• 9.371.658 stemmen

For Y'ur Height Only (1981)

Komedie | 88 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: For Your Height Only

Oorsprong: Filipijnen

Geregisseerd door: Eddie Nicart

Met onder meer: Weng Weng, Yehlen Catral en Carmi Martin

Plot For Y'ur Height Only

Mr. Giant heeft de briljante Dr. Von Kohler ontvoerd en is van plan om zijn uitvinding de N-Bom te gebruiken om de wereld gegijzeld te houden. De enige die het kwade plan van Mr. Gaint kan tegenhouden is Agent 00, een meter lange Filipijnse beheerser van vechtsporten en schietkunsten, eersteklas verleider en wereldwijde superspion. Kan Agent 00 de wereld redden voor het te laat is?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Dat niemand nog op deze cult-film gestemd heeft zeg. Agent Weng Wang, is ondanks zijn lengte, ontzettend charistmatisch, sterk en een onweerstaanbare seksbom. Hilarisch is deze film, des te indrukwekkender is weng wang. Hij kan er wel wat van. 4/5

avatar van beavis

beavis

zie ook: the search for Weng Weng

avatar van latrat

latrat

Heerlijk slecht.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Met Dick Randell als producer en een acteur als Weng Weng wist ik van tevoren al dat dit gewoon een gouden combinatie zou maken, en ik had gelijk.

Weng Weng (of Weng Wang) is Agent Double 00 in dit Fantastische Filippijnse actie festijn waar Weng Weng het opneemt tegen Mr. Giant. Double 00 is hiervoor speciaal getraint en met behulp van hem gegeven gadgets waaronder een hoed met een messcherp kantje, een laser riem, een speciaal geweer en een mini jetpack gaat Weng Weng de strijd aan. Hij staat tegenover verschillende bad guys en heeft in de tussentijd ook nog tijd voor de vrouwen.

Stijlvol gekleed in zijn witte pakje weet hij op slimme wijze iedereen te slim af te zijn. Tussen de benen door rennen om vervolgens ze een welverdiende kick in the nuts te geven. En hij zit vol met kinderlijke humor, zoals een knipoogje voor hij je in elkaar rost. En hij kent ook nog eens goede kung fu moves!

Dick Randell in de Filippijnen samen met Weng Weng, wat een combinatie, en wat een film!

avatar van bladonis

bladonis

HAHA! He's tough, he's tender, he's three feet tall!!!

Hij is half zo lang, maar dubbel zo cool als gelijk welke geheim agent dan ook!

ZIE... de kleinste geheim agent immer gekleed in zijn snappy John Travolta Saturday Night Fever pakje de bad guys, én met hetzelfde gemak óók de vrouwtjes te pakken nemen!

ZIE... hem door de lucht zweven met zijn mini-jetpack!

ZIE... hem zijn tegenstanders met welgemikte kopstoot in de nuts -nutstoot dus- uitschakelen!

ZIE... zijn verbluffende afstandsbestuurbare 'hoed des doods'!

ZIE... alle vrouwen voor hem vallen, al was het maar omdat ze over 'm struikelen omdat ze m zo gauw niet hadden gezien!

ZIE... een heerlijk staaltje badass dwergen-kung fu!

HOOR... hem tegen zijn zoveelste verovering zeggen:

... wanna get it on?...

BELEEF... de wereld door de ogen van de coolste dwerg sinds Knick-Knack!

Geweldige actie van deze pint sized power pack! Hij doet alles wat James Bond ook zou doen, alleen op een lager, en daardoor juist hoger niveau! Grote klasse voor het terugbrengen van de humor in geheim agenten films. Spanning, avontuur, explosies, achtervolgingen, intrige, mooie langbenige vrouwen, en temidden van dat alles één dwerg met knuistjes van staal en een hart van goud!

Mondo Macabro heeft weer een mooi product afgeleverd met deze helft van een prachtige dubbel-feature! Als Bruce Le in Challenge of the Tiger (de ándere feature op de schijf!) maar half zo cool is als Geheim Agent 00 (lees: dubbel nul), dan kán het niet anders dan prachtig worden!

