wordt om naar te kijken.
Het was ook erg grappig om in een film van Mamet, die toch beroemd is omwille van zijn dialogen, oop te merken dat de meeste gesprekken gewoon ophouden omdat één van de personages gewoon niet meer weet wat te zeggen. Volgens mij heeft Mamet zich alleszins uitstekend geamuseerd bij het schrijven ervan.

Leno
Erg goede film waarin het acteerwerk, de dialogen en het intigrerende verhaal top zijn. Tegen het einde vond ik het allemaal wat minder worden, vooral gezien de vele twists. Vooral het eerste uur was erg interessant, en Steve Martin moet meer serieuze rollen spelen want hij was uitmuntend. 4*

bioscoopzaal
Erg leuke misdaadfilm met een paar goede twists en een erg sterk scenario, maar helaas laten de acteerprestaties nogal wat te wensen over. Vooral in het begin acteert de hele cast (met uitzondering van Steve Martin) zo stroef dat het lijkt alsof ze helemaal niet weten wat ze eigenlijk aan het doen zijn. Gelukkig zijn de dialogen sterk genoeg om dit minpuntje nog enigszins te verdoezelen. Maar met een verzorgdere acteursregie had dit nog een veel betere film kunnen zijn.
3.5 sterren.

Simon Smith (crew films)
Mooie quote:
We must never forget that we are human, and as humans we dream, and when we dream we dream of money.

Norma
Vlot vertelde thriller die er, op een beetje rommelig begin na (de introductie van de hoofdpersoon en de waarde van “het proces” verloopt wat onduidelijk) een lekker verteltempo op na houdt en wat leuke plotwendingen kent. Echt heel spannend wordt het desondanks niet, waar met name de muziek- die verrassend relaxed op spannende momenten is- debet aan is. Ook helpt het niet echt mee dat Campbell Scott net zoveel flair heeft als een zak hooi en ik bij Steve Martin ieder moment verwacht dat hij grappig uit de hoek gaat komen. Slecht doen ze het zeker niet, maar bijzonder goed gecast vind ik ze ook niet.

K. V.
'k vond dit nog een goeie film. Een mysterieuze film, waar niemand is wie hij beweerd. Ook eens een verrassende rol voor Steve Martin, die de serieuze toer opgaat.
Omdat het een mysterieus verhaal is, weet het ook wel te boeien tot het einde, ondanks dat er in het eerste uur eigenlijk niet zoveel gebeurt.
Voor de rest was het een puike film.

wiehoe
De film na jaren weer bekeken. Het blijft een mooie sfeervolle film. Enige wat ik jammer vind is het einde. Iets wat te eenvoudige wending door een verder goed doordacht verhaal.

Tarkus
De eerste helft van de film is nogal traag en wat saai, maar het betert wel in de tweede helft als alle stukjes van de puzzel in elkaar vallen.
Het verhaal is dus redelijk, maar de vertolkingen konden beter.
Steve Martin is in deze film te zien in een van zijn niet komische rollen, dat is wel effe wennen.

Bacchero
Leuke film, af en toe wat langdradige momenten maar het plot zit wel goed in elkaar. Steven Martin speelt hier een niet komische rol maar dat gaat hem wel af. Geen superfilm maar het bekijken van de film zal je avond zeker niet verpesten.

trebremmit
Op blu-ray uit in de VS.
The Spanish Prisoner Blu-ray - Campbell Scott - dvdbeaver.com

Goeie film waarin een man een plan wil verkopen waarmee bedrijven veel geld kunnen verdienen. De personages en dialogen zijn typisch David Mamet. Ook al zijn de aanwijzingen vaak nogal duidelijk, het plot kent genoeg verrassingen en zit bovendien gewoon goed in elkaar en levert hier een onderhoudende film op.

frans123
Beetje lullige , a la Agatha Christie/Hitchcock jaren '60 film. film. Met Mza ben ik het eens dat het plot zo ingewikkeld was, dat het veel simpeler had gekund. ( wat een gedoe op dat eiland, dat tennisboek..een rekening openen..het gedoe met Jimmy...man man wat k.t eigenlijk) Ik geloof dat er 15 man voor nodig zijn om de "'formule or whatever" te bemachtigen , terwijl ze die al in hun bezit hadden...O je ziet alles mijlen van te voren aankomen, dus nergens spannend of boeiend
Een film voor een middelbare school met een Kerstviering..en maar hard boeren en scheten laten want het eerste uur is gaaaaaaaaaaaaap.
Als ik voor deze film naar de bios was geweest had ik de cassiere uit haar hokje getrokken en mijn geld terug geëist. Ach in '94 keken we niet zo nauw ""als het maar beweegt". Kortom een rukfilm.

Amber Heard geeft eerste interview sinds vertrek uit Hollywood, Dwayne Johnson keert toch terug naar 'Fast & Furious'-franchise | MovieMeter Recap

Netflix deelt trailer voor nieuwe docuserie 'Tour de France: Unchained' van makers 'Drive to Survive'

Dwayne Johnson heeft ruzie met Vin Diesel bijgelegd en keert toch terug naar de 'Fast & Furious'-franchise

De tien best beoordeelde films van de jarige Liam Cunningham (62)

Incendies
Drama / Mystery, 2010