...The name's Weng... Weng Weng!...

Voor the Tiny Fists of Steel, 4,5 nutchopping sterren!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Wat een heerlijke kennismaking met deze (voor mij nu al) heerlijke foute stroming vanuit de Filippijnen. Één van de grappigste verschijningen ooit(!) + non-stop actie en geniale gadgets, hoe kan het nog fout gaan? Het leek wel de ongeboren tweelingbroer van Baas Onur die uit de vuilnisbak is herrezen.

De kleine man met z'n miniatuur pakje is stoerder dan welke James Bond dan ook, een ijskoude killer en natuurlijk een ekte player. Dit schattige kaboutertje liet mij 90minuten keihard lachen, hoe hij rond spring, rent, schiet, trapt en stompt met z'n baby armpjes en kabouter voetjes, is werkelijk onbetaalbaar! Nóg mooier is hoe hij als een glibberige dwerg door de kamers heen glijdt

De killer midget weet wel hoe hij een snor tegen de grond moet werken. Keiharde atletische moves, handstand-kick? No problem! Voor het gemak nog even een messcherp hoedje meenemen voor het beter frisbee werk. De emotieloze chimpansee gaat zó enthousiast te werk dat hij zonder moeite 90minuten vult met alleen maar actie. De bodycount is hoger dan het aantal kilo's dat Patty Brard op d'r lijf meezeult.

Al met al kan ik niet anders dan concluderen dat dit me meer heeft laten lachen dan welke komedie dan ook, een genot van begin tot het einde. Sommige stukjes heb ik echt nog even terug zitten kijken Fan-tas-tisch.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ben er helaas toch een stuk minder over te spreken. Een James Bond-parodie kan erg leuk zijn, kijk maar naar Austin Powers maar helaas komt dit niet in de buurt. De grootste grap is dat we hier te maken hebben met een dwergspion, maar aangezien ik daar al amper een lachje voor op kon brengen vreesde ik al voor de rest.

Hoewel Weng Weng heerlijk enthousiast door het beeld stuift vind ik dat zijn rol te serieus wordt genomen. Waar een Powers of Nielsen variatie brengt in komedie, variërend van slapstick en rake oneliners tot schunnige conversaties beperkt For Y'ur Height Only zich vooral tot een tamelijk serieus actiefilmpje met een midget in de hoofdrol. Serieus in de zin van; weinig goede grappen. Een miniatuurheld die de wereld redt is natuurlijk nauwelijks serieus te noemen.

Het hele sfeertje is wel goed getroffen. Natuurlijk had ik een slechte dub te pakken maar dat is geen probleem, de originele stemmen hadden het erbarmelijke acteerwerk vast niet naar een hoger niveau getild. De soundtrack is één van de sterkste punten van de film. De James Bond stukjes waren herkenbaar maar los daarvan klonken er nog een paar heerlijk sfeervolle en oubollige melodietjes.

Het verhaal is verwaarloosbaar, maar in dit geval had ik eigenlijk amper in de gaten wie wie was. Maakt verder niet zoveel uit, uiteindelijk gaat iedereen naar de haaien door de kleine actieheld. Door middel van diverse vuurwapens en wat geinige gadgets vallen de slachtoffers met bosjes. Het gebrek aan kogelwonden of bloed is een gemis en de typische 'one shot one kill' actie hing me na een uurtje ook wel de strot uit.

Zitten een paar geinige scenes in en de soundtrack is wel erg oké. Misschien dat hij bij een herziening onder het genot van een paar glaasjes alcohol leuker wordt, maar nu vond ik het allemaal wat te flauwtjes.

avatar van Wouter

Zag hem als kind. Kon er niks mee destijds, maar zou ik best willen herzien.

avatar van joachimt

joachimt (crew films)

Wouter schreef:

Zag hem als kind. Kon er niks mee destijds, maar zou ik best willen herzien.

Hij is gratis te bekijken op Plex Movies. Wel de Engelse dub, maar zoals FillumGek hierboven al schreef maakt dat geen donder uit. Bedroevend slecht dit en niet op een manier dat het leuk is